Den 31-åriga kvinnan döms även för bedrägeri och försök till bedrägeri. ”En välplanerad och mycket professionell kriminell verksamhet.”

Kvinnan genomförde tillsammans med två andra personer – hennes mor och en före detta sambo – en omfattande stöldturné i södra Sverige, rapporterar 24helsingborg.

De riktade in sig på äldre i 80-årsåldern som de hittade i olika livsmedelsbutiker.

Kvinnan och hennes mor gick nära inpå offren för att utföra stölden medan ex-sambon höll utkik och hade koll på omgivningen.

Efter stölderna har man försökt göra bankomatuttag.

I domen kallar Helsingborgs tingsrätt stöldturnén för ”en välplanerad och mycket professionell kriminell verksamhet” och man konstaterar att inget annat syfte än stölderna fanns med resan till Sverige.

Tingsrätten skriver även att ”det har varit fråga om ett anmärkningsvärt stort antal butiksbesök, i synnerhet som några inköp aldrig gjordes”.

Kvinnan är känd av polis även i ett flertal andra EU-länder där hon gjort sig skyldig till bland annat förmögenhetsbrott. Senast 2015 dömdes hon för flera stölder i Österrike till 15 månaders fängelse.

Av Helsingborgs tingsrätt döms hon för 22 fall av grov stöld, åtta fall av bedrägeri och fyra fall av försök till bedrägeri till fängelse i tre år och sex månader samt utvisning med förbud mot att återvända under tio år.