Den i Sverige numera välkände danske partiledaren Rasmus Paludan fick nyligen bekräftat från Migrationsverket att han är svensk medborgare sedan 31 år tillbaka. Nu meddelar Paludan att han även siktar på att engagera sig i svensk politik och därför har gått med i Alternativ för Sverige (AfS) för att hjälpa partiet att nå riksdagen. Gustav Kasselstrand meddelar att partiet är väldigt glada över förvärvet.

Samhällsnytt har under årets gång uppmärksammat Paludans och hans danska parti Stram Kurs engagemang med mängder av aktioner både i Danmark och Sverige där man demonstrerar vad västerländsk yttrandefrihet innebär och visar vilka reaktioner detta får bland den muslimska delen av befolkningarna, exempelvis korankravallerna nyligen i Rosengård i Malmö.

LÄS ÄVEN: Inreseförbudet mot Paludan olagligt – är svensk medborgare sedan 1989

På torsdagskvällen meddelade Paludan Samhällsnytt att han numera är medlem i AfS och att han vill engagera sig partipolitiskt i sitt andra hemland Sverige som han menar står inför samma problem som Danmark.

Paludan: ”Vill medverka till att AfS når riksdagen”

På frågan hur det kommer sig att han som dansk partiledare vill engagera sig i Sverige berättar Paludan att han som svensk medborgare har rätt att göra det. Men framförallt vill han medverka till att AfS lyckas göra ett bra resultat och ett riksdagsintåg år 2022.

– Jag är riktigt glad och stolt över att vara partiledare för Stram Kurs i Danmark. Det kommer jag fortsätta vara på heltid och kämpa för att Stram Kurs kan komma in i Folketinget nåsta gång och även göra att bra val i det danska kommunalvalet 2021. Emellertid har jag nu fått mitt svenska medborgarskap erkänt. Därför anser jag att det är passande att jag ansluter mig till det svenska politiska parti som i Sverige påminner mest om vad Stram Kurs är i Danmark. Det partiet är Alternativ för Sverige.

– Jag hoppas kunna medverka till att AfS gör ett riktigt bra resultat i nästa val till riksdagen. Som svensk medborgare har jag ju faktiskt också själv rätt till att ställa upp till riksdagen. Vi får se hur det blir med det.

Kasselstrand: ”Väldigt glada”

Samhällsnytt har talat med Gustav Kasselstrand, ledare för AfS, som bekräftar att Paludan numera är medlem i partiet. Men huruvida Paludan kommer att kandidera för partiet till nästa riksdagsval vill han inte kommentera.

– Vi är väldigt glada över att Rasmus Paludan blivit medlem i Alternativ för Sverige. Han är varmt välkommen!

LÄS ÄVEN: Rasmus Paludan vill in i Sveriges riksdag – bildar aktivistgrupp för svenska operationer

authorimage