Håkan Stålbert

T.v. Håkan Stålberg (KD) och Örebro sjukhusparkering. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

Politiker stoppar gratisparkering för vårdpersonal – för jobbigt att administrera

Publicerad 4/29/2020
Annons

Ett förslag om att tillhandahålla gratisparkering för vårdpersonal vid sjukhus i Örebro län under den rådande coronaepidemin stoppas nu av Kristdemokraterna. Detta eftersom ansvarig nämndordförande från partiet anser att det skulle innebära för mycket administrativt arbete.

Det är Moderaterna i Region Örebro som presenterat förslaget att införa avgiftsfri parkering vid Karlskoga lasarett och Universitetssjukhuset i Örebro för att underlätta och visa uppskattning mot personalen. Men nu har man fått det forna Allians-kamraterna i KD emot sig. Det rapporterar SR.

LÄS ÄVEN: Hot och våld mot vårdpersonal i Region Örebro län: ”Helt oacceptabelt”

Kristdemokraten Håkan Stålbert, som ordförande i Region Örebros servicenämnd, anser att förslaget är orealistiskt. Enligt statsradion ser Stålbert snarare ökade problem med en sådan lösning för vårdanställda. Detta eftersom han tror att de i så fall kommer att få hantera förmånsbeskattning, intäktsbortfall och en ökad administration.

Politikern stoppar möjlighet att kommentera

Facebook försvarar Stålbert sitt beslut men väljer när han får kritik från kommuninvånarna att plötsligt stänga av kommentarsfunktionen på inlägget.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158568424568478&set=a.10152498763423478&type=3&theater

Paroll om ”solidaritet” för Örebro ifrågasätts

I samband med valrörelsen år 2018 publicerade Stålbert flera bilder med ledord som ”solidaritet”. Det ifrågasätts nu om dem uppmaningen har slutat gälla för KD en bit in på mandatperioden och under coronakrisen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156825866508478&set=pb.792043477.-2207520000..&type=3&theater

Fick parkeringsbot efter 12-timmars arbetspass

I slutet av mars uppmärksammade Samhällsnytt hur Malin Lägerud som är omvårdnadsansvarig vid Karolinska sjukhuset bestraffades när hon hade slutat ett hårt långpass i den rådande coronaepidemin. Vid sjukhusparkeringen väntade en parkeringsbot på henne.

– Jag blev frustrerad och ledsen och tänkte ”Är det detta vi kommer stå inför?”. Vi står inför en situation där vi inom kort kommer gå in i kris och alla medarbetare kan komma att behöva jobba 12-timmarspass. Är det då parkeringsböter vi ska vara oroliga för? Vi kommer inte ens ha bilen i åtanke, berättade Lägerud för Aftonbladet.

LÄS ÄVEN: Jobbade 12-timmarspass på sjukhus – fick parkeringsbot

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons