Ronneby

Den 86-årige mannen vårdas för allvarliga skador.

Inrikes

Rånare torterade 83-åring i timmar – slet loss hans öron

Publicerad 2/2/2019
Annons

En äldre och rullstolsburen man har blivit brutalt torterad i sitt hem strax norr om Ronneby. Enligt närstående till mannen ska gärningsmän under flera timmar ha slagit, sparkat och bränt mannen samtidigt som man krävde att få hans pengar. I samband med tortyren har mannens öron slitits loss.

Det var vid klockan 11 på fredagsförmiddagen som en 83-årig man i Kallinge, strax utanför Ronneby i Blekinge län påträffades sönderslagen och brännskadad i sitt hem av anhöriga som besökte honom.

Familjen larmade polis och räddningstjänst som anlände till en bostad i oordning och påträffade en man som blivit brutalt torterad. Polisen utreder brottet som mordförsök och misstänker att den brutala tortyren har ägt rum under torsdagskvällen alternativt natten mot fredag.

– Det är ett mycket allvarligt våldsbrott, förklarar Fredrik Bratt, presstalesman vid regionledningscentralen.

LÄS ÄVEN: Ronneby plågas åter av stora gängbråk – kommun och polis i krismöte

Vädjar till allmänheten
I ett Facebookinlägg uppger en närstående till mannen att den brutala tortyren ska ha pågått under flera timmar. Mannen ”som knappt kan stå på sina ben” och sitter i rullstol blev slagen, bränd och sparkad samtidigt som gärningsmännen krävde att han gav dem pengar, trots att han inte hade några. I samband med tortyren har gärningsmännen slitit loss 86-åringens öron.

Nu vädjar familjen till allmänheten för att få tips som kan hjälpa polisen att hitta gärningsmännen.

Vet du något, kontakta då polisen på telefon 114 14.

Uppdatering:
På lördagseftermiddagen meddelade polisen att man gripit tre personer misstänkta för att ha begått det aktuella brottet och att man söker efter en fjärde. De tre gripna har anhållits av åklagare. Uppgifterna om de anhållna inskränker sig till att det rör sig om män.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
754Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons