Den 23 juni berättade Samnytt om den förtalsdom som kommit mot Samnytt. Vi gick i det inlägget ut och bad om hjälp att betala rättegångskostnaderna. Så här har det gått!

Den 21 juni meddelade Svea hovrätt dom i ett mål där Dagens Nyheter stämt Samnytt för grovt förtal efter att vi i en artikel granskat en av deras profilerade journalister. DN:s syfte med stämningen har varit att svärta ned Samnytt och slå mot vår ekonomi samt att skrämma andra granskande journalister till tystnad. Ni kan läsa mer om hur redaktionen ser på det bisarra beslutet här.

I samband med vår redogörelse av domen bad vi våra läsare att hjälpa oss med att samla ihop pengar för att betala rättegångskostnaderna som uppgår till 207 000 kronor, där 75 procent utgörs av motpartens advokatarvoden som domstolen dömt oss att betala. Här redovisar vi nu hur det gått hittills.

I skrivande stund har ni, våra läsare, lyckats samla in cirka 140 000 kronor i stöd! Helt fantastiskt gjort på endast fem dagar! Detta visar styrkan i Samnytts gemenskap som inte bara en vanlig tidning utan även ett vattenhål för de som vill se en förändring i Sverige.

Ni som bidragit, och ni som donerar eller prenumererar vanligtvis, är en central och omistlig del i kampen mot det etablissemang som försatt Sverige i den situation landet är i. Så tack till er och passa på att tacka er själva också!

Vi hoppas att de som ännu inte slängt in en slant också har lust att göra det så att vi kanske lyckas samla ihop resten fram till söndag. Ni kan donera HÄR eller bli prenumerant HÄR.

Återigen – stort tack att vi visar etablissemanget styrkan i Samnytt-rörelsen!

LÄS MER: Svart dag för pressfriheten – hjälp Samnytt med rättegångskostnader efter ’förtalsdom’