Rasmus Paludan 4

Paludan demonstrerar i Danmark/Rinkeby torg. Foto: Faksimil Facebook/Caesar

Inrikes

Rasmus Paludan besöker sju ’utsatta områden’ i Stockholm

Publicerad 8/27/2021
Annons

Den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan kommer att besöka sju utsatta områden i Stockholm nästa vecka. Paludan som då är på Sverigebesök i samband med ett politiskt torgmöte i huvudstaden ska samtidigt använda tiden till att undersöka förorter.
– Ska undersöka vad som händer i dessa områden, säger Paludan.

Lördag den 4 september klockan 14:00 samlas Alternativ för Sverige (AfS) och Rasmus Paludan, partiledare för islamkritiska Stram Kurs, på Norrmalmstorg i Stockholm för att hålla torgmöte inför det stundande kyrkovalet. Enligt AfS är Svenska kyrkan kapad av ”68-vänsteraktivister” som vill islamisera landet och därför behöver man uppmärksamma frågan om återvandring.

LÄS ÄVEN: AfS och Rasmus Paludan håller torgmöte i Stockholm

Paludan har nyligen meddelat Polismyndigheten att han dagen innan torgmötet ska besöka Husby centrum, Tensta centrum, Rinkeby torg, Skärholmen centrum, Fittja moské och centrum, Alby torg och Hallunda centrum.

Paludan: ”Ska undersöka dessa områden”

Enligt Paludan är besöken i Stockholmsförorter relevanta eftersom utvecklingen i Sverige innebär ett direkt och allvarligt hot mot danskarnas säkerhet.

– Jag har sett många videoklipp med förnedringsvåld från Sverige så jag vet att det är ett mycket större problem i Sverige än det är i Danmark. Jag vet att det finns väldigt dåliga områden i Sverige där det brukade bo trevliga och laglydiga personer och numera bor det jättemånga kriminella där. Det är ett problem som jag vill undersöka, säger Paludan och fortsätter:

– Jag är inbjuden att hålla tal på AfS torgmöte på lördagen så därför använder jag fredagen att göra besök för att undersöka vad som händer i dessa områden, säger Paludan.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
829Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons