Arkivbild.

Arkivbild.

Inrikes

Rådigt vittne stoppade kidnappning av kvinna på Kungsholmen

Publicerad 3/6/2018
Annons

Ett rådigt vittne stoppade natten till tisdagen en kidnappning av en kvinna i Stockholm. Det skriver Södermalmspolisens yttre befäl Viktor Adolphson på Twitter.

Händelsen inträffade på Kungsholmen i centrala Stockholm. Ett vittne observerade hur en man försökte fösa in en kvinna i en bil. Kvinnan verkade inte kontaktbar och vittnet larmade polisen som i sin tur ryckte ut och hann ingripa.

– Hon var knappt vid medvetande. Han greps för olaga frihetsberövande. Det fanns väl någon form av plan, berättar Viktor Adolphson för Samhällsnytt.

– Patrullerna på plats kände att det inte stod rätt till. Hon var inte kontaktbar och mer eller mindre baxades in i hans bil.

Adolphson vet inte hur utredningen gått eller vad som kommit fram under dagen. De uppgifter han fått tyder på att kvinnan och mannen träffats under kvällen, att hon blivit rejält påverkad av alkohol, eventuellt drogad, och att mannen därefter försökt få med sig henne därifrån i sin bil.

– Det var bara han i bilen. Jag vet inte om det var hans bil, men det var en bil han brukade och hade nycklarna till, berättar Adolphson.

Viktor Adolphson vill att vittnets agerande lyfts fram och hoppas att fler ska inspireras att våga slå larm om de ser något som inte verkar stå rätt till.

– Det var ett väldigt bra vittne som hängde kvar i luren, beskrev färgen på bilen, hur den såg ut och plats. Vittnet var till väldigt stor hjälp, säger han.

– Tack vare vittnets rådiga agerande så förhindrades grövre brott. Det viktiga är att lyfta fram att det var bra gjort av vittnet och att sådant här kan hindra brott.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
752Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons