På nationaldagen anordnades en ny demonstration i Stockholm mot regeringens coronarestriktioner. I samband med protesten tågade folksamlingen även till tv-huset på Östermalm. Men demonstranterna kunde inte närma sig den skattefinansierade public service-verksamheten eftersom Polismyndigheten hade placerat ut kravallpoliser runt byggnaden.

Demonstrationståget arrangerades som ett nationaldagsfirande av rörelsen ”Frihet & Sanning” med Filip Sjöström och Max Winter i spetsen som motsätter sig coronarestriktionerna. Folksamlingen ägnade dagen åt att tåga runt på gator i centrala Stockholm för att framföra sitt budskap – men till slut ingrep polisen genom att upplösa samlingen.

LÄS ÄVEN: Polisen griper kvinna med svensk flagga

Enligt uppgifter i media ska arrangörerna ha förts bort från folksamlingen av civilklädda poliser. De misstänks nu för brott mot ordningslagen.

I samband med demonstrationsdagen har folksamlingen även tågat mot statstelevisionens huvudkvarter på Oxenstiernsgatan men där stoppades man från att närma sig byggnaden. Nedan följer videoklipp och bilder som visar hur poliser omringar tv-huset.

Det framgår av videoklipp från platsen att polisen ska ha fört bort både äldre och barn – ett agerande som känns igen även från förra demonstrationer.

LÄS MER: Inga-Britt, 76, viftade med svensk flagga – greps av polis: ”Varför gjorde de inte så mot BLM?”

LÄS ÄVEN: Polisen hyllar palestinsk demonstration: ”En bra sak”