ambulans

Foto: Kruosio.

Inrikes

Räddningsarbete vid trafikolycka försvårades – nyfikna inne med armar och händer i ambulanshytten

Publicerad 6/8/2018
Annons

Efter en allvarlig trafikolycka i Glimåkra i Skåne försvårades räddnings- och sjukvårdsarbetet av personer som ska ha filmat och fotograferat olycksplatsen på väldigt nära håll. Enligt uppgift till Aftonbladet ska de till och med ha stuckit in armar och händer i ambulanshytten för att fotografera och filma.

En 59-årig man avled efter att ha kört in i en stentrappa till ett bostadshus i Glimåkra i torsdags eftermiddag. Han transporterades till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Även två hundar som fanns i bilen dog.

Under räddningsarbetet flockades ett flertal privatpersoner som började filma och fotografera. Polisen reagerade upprört och Rickard Lundqvist uppger till Aftonbladet att beteendet var störande för polisen och räddningsarbetet. Han uppgav även att de varit inne med ”armar och händer” i ambulanshytten.

Nyligen rapporterade Samhällsnytt om en liknande händelse där vuxna människor stod i vägen för en räddningsinsats för en pojke som omkom tragiskt vid en badplats. Enligt Lundqvist ser polisen en ökning av detta beteende och önskar att folk kunde sätta sig in i den skadades situation för att förstå det olämpliga i detta beteende.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
432Regeringen lovade sänka skatten – höjde i stället med 30 procent
Annons