På fredagseftermiddagen genomförde polisen en razzia mot ett hotell i södra Stockholm. Nästan 300 kg knark kunde tas i beslag efter en insats som beskrivs ha varit ”kaotisk”.

Det var tack vare en spaningsinsats i en stor knarkutredning som Stockholmspolisen kunde genomföra ingripandet, rapporterar Aftonbladet.

Under razzian uppges det ha blivit tumultartat och poliserna blev nödgade att använda pepparspray. Först efter det, och efter att en av de misstänkta lyckats fly platsen, hittade polisen totalt närmare 300 kilo narkotika i flera väskor. Den största delen ska ha bestått av cannabis.

Särskilt grovt brott

Polispatrull med specialtränad sökhund anlände till platsen för att bistå i arbetet. Utöver narkotika påträffades även vapen på platsen.

Kriminaltekniker arbetade med fynden under fredagskvällen. Polisen tog också hand om hotellets övervakningskameror för att säkra bildbevis.

Enligt samma källa är fallet rubricerat som synnerligen grovt narkotikabrott. En person som fälls för det brottet ska lägst dömas till sex års fängelse, och som mest tio år.

LÄS ÄVEN: Staten tvingas betala 13 miljoner till dömda knarklangare

Polisen: ”Insatsen pågår fortfarande”

Från polisens håll är man hittills fåordig. Man vill varken bekräfta eller dementera att insatsen ens ägt rum. Men det mesta tyder på att uppgifterna från källan till media stämmer.

– Jag kan bara säga att vi vidtog utredningsåtgärder i en pågående insats, och insatsen pågår fortfarande. Därför kan vi inte säga mer just nu, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen, till AB.

Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten, säger att två personer är anhållna misstänkta för grovt narkotikabrott.

LÄS ÄVEN: 800 kronor till ungdomar ska få bort knarket från invandrarområden