Qatar konverterar VM-besökarna till islam
Faksimil Twitter

En pakistansk tidning uppger att Qatar använder fotbolls-VM för att valla besökarna till islam. Samtidigt cirkulerar uppgifter att över 500 personer ska ha konverterat efter världsmästerskapets första dagar.

Arbetet för att lotsa besökarna till islam görs bland annat genom muslimska budskap på väggar i hotell, arenor och flygplatser.

LÄS ÄVEN: Qatar använder fotbolls-vm för att sprida islam

Vidare har landet anordnat med anläggningar där det ska genomföras riktade insatser i form av aktiviteter och evenemang för att lära ut om islam och uppmana besökarna till konvertering. Det rapporterar Middle East Media Research Institute (MEMRI) och citerar en pro-talibansk tidning i Pakistan.

Enligt MEMRI har Qatar ordnat med tusentals personer som ska bearbeta besökarna att bli muslimer. Detta genom att dela ut böcker och flygblad. Den pakistanska tidningen skriver att VM är ”ett gyllene tillfälle” och att Qatar har förberett detta noga.

Hundratals uppges ha konverterat

På sociala medier cirkulerar flera videoklipp som uppges visa besökare som har konverterat till islam. En muslimsk influencer uppger att över 500 personer ska ha konverterad efter världsmästerskapets första dagar.


LÄS ÄVEN: Qatar bjuder in efterlyst muslimsk hatpredikant

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Simon Kristoffersson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.