På grund av pandemin har det skandalomsusade studieförbundet Ibn Rushd, med kopplingar till Muslimska brödraskapet, skapat vad man kallar Digital Ramadan. Till detta har både Socialdemokraterna och Moderaterna i Malmö beslutat att skänka 100 000 kronor av skattebetalarnas pengar.

Digital Ramadan är ett digitalt firande av den muslimska högtiden som anordnas med hjälp av bland annat studieförbundet Ibn Rushd.

– Vi har ansträngt oss för att hitta en blandning av talare från vårt avlånga land – män och kvinnor, unga och gamla. Några är erfarna teologer, andra är samhällsengagerade muslimer som reflekterar kring tro i vardagen, sa Andreas Hasslert, verksamhetsutvecklare vid Ibn Rushd, i ett pressmeddelande i fjol.

Utöver att staden genom beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott finansierat jippot med 100 000 kronor har man även låtit högt uppsatta företrädare vara med i Ibn Rushds marknadsföringsfilm om digital Ramadan.

Miljarder i Robin Hood-skatt

Malmö är det kommun som får överlägset mest av det kommunala utjämningsbidraget – 5,7 miljarder kronor vilket utgör 23 procent av stadens intäkter.

Samnytt har tidigare rapporterat om hur Malmö skänkt hundratusentals kronor till Ibn Rushd för en Eid-festival som aldrig blev av. I stället anordnade man en bantad variant där även terrorkopplade Islamic Relief medverkade.

LÄS MER: Malmö skänkte hundratusentals kronor till inställd Eid-festival