Psyksjuk finska knuffade handikappad framför tunnelbanan: ”Han var ju svart!”
Jennifer Ingberg/Offret. Foto: Polisen

En finländsk kvinna har åtalats misstänkt för ett mordförsök vid en tunnelbanestation i södra Storstockholm. Kvinnan knuffade ned en handikappad man på perrongen strax innan tåget anlände till stationen. Kvinnan – som har åkt in och ut från psyket i Sverige – rättfärdigar mordförsöket med att mannen är svart.

Den tredje juli utsattes en stelopererad äldre man för ett mordförsök vid Hökarängens tunnelbanestation. 43-åriga Jennifer Ingberg gick till attack mot mannen genom att knuffa ned honom på perrongen.

En övervakningskamera vid perongen fångade händelseförloppet där mannen syns knuffas och flyga handlöst ned på spåret. Vittnen på platsen lyckades få stopp på det inkommande tåget.

Han var ju svart – släpp ut mig!”

Jennifer Ingberg, 43, från Vasa i Finland har nu åtalats vid Södertörns tingsrätt misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel. Hon förekommer sedan tidigare i belastningsregistret för bland annat misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, olaga hot, butiksstöld, brott mot knivlagen, skadegörelse och ofredande.

När förhörsledaren läser upp misstanken mot Jennifer förklarar hon mordförsöket med mannens hudfärg. Vidare kräver hon att bli utsläppt.

Det framgår av rättshandlingar att Jennifer vid flera tillfällen har varit inskriven vid rättspsykiatrisk vård

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.