Efter skjutningen i Årby i Eskilstuna, där en kvinna och en 5-årig pojke skottskadades, är barnen som går på skolan i området rädda.

Det var i fredags som en kvinnan och barnet sköts då de befann sig på en lekplats i Årby. Vittnen uppgav att de hört uppemot 15 skott avlossas i två omgångar.

Det framkom sedermera att de med största sannolikhet inte var de tilltänkta målen för skotten.

LÄS ÄVEN: Mamma och barn skjutna i Eskilstuna, ordningsvakt skjuten i Stockholm

I helgen inträffade ännu en skottlossning i Årby och enligt Elin Härnby, rektor på Årbyskolan, börjar man bli vana. Samtidigt är eleverna rädda då de tar sig till och från skolan.

– Jag förstår att de är oroliga, det har skjutits flera gånger under våren. Elever har frågat om de får ha skottsäkra västar i skolan, säger hon till statstelevisionen.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se blodbadet i Malmö-köpcentret – en död, en skadad

Härnby har blivit erbjuden extrapersonal från kommunen men tackat nej.

– Vi ville började dagen som vanligt, det handlar om normalitet. Kommer det in väldigt mycket folk utifrån kan det oroa mer än vad det ger trygghet. Vi har sagt att vi inväntar och kollar av läget och sedan får vi se.

Skott i pannan

På onsdagen framkommer fler uppgifter om skjutningen. Enligt ögonvittnen var också kvinnans dotter med och stod precis bredvid sin mamma när kulan träffade.

– Hade hon inte stått i vägen hade flickan fått skottet i pannan, säger ett ögonvittne till Expressen.