Regeringen föreslår att utvisningshotade kan slippa fängelsestraff

Delningar

Finns ett utvisningsbeslut och straffet understiger sex månader ska förundersökningen kunna läggas ned. Kritik kommer bland annat från Sverigedemokraterna där man menar att det är en grundprincip att alla brott ska utredas.

Förslaget presenterades i somras som en del i ett större lagförslag kallat ”Moderna och rättssäkra regler för att hålla utlänningar i förvar”.

Regeringen menar att ”det ska vara möjligt att lägga ned en förundersökning mot en utlänning som är misstänkt för brott med ett straffvärde som inte bedöms överstiga fängelse i sex månader”, detta då man anser att ”intresset för att verkställa ett avlägsnande kan väga tyngre än att utreda brottet i Sverige”.

Misshandel, vissa typ av sexuella övergrepp eller stöld är exempel på brott som kan ge upp till sex månaders fängelse.

Ett av skälen regeringen anger är att det är viktigt att utvisningen inte fördröjs då detta ofta är en förutsättning för att den ska kunna verkställas överhuvudtaget.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

483 KOMMENTARER

 1. Kör ”ända in i kaklet” och ge alla invandrare immunitet, precis som kungahuset. Det blir en rejäl förenkling.

  Varför kosta på dyra rättegångar?

 2. kan slå vad om detta inte kommer gälla för vanligt svennar, finns ju redan två olika lagböcker beroende på ens ursprung/religion.

 3. Eh, Australien utvisar de som inte har klara papper direkt vid inträdet i landet..hade detta följts i Sverige hade förslaget aldrig behövts ges.

 4. Hur fan resonerar dom? Det där leder till att en del utvisningshotade begår småbrott innan de utvisas (om de öht. utvisas). Vad har de att förlora?

 5. Jaha . Hur många gånger har vi inte läst här att ”ingen gripen” osv. osv. Grips någon blir påföljden ofta samhällstjänst ,samtalsterapi m fika. Aldrig tal om utvisning. Detta är ytterligare ett sätt av den förrädiska 7klövern att icke lagföra invällare som begår brott. Allt för att behålla dessa för landet totalt värdelösa figurer

 6. Köp mark i ett land där det är billigt, t ex på landsbygden i baltstaterna. Bygg ett fängelse där och anställ såväl lokala fångvaktare som svenska, och låt dem sitta av straffet där. Då är de redan utanför Sverige när utvisningen ska verkställas.

 7. Ojdå, Migranten tänker: jag håller på bli utvisad men vill hålla mig kvar. Hmm då gäller det att jag begår ett brott som ger mer än 6 mån i finkan. Jag som skulle misshandla nån random. Nu måste jag knivhugga nån i låret i stället..det ska väl ändå vara värt 1 år..hur tänkte man här?

 8. Var för inte börja belöna bankomatturisterna med extra cash om de våldtar, misshandlar och rånar Svenne Kålrot?
  Det är väl det de är ute efter?

 9. Rasismen i Sverige är omvänd. Allt som våra ”folkvalda” fattar beslut om är dåligt för den svenska delen av befolkningen och bra för den invandrade delen och för skattefinansierade byråkrater och politiker. En enkel fråga är väl varför?
  Idag går 70% av världens högsta skatter till dels den abnorma svenska byråkratin (Världsrekord per capita av samtliga västländer) samt till invandringsrelaterade kostnader. Hur kommer detta att fungera när den globala ekonomin vänder? Ekvationen går inte ihop, när välfärden redan är på väg att totalt kollapsa trot en extremt lång högkonjunktur.

  • En sak är säker: standarden på läkare har sjunkit rejält i och med alla importerade sådana. De är nonchalanta, har svårt att ta att patienten har egen kunskap, och förstår ofta inte svenska på en tillfredsställande nivå.

   • Man vet inte vilken utbildning en importerad läkare har. Betyg och intyg, diplom mm. kan fejkas med pengar i utlandet på ett sätt som svenska myndigheter varken vet eller inte ens varit i närheten av.

 10. Beslut om utvisning ska verkställas nästa sekund !!! Finns inga plan båtar eller cykelkärror lediga, då skall den dömde interneras till utvisning kan ske. ”Inget släpp fri å lulla runt på sta’n”

 11. Hahahaha helt rätt..löp linan ut och ge ”nyadeln” rätten att slippa straff..dumsvenskarna vill ju ha det så, dom har ju röstat för det!!

 12. Kanske är lika bra å bli av med dom snabbt istället för å låta skattebetalarna betala deras fängelsevistelse som ju i svenska fängelser ändå inte är så jobbig…

 13. MEDAN CHRISTINA 65, FICK FÄNGELSE FÖR ATT HA FRAMFÖRT EN ÅSIKT BASERAD PÅ FORSKNING.
  SKÄMS SVERIGE!!!
  SVERIGE ÄR EN GODTYCKLIG DIKTATUR.

   • Våldtäktsmän behandlas så varsamt och ges så låga straff för att de är från utomeuropeiska länder,då man letar efter försvar för dessa förövare! De finns i Sverige och våra lagar ska gälla även de som kommer från annat land!

   • Döende samhälle.
    82% av väljarna vill inte ha en förändring.
    Inom 2-3 år kommer chocken för
    medborgarna då en ekonomisk och social katastrof hinner ifatt deras klena hjärnor.

 14. Det är okej om de slipper straff om det gäller småbrott OM de hålls inlåsta tills bortforslingen av brottslingen sker så att vi fortast möjligt blir av med honom/henne.

 15. Här har vi GRUNDBULTEN i rätts samhället.
  EN etnisk svensk slår ner ett afghanbarn=3 års fängelse.
  EN etnisk iranier slår ner en Etnisk svensk=rasist och skadestånd till barnet.

 16. Då är våldtäkterna fria i Sverige. 27 dagars samhällstjänst som är frivillig. Då slipper dom till och med det.

 17. Brottsligheten ökar stadigt bland ”utrikes födda /andra generationens invandrare”:
  Om man har brist på platser, vad hittar man på?
  Detta ”konstgrepp”.
  Först lagföring sedan direkt utvisning, ingen möjlighet att ”gå under jorden” skall gälla.
  Svårt att fatta?

 18. Men regeringen är en expeditionsministär och ska därför inte lägga några förslag om lagändring till riksdagen!!!

 19. Dom erkänner indirekt genom såna här korkade förslag att det svider REJÄLT i statskassan att ha okontrollerade gränser och att hysa kreti och pleti här.

 20. Apropå stoppade utvisningar – ta och kika på den här videon. Det är filmklipp & kommentarer runt den senaste havererade utvisningen i London, där NPC’s & SJW’s började gapa, härja, och lägga sig i. Jag blev heligt förbannad när jag så det här. Det var samma som det var med den svenska Elin’s utvisningsbrottsling; det här aset hade begått gruppvåldtäkt med två andra somalier mot en brittisk 16-årig flicka, och skulle nu utvisas efter avtjänat straff.

  Men dom här förbannade politiskt korrekta goody-two-shoes-grobianerna till passagerare såg till att en våldtäktsdömd blev kvar i UK. Nåt som verkligen var grädden på moset var när dom för av våldtäktsmannen från planet, och alla applåderar, så ropar en idiotjäveln till passagerare; ”- You’re free man…you’re free”. Jvla pappskalle!!!!

  Kolla här >> https://www.youtube.com/watch?v=Rpa-3c7vKpQ (det är ett litet intro om Elin’s ”flygkapning” först)

  • Utan att ens vilja titta på skiten ( för min egen hälsas skull) så vet jag, att dom passagerarna är samtliga antigen pk hjäntvättade engelsmän som är värre än motsvarande svenskar, eller är olika blandade med rasfrämmande samt mena folk eller turkar på väg till sina destinationer bekostade i huvudsak med hjälp av skattebetalarnas pengar. Inget att hetsa upp sig för.

     • Fängelsestraffet kan förläggas hos lägstbjudande. Deräfter hemfärd. Hade blivit avsevärt billigare.

     • Varför ska vi betala fängelse platser i andra länder. Vi kan avtala om att utlänningars hemländer ska stå för dessa kostnader. Och vägrar man så bör vi dra in u-hjälpen. Klart!
      /CC

     • Det hade naturligtvis varit det bästa alternativet. Problemet är väl att våra folkvalda är kärringar, som aldrig kommer att tulla på u-hjälpen så tillvida att pengarna inte kommer att användas till afghaner i Sverige.

 21. Det är så man får upp polisens usla resultat.
  Om fyra år ser vi Lövfen slå sig för bröstet och skryter om brottstatistiken tack vare S ”satsningar”.

  • Dessa två partier är de som blockerar allt politisk arbete i Sverige idag. De går och funderar på att liera sig med sossarna, men resultatet av det är att de kommer att bli ”uppätna” av just sossarna.

 22. Återigen visar det sig att svensken som gör ett brott tillsammans med någon av den importerade sörjan blir straffad, medans den parasiterande sunkiga varelsen går fri utan straff. Vi svenskar är nu bevisligen en andra klassens medborgare i vårt eget land, dessutom tvingas vi att göda och försörja den parasiterande sörjan.
  REVOLT MOT PK-PATRASKET OCH DERAS LAGSTIFTNING NU !

 23. Egentligen inte ett så dumt förslag, en snabbt exekuterad utvisning är billigare än att hålla en kriminell utlänning i ett svenskt fängelse. Dessutom upplevs nog deportering som mer avskräckande än 6 månader gratis mat & husrum.

  • Ja,under förutsättning att vederbörande skall utvisas och att det inte är möjligt att överklaga. Dessutom skall personen sitta i häkte tills utvisningen äger rum! OCH så skall man inte tvingas ta med personen tillbaka med samma plan!!!

 24. Låter ju vettigt – Under förutsättning att utvisning sker direkt. Och i väntan på verkställighet ska brottslingen sitta i fängelse!
  Dessutom skall han utvisas oavsett vad som händer i hans hemland. Tyvärr kan vi inte ta ansvar om han utsätts för straff, typ tortyr eller dödstraff.

 25. Viktigt att utvisningen inte fördröjs mässar vår inkompetenta skitregering som endast lyckats med att utvisa ett fåtal av alla 80.000 som den ynkliga ynkemannen skulle utvisa.

   • I Sverige behöver inga tjänstemän eller politiker stå till svars för någonting! Bara att köra på helt utan ansvar. Palme såg till att tjänstemannaansvaret försvann.

 26. Hade vi kunnat avpollettera alla dessa parasiter och brottsbenägna och sluppit bekosta mat och husrum i finkan för dem så JA! Bara UT med dem! Men tyvärr så enkelt ser det inte ut!

  • Önsketänkande. Räkna med 6-klöver tills nästa tillfälle ges. Inte läsr alla samlade sossepartier släppa fram oppositionen. Och propagandamaskinen dunkar ut så mycket svammel för att undanhålla oss fakta . Inte läge ännu. Budgetarbetet blir möjligtvis en liten chans. Men som valfläsket rinner lär inga förändringar sker och svenska väljare kan bara njuta och gilla läget.
   Vårdköer kortare, fler poliser, vårdpersonal , minskad invandring trots att den bara ökar…
   De lurade ska bara tiga och vara nöjda !

 27. Nu ska regeringen försöka att lura oss Svenskar igen, ni kan ju inte utvisa i stort sett någon inte ens de grovt kriminella så jävla ynkligt. Hallå Ynkeman hur många har han fått ut av dessa 80.000 inte många så vilket skitsnack.

 28. Straffen understiger nästan alltid 6 månaders straff. Vi kan med de PC-domstolarna idag räkna med att domar kommer att bli mildare .
  Man måste vara en blåst sosse, vilket alla utom SD är, för att ens komma på tanken.

  Avtala med hemländerna om ersättningar för att brottslingarna kan sitta av sina försyndelser i riktiga fängelser ! Och så mycket billigare för oss, vilka betalar 3 500:-/dygn och fånge.

  • Äldre svenskar som säger sanningen om negativa effekter av 7-klöverns galna asyl- och invandringspolitik döms för HMF. Äldre svenskar döms nu allt oftare för sina åsikters skull. Det finns nästan ingen yttrandefrihet kvar i vårt land.
   /CC

 29. ”lägga ned en förundersökning mot en utlänning som är misstänkt för brott
  med ett straffvärde som inte bedöms överstiga fängelse i sex månader””

  Och vem ska göra den bedömningen?
  Och ska inte lagen gälla lika för alla?

 30. Förundersökningen kan läggas ner under förutsättning att gränspolisen kan verkställa en utvisning. Vad som är känt skall dock dokumenteras, och vederbörande skall topsas för lagrad DNA-profil.

  Allt annat är trams.

 31. Jaha, då slipper dom både straff och utvisning då nästan inga utvisningar sker p.g.a. ett flertal tramsiga och rättsvidriga skäl som förhindrar utvisning.
  Det är väl bara i Sverige detta kan hända. Man baxnar!

 32. Jag anser att det är helt riktigt att kriminella ockupanter ska utvisas pronto, med tanke på att en plats i ett Svenskt fängelse kostar i storleksordningen 5-6000kr per dygn, men är helt för att bestraffning läggs ut på entreprenad till lägstbjudande i andra länder , ju vidrigare straff desto bättre signal till dom som ens funderar på att begå brott!

  • Helt rätt att leta plats i annat land för att kostnadseffektivisera dessa brottslingar.Varför ska vi svenskar betala multum för de som inte kan sköta sig.

   • Billigast är troligen att använda en obebodd ö i norra ishavet med IS-björnar som enda sällskap!
    Där kan dom få leva självhushåll om dom får med sig lite fiskeutrustning, och deras dagar fylls med meningsfull sysselsättning som kommer att bestå i att fiska och samla drivved.

 33. Viktigast är alla utlänningar som döms för brott oxå döms till utvisning som standard utan hänsyn till vad som väntar i hemlandet.

  Deportera mera.

 34. Är det kaffe och tårta nu istället för bullar? Jag vill se helst andra bullar när det gäller kriminella.Hårda bullar som känns sedan utvisning omg.

 35. OT:

  Anmälan mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

  Då många inte har Facebook kopierar jag texten:

  Anmälan mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf.
  Av Olle Ljungbeck

  Polismyndigheten, Riksåklagaren, Konstitutionsutskottet.

  Anmälan mot Centerpartiets partiledare Annie Lööf.

  I Sverige pågår för närvarande, under talmannens ledning, sonderingar
  för bildandet av en ny regering. En av huvudaktörerna är Centerns
  partiledare Annie Lööf.

  Nyligen framkom det att Lööf är medlem i
  den antidemokratiska och närmast fascistiska globalistiska tankesmedjan
  Trilaterala kommissionen.

  Enligt vad som framgår av målsättning
  och stadgar är denna organisation tydligt odemokratisk. Ledamotskap i en
  sådan antidemokratisk organisation och tillika aspirant på att bli
  minister eller statsminister kan inte vara förenligt.

  Utöver detta finns det klara bevis för att en eller flera av kommissionens
  ledande funktionärer var organisatörer av störtandet och statskuppen
  mot Chiles förre president Allende.

  Detta har bl a några av USA.s mest aktade och seriösa jurister lagt fram bevis för i bokform. Ingen har kunnat bestrida detta.

  Det är inte första gången Annie Lööf visar att hon är en allvarlig
  riskfaktor för demokratin i Sverige. Sålunda gjorde hon gemensam sak med
  ”sjuklöverns” partiledare när dessa för några år sedan träffade den s k
  Decemberöverenskommelsen. Det senare skedde helt i strid med Sveriges
  grundlag och innebar ett brott mot parlamentarismen som finns fastlagd i
  grundlagen.

  Det anmärkningsvärda är emellertid att Annie Lööf
  uteslutit partiledaren för Sverigedemokraterna (SD) Jimmie Åkesson som
  ingående i någon slags regering.

  Hennes skäl till detta är helt
  ologiska och kan inte tolkas som annat än bristande respekt för
  demokratin. Lööfs avståndstagande från demokrati kan emellertid lättare
  förstås för den som känner till hennes medlemsskap i en icke demokratisk
  organisation Trilaterala kommissionen.

  Vad gäller Jimmie Åkesson
  så har Sverigedemokraterna mer än övriga partier under sin tid som
  riksdagsparti värnat grundlagen på alla sätt. Sålunda var SD enda parti i
  riksdagen som tog avstånd ifrån Decemberöverenskommelsen.

  I Sverige har vi visserligen föreningsfrihet men det kan inte vara i
  enlighet med grundlagen att en partiledare som predestinerar på att bli
  minister eller statsminister är medlem i antidemokratiska
  organisationer.

  Men framförallt visar det på en opålitlighet och en smutskastning utan underbyggda fakta.

  Att inte markera Annie Lööfs olämplighet som politisk ledare är att visa förakt för såväl grundlagen som demokratin.

  Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle
  #konstitutionsutskottsförhörnu

  https://www.facebook.com/sigurderik.ivardavidadam/posts/962782440572383

  • Tyvärr leder ju anmälningar till ingenting,så har det blivit numera i Sverige.Total respektlöshet från dagis till vuxen.

   • Grænskontrollen ær noll. Alternativt kan ni segla in vapenen via båt.

    Hur svårt kan det då vara att gå ihopp och importera vapen från sødra Europa?

    Om svenska ordningsmakten inte længre kan garantera ert sækerhet får ni væl sjælva arrangera.

    Eller hur?

  • TACK! Vet vad A Lööf är och står för har intevkunnat påvisa konkreta bevis som håller juridiskt, men detta är en början! Har jagat hennes skugga sedan hon erövrade partiledar-rollen i C! Undertecknad var den enda i landet som sade NEJ till henne och lyckades övertyga hela kretsstyrelsen i vårt distrikt att säga nej! Men övriga i landet sa JA! Detta var under en mörk period av mitt liv som medlem i C! Jag har egentligen mer erfarenhet än jag ibland önskar!😄😄😄

  • Turn the heater on…

   Patrioter, nationalister och affärsfolk måste få dom röda på andra sidan att begripa och förstå att vi inte uppskattar dom eller deras program som de gudagåvor de själva tror att de är (eller utför).

 36. Det är rätt! Utvisa alla. Så länge vi inte har dödsstraff är det bäst att bli av med dem så snabbt som möjligt.

  Prioritera att bli av med avskummet. Troligtvis fortsätter de begå grova brott, men i hemlandet! Sannolikt blir de straffade där.

  Våra femstjärniga pensionatfängelser avskräcker ingen!

 37. Det verkar som att regeringen snarare gör allt för att skydda kriminella som inte borde vara i landet.

  Är det någon som ska utvisas så kan man ju bara benåda fanskapet men innan det så ska han inte få en chans att få gå under jorden och åtnjuta någon ny amnesti som utfärdas.

  Det allra bästa är att sätta varje misstänkt i förvar, i synnerhet om personen redan fått avslag på sin ansökan en gång.

  Det funkar ju för skatteverket att tillämpa omvänd bevisföring mot medborgarna så varför ska det inte funka med utlänningar som man misstänker kommer rymma??

 38. Lämna dem på andra sidan gränsen bara… kom han in i Swe via Danmark så lämna honom där..
  Resten är upp till danskarna.

 39. Det är förvisso sunt att utvisa dom så fort som möjligt. Bara man ser till att göra det snabbt och se till att dom inte kommer igen.

 40. Det är det här FN står för, att särbehandla folk som gör kriminella handlingar så länge du är asyl sökande får du göra vad du vill. Tror det finns värre brott i Sverige som ännu inte har kommit upp till ytan..

 41. Så vad sossarna säger är att illegala utlänningar i praktiken ska vara straffbefriade. Och vi vet ju hur effektiva regeringen är på att verkställa utvisningsbeslut.

  Med andra ord ska illegala utlänningar kunna härja fritt utan påföljd för att de har ett utvisningsbeslut som aldrig verkställs.

 42. Det är ju fullständigt ointressant hur ett halvdussin ärenden ska handläggas!.
  1) Brottslingar får ju inga straff!
  2) Utvisningar ingår sällan i påföljd.
  3) Utvisningar verkställs ändå inte.
  4) Det saknas fängelseplatser.
  5) Fängelsackomodering är svindyr.
  6) Ygeman däremot, kom igen nu!

 43. Det KRÄVS ett ologisk Hjärnsläpp för att få ihop de Tankegångarna..

  PROVA på att INTE släppa in dom från begynnelsen så behöver man Inte riskera Hjärnsläpp och ÖSLA energi på Massinvandrings Hittepå….!

  DRA in LÖNEN hos denne person inte [email protected] kan vi Betala för en urvriden Disktrasa….!

 44. Apropå…
  Det är i sanning helt obegripligt hur ett utvisningsbeslut kan vara annat än permanent!?
  Har man inte tagit chansen att sköta sig och fått stanna så ska man aldrig få den igen!
  Det finns miljoner andra som gärna knackar på vår dörr så fort de sparat ihop till smugglararvode och omkostnader för att ta sig hit.
  Rimligen ska dessa få nästa asylmöjlighet. Inte de som bränt sina broar.
  Annie, som ska välkomna 30 miljoner, får hålla ögonen på vem som står var i kön!

  • Ja fast skall man komma framåt så måste man identifiera grundproblemet och det är det helt orimliga valet asylsystemet ställer oss inför.

   När någon söker asyl i Sverige och uppger sig hotas av förföljelse och död i hemlandet så ges vi bara två alternativ: Antingen så får personen stanna med full tillgång till svenska välfärdssystem eller så skall vi tvinga tillbaka personen till just den plats där han uppger sig ha flytt ifrån.

   Att många skribenter på ett forum som SamNytt inte anser det andra alternativet det minsta problematiskt är ointressant om man vill åstadkomma en politiskt förändring. För majoriteten av väljarkåren är det, och kommer alltid vara, ett problem.

   Man bör alltså verka för ett system som har reella möjligheter att accepteras av majoriteten och det är att erbjuda ett tredje alternativ såsom t ex Australien gjort med gott resultat. Vi måste ha någon annanstans att skicka folk om de inte kan eller vill återvända till hemlandet.

   • blir du dömd till fängelse idag får du en datum när du skall infinna dej (ibland flera att välja på).. tills dess är du en fri man, mycket grova brottslingar får givetvis inte denna möjlighet.
    självklart är det bristen på förvar som triggat detta förslag, ser hellre utvisning före förvar i alla lägen under förutsättning gränsbevakningen fungerar, vi har helt enkelt inte råd längre att hålla främlingar inlåsta i svenska fängelser.

   • Att låta folkviljan styra kallasl av det styrande ’humana’ etablissemanget för populism.
    Klarare regler gällande vem som är flykting och vem som kvalificerar för Sverige är nödvändiga. Asyl ska fås på rätt grunder.
    I önationen Australien är de rent praktiska förutsättningarna att handskas med detta oändligt mycket bättre.
    I Sverige finns så många hinder. Exempelvis
    A) korrumperade tjänstemän på Migrationsverket.
    B) Public Service som tar politisk ställning.
    C) För många tyckare ur kändislägren. Deras åsikter borde aldrig få nå debatten då de saknar verifierad relevans.
    D) Vänsterns omvittnade oförmåga att räkna.
    E) Socialdemokratins desperata behov av valboskap.
    F) Avgående statsministers panik för att opponera inom EU. Han agerar knähund.
    G) Nyliberalismens berusning av snabba pengar.
    H) Svennes obildning och historielöshet.
    I) Cellplast-Gurras och Hizzabollahs hjärndöd.
    J) Jan Björklunds adoptivbarn.
    K) Annie Lööfs hemliga liv.

    Med mera med mera.

    Skutan har nu tagit in så mycket vatten att den redan börjat sjunka. Irreversibelt, sade Bill. Bygg på nytt, sade Bull.

  • sverige tar idag in ca 100K per/år vilket = 1% befolkningen, detta är inte hållbart och det finns ingen nation som påvisat att detta är hållbart.
   det finns gränser för vad vår ekonomi klarar och 1% ökning av befolkningen varje år klarar vi inte hur gärna vi än vill.
   allt annat måste bli underordnat, debatter om hur, varför, bör, skall osv förvirrar endast..

   • Självklart har Du helt rätt i Ditt resonemang.
    Det jag vill belysa är den totala frånvaron av logik och bristande konsekvensanalys hos de som idag bestämmer.
    Är man övertygad i sin ’godhet’ borde man också inse att säger man A får man också säga B.
    Även sozzialister och liberaler borde ha en uppfattning om vad ’rättvisa’ innebär.

  • Tja, går väl alltid att utvisa 6-åringar som mist sina föräldrar i Sverige. Åtminstone om de är vita och inte har kriminellt förflutet….

 45. Tant Hulda och farbror Algot bör ’reclaima’ sitt äldreboende.
  Sluta dalta med dem som kommit till fel land och avfärda alla som slåss, tafsar, eldar, kastar saker och spelar charader!
  Befria Sveriges kommuner från ansvar och inhys berikarna i Rosenbad eller hemma hos vänsterfolk och liberaler!

 46. utvis hele islam og alle som støder dritten og sverige blir kul. anni løøf och løvfen er horer for islamister och is.

 47. alle som begår overgrep seksuelt skal dømmes til minimum 8 års fengsel noe annet er idioti og de som har fått svensk pass skall kastes ut for ever. islam er horeri islam er imot alt og alle islam hater til och med løvfen.

 48. Ett dilemma med olika infallsvinklar.
  Ska någon kunna förhala en utvisning genom att begå brott och ska brott vara straffria om man har ett utvisningsbeslut?
  Gissningsvis blir effekten i verkligheten att brotten begås,utan konsekvenser, och utvisningen uteblir av andra orsaker.

  • Ja , den röda tråden att förpesta samhället följs noga .

   Kan denna röda tråd härstamma ur kalergiplanen månntro ?

 49. Detta förutsätter en 100% fungerande gränsbevakning.
  Knappast något som utmärker Sverige just nu.
  Vår rödgröna ”regering” verkar inte komma upp i en normal IQ-standard även om de alla slår sina ”kloka” huvuden ihop.
  Verkansnivån är skrämmande låg.

 50. Efter terrordåd som t.ex. det på Drottninggatan ska vi känna kärlek och gå vidare.

  Det gäller dock inte Utöja/Breivik. Detta ältas i Sverige i evigheter ungefär som ”Ådalen -31”.

   • Hur skulle den gå till?

    (Tjeckoslovakien delades i två utan att ett enda skott avlossades. Menar dock inte att Sverige ska delas geografiskt – politiskt är det redan delat – normala svenskar och idioter.)

 51. Fängelserna är tydligen helt fyllda med orcher nu !

  De flesta som ska utvisas går under jorden istället . . Då blir det inget straff eller utvisning heller . . Det blir bara en meningslös runda i den svindyra rättsprocessen !

 52. Kvinnorna har då röstat och vill inte ha förändring med våldet, – nu när kvinnornas ledare vill skriva av förundersökningar så kommer dessa nöjda vita kvinnor får mer KuL i Malmö. Kvinnor, – inte metoo klaga nu, det är ju ni som har röstat. Nu är det fest:)

 53. Allas lika värde(staffvärde)
  Förstår problematiken att straffa folk från hela världen när det börjar bli trångt på anstalterna.
  In med en skyffel pengar till så klarar vi nästa årsbudget.
  Sen kanske det finns några kronor kvar till språkutbildning till fångvårdarna.
  peinsionärerna får vänta 4år till på ett nytt löfte om extra allt om ytterligare 4 år om det möjligen eventuellt kanske finns pengar .

 54. Regeringen (=100% sossar) skapar dimridåer. Vad som händer om beslutet går igenom är att förövarna slipper både utvisning OCH straff. I förslaget försöker man framställa problemet som att utvisningen är i farozon om förövaren tilldöms ett straff. Ren bluff! Gör som i Danmark; utvisning blir en normal del av straffet, dvs straff först sedan utvisning. Fungerar alldeles utmärkt. Sverige ska inte importera brottslingar!

 55. Haha. Ja mången floskler lite verkstad. Hade de varit så att regeringen faktiskt utvisade dessa brottslingar så hade det varit en sak, men att 80,000 Pers befinner sig olagligt i Sverige är väl ganska bra underlag för att utvisningar ej prioriteras. Så med detta förslag kommer brottslingarna ej dömas för brott eller ens finnas tillgängliga för utredning då dom bara gömmer sig .och inte heller bli utvisade…

  Jävla idioti

  • Ja man kan undra vad det är för typer som sitter i lagrådet, det dom föreslår innebär att en som fått ett avslag eller utvisningsbeslut lätt kan stoppa avhysningen, genom att begå ett brott som ger mindre än 6 mån fängelse blir förundersökningen nerlagd vilket gör att denne kan hålla sig kvar i sverige genom att begå sådana brott lagom frekvent eftersom den brottsmisstänkte enligt förslaget inte får hållas i förvar mer än 2 mån om inte särskilda skäl föreligger.
   Alla brottslingar och inte minst försvarsadvokater jublar säkert över det lagförslaget om man läser det i sin helhet.
   Jag såg också en överenskommelse mellan S och MP 2012 som också var totalt huvudlös.
   Alla som sitter i lagrådet skulle ha sparken för inkompetens i sitt ämbete.
   Alla asylsökande eller invandrare som vistats mindre än 20 år lagligt i landet, och som begår brott mot person eller egendom ska topsas och fingeravtryck registreras, därefter utvisas på livstid.
   Det är mitt förslag för att få stopp på den eskalerande otryggheten och brottsligheten så vi får tillbaka vårt lugna, fina och medmänskliga Sverige.

   • Sen så har ju lagrådet faktiskt försökt få stopp på tex gymnasielagen. Men regeringen struntade i lagrådets uttalande och genomförde skiten ändå..

 56. Är detta ens möjligt? Det låter onekligen som ett förslag från någon som är dum på riktigt. Men det är å andra sidan i linje med den särbehandling som invandrare idag åtnjuter i Sverige idag.

 57. Ja det verkar som det där FN avtalet redan trätt i kraft innan det ens är påskrivet. In med dom i häkte fram tills utvisning sker.

 58. Är inte detta positivt?
  Vad jag förstår så betyder detta att utvisning – självklart på livstid!!! – verkställs omgående efter dom.
  Det innebär att vi skattebetalare slipper försörja dem med ”mat & logi” och ha dem på gatorna igen efter en alltför kort strafftid, där de kan fortsätta sina ’onda gärningar’.

 59. Brott skall naturligtvis utredas MEN om det är smärre företeelser och de sitter i förvaring till utredningen och utvisningen är klar, ok.

  Idag förhalar många utvisningen med att begå brott och det är inte OK. Det bästa är naturligtvis att hålla utvisningsdömda i förvar till utvisningen verkställs.

  Det viktigaste av allt: släpp inte in någon utan giltiga resehandlingar!

 60. Djävulskt förslag! Nästan inga utlänningar kommer då att förekomma i brottsstatistiken. Då de inte heller utvisas av olika anledningar blir de kvar i landet och förblir ostraffade

 61. Ännu ett steg mot fullständig laglöshet och snacka om diskriminering. Likhet inför lagen är borta om förslaget klubbas igenom. Officiellt alltså. För modligen har förslaget tillämpats i praktiken under lång tid.

 62. Så nu ska utlänningar kunna misshandla, begå sexuella övergrepp, stjäla etc. utan att bestraffas?! Det är hårresande!

 63. Utlänningar, mestadels med ickevästlig bakgrund kommer med hjälp av ”moderna och rättsäkra regler” att kunna pekas ut som brottslingar utan rättegång. (I en rättsstat bör ingen människa definieras som skurk färrän en fällande dom fallit.)
  Så detta förslag borde ha mötts av ett ramaskri från människorättsorganisationer världen över. Om förslaget kommit från SD hade Public Service och MSM gått bananas med rubriker som: Det började på trettiotalet, hets mot folkgrupp, hotet mot rättssäkerheten, islamofobi,främlingsfientlighet,med mera,mmmmm.

 64. Jamen tanken är inte så illa men behöver utvecklas. Det står ju underförstått att man inte ska kunna undvika ett redan fattat beslut om utvisning genom att begå brott.
  Givetvis ska ingen förundersökning läggas ner däremot måste vi tyvärr få till snabbare domar rent allmänt det ska inte få ta halvårsvis.
  Förslaget ska röstas ner i nuvarande form men andemeningen att inte kunna skjuta upp utvisning är också en extremt viktig aspekt!

 65. Jaha, vad brukar balubas från MENA få för
  ”straff” när skiten våldtar och fördärvar livet på en minderårig tjej
  en månad att räfsa löv i parken ?

 66. Tala om ett vansinnigt förslag, man formligen uppmanar till att öka på landets brottslighet så jag har full förståelse för SD kritik!!
  Kom ihåg att Sverige lyckas inte med att avvisa tusentals av invandrare som är dömda till utvisning som gömmer sig i Sverige, vilket i sin tur medför att de kan fortsätta att begå brott i lugn och ro!!

 67. Bra signalpolitik. Med utvisningsbeslut medföljer frikort för att begå brott ostraffat. Herregud, väck mig ur mardrömmen Sverige.

 68. Hmm, det katastrofala förslaget påminner mig om ett företag där kvantiteten går före kvalitéten:
  Folkutbytesverket har för mycket att göra, ”rätts”-systemet inte bara går på knäna, snart ingen domstol fungerar då det väljs in shariadårar med partiernas (!) goda minne som i skräck för att klassas såsom ”islamofoba” och ”rasister” väljer dessa galningar som kommer från dysfunktionella länder och system! Om jag tolkar texten korrekt så innebär det att alla vi Sverige-vänner riskerar att deporteras till ett land med läger och fängelser som den svenska staten står för efter att vi har nyttjat vår rätt (numera endast i teorin!) för att kritsera ett allt sjukare land och verkningarna av den kriminella folkutbytespolitiken för att upprätthålla bilden av att ”rätts”-väsendet fungerar, att det slår till snabbt och med kraft och skyddar landet och dess folk – men inte mot det importerade hotet…

 69. Vi måste ha en ny regering. Vad är väl den av Löfven påstådda bakgrunden för SD mot allt vansinne som pågår i Sverige idag,

 70. – Vissa inlägg menar att en revolution i Sverige ligger nära.

  Hur skulle den gå till?
  Vad har vi för verktyg förutom val?

  (Tjeckoslovakien delades i två utan att ett enda skott avlossades. Menar dock inte att Sverige ska delas geografiskt – politiskt är det redan delat – normala svenskar och idioter.(Är detta hets mot folkgrupp?))

  • Vi har aldrig fått välja om vi vill bli utbytta mot araber eller ej. Det sker genom lögner, hjärntvätt och hot.

 71. På ett sätt är det bra att bli av med möget
  men kommer det verkligen att verkställas?
  Det händer att brottslingar ”försvinner”
  smiter helt plötsligt när de slapphänta s. k. ”vakterna”
  vänder ryggen till!

  • I USA och många övriga länder heter det väl skjuten under flykt? (På en märk skogsväg utan vittnen – inte så klumpigt som i Förbenade Arabprimaten)

  • Facket har sagt ifrån att vakterna inte får störa flyktförsöket då det kan framkalla psykotiska störningar och men för livet. För vakterna alltså.

 72. ”Moderna och rättssäkra regler för att hålla utlänningar i förvar”

  Lagstiftar så att utlänningar ges straffrihet.

 73. Förundersökningar för mycket grövre brott läggs ner numera i dagens Sverige, så det här är en bagatell. Det svenska rättsväsendet gör redan rätt för sig. Stackars land!

  • Tanken är naiv,det går helt enkelt att inte utvisa någon,dom kan komma tillbaka i ett annat namn.Vi har ingen gränskontroll.

  • Förslagets rubrik är klockren. Resten av texten är vansinnig. En liten justering så skulle det kunna fungera. Problemet är tyvärr att ett brottsoffer inte kan få skadestånd om det inte finns en dom. Det problemet måste man lösa. Man kan lägga ner när personen har lämnat landet, inte innan.

 74. Huvudlöst. Det är ju bara att bura in de som förtjänat det, när utvisningsbeslutet ska verkställas vet myndigheterna var de finns. Enligt förslaget skulle de som vet att de ska utvisas kunna leva rövare rejält. Sedan vet man inte vad som kan hända, kanske en ny lag som gör att utredningen måste tas om, eller en Elin.

  Hade mördarsvensken suttit inlåst för brott han gjorde och dömdes för förra året, hade den norske gutten levt idag. https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3JPwe/20-arig-svensk-efterlyst-for-mord-och-ran-i-norge

  https://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/politiet-jakter-pa-svensk-20-aring-etter-majorstua-drapet/3423549587.html

  • ”Så sent som förra året dömdes han till fängelse för rån efter att ha ha trängt sig in i en bostad genom ett öppet fönster och hotat de sovande brottsoffren med kniv innan han försvann med deras värdesaker.” / Aftonbladet

   Och trots det grova brottet var han nu fri och misstänks nu ha knivrånat och mördat.

   Det blir så här när man lagstiftar om straffrihet eller skapar olika lagar beroene på etnictitet.

   • 6 §
    Om brott som avses i 5 § är grovt, döms för grovt rån till fängelse i lägst fem och högst tio år.
    Nog var det grovt.

   • Våra domstolar har skapat egna regler i takt med politiska tillsättningar. Man följer helt enkelt inte lagstiftarnas intentioner.

 75. Vad kan ett land, som Sverige göra när vi tog emot alla kommunister från hela världen som blev utjagade från sitt hemland?
  Hela SydAmerika, Asien, osv.osv.
  Här väntade en politisk karriär på dem, med fina löner och förmåner och inflyttande.
  Där var de skräp. Här är de Gudar, som kan säga: ”du är inte min talman”
  Sverige kommuniserades under många år, så ska vi inte vara förvånade över att kommunister finns över allt och påverkar hela samhället.
  De kan ta ifrån oss hela landet för det är deras demokratiska rättighet.
  Sverige har bara en väg att gå – om vi vill ha någon framtid – en kontrollerad diktatur.

 76. Fint, då kan alla utlänningar som planerar att flytta tillbaks begå vissa brott utan att riskera fängelse och istället få den i hemlighet inplanerade flygresan betald av svenska skattebetalare.

  Finns inga rättssäkra regler för att hålla utlänningar i förvar får man väl skaffa rättssäkra regler för att hålla dem i förvar samt lära sig den kortaste bilvägen från fängelset till flygplatsen.

  Är våra politiker efterblivna på riktigt?

  • Våra politiker sätter inte alltid Sverige främst, utan verkar älska allsköns muslimer och afrikaner.

   Å andra sidan är det rätt få brottslingar som önskar lämna Sverige, och det kostar bra mycket mer än en flygresa bara att hålla en fånge i fängelse några dagar.

   Jag önskar alla utvisningsbara och alla brottslingar ett hårt straff, men jag ser att det finns både för – och nackdelar med de olika åtgärderna.

   Stod det något om att de också ska förbjudas att någonsin återvända till Sverige, och att man ska ta DNA och liknande så att de alltid kan identifieras?

 77. Ett utvisningsbeslut i detta märkliga land innebär ju inte att vederbörande utvisas, så i praktiken innebär ju detta oförståeliga förslag att de som har ett s.k utvisningsbeslut är immuna mot att dömas för brott så som stöld, misshandel, sexuellt ofredande och ändå får stanna kvar i landet!!!!!!

  • Det intressanta är detta ordet ”vi”! Han kan gärna prata för sig själv och även hans parti men inte skriva ”vi” som det gällde hela svenska folket.

 78. Invällare med okänd ID har en gräddfil till allt utom hederligt arbete som de hatar. Order uppifrån , språksvårigheter, fulla fängelser m.m. gör att de allra flesta får löpa.

 79. Vad som händer i realiteten blir att invandrarna slipper straff utan att utvisningarna verkställs i praktiken…

 80. Oavsett vad Alex Schulman svamlar om, så är det PK som gäller inom journalistiken. Just nu har SVT, SR och TV 4 en gigantisk kampanj där man blåser upp bombdåd i Afghanistan till det orimliga för att påverka hemskickande av utvisningsdömda. Något genomskinligt skulle man kunna beteckna jippot.

 81. Samhällsnytts kommentarsfält och med oss som kommenterar är gnälleriets paradis, kanske för att det behövs en mental övertrycksventil för att inte bli helt galen i det här landet.

  Men….var finns de konstruktiva förslagen, förslag inom möjligheternas, ickevåldets och demokratins gränser?

  Vårt gnäll når nog inte särskilt långt ut eller blir omsatt i konkret handling. Är SD för passiva, borde det inte vara ”mera på”?

  De som skriver om revolution, hur skulle det gå till?

  (Går ut o jobbar igen, det avlastar hjärnan)

  • SWEXIT

   Återvändande…

   till alla platser där fred har uppstått, eftersom migranter ändå åker hem på semestrar och bröllop och annat, i alla fall har jag sett det sedan barnsben på 1970-talet.

   Man kan inte tömma alla länder, istället behövs deras medborgare som har rustats av Sverige.

  • Jag håller med dig att det är för mycket gnäll och får få förslag. Samtidigt har jag läst väldigt många intressanta kommentarer och förslag på denna sajt. Hade det inte vart så, då skulle jag inte bry mig om att logga in.

   • Ja, visst finns det idéer, stänga gränserna, halvera bidragen, ge tillbaka våldsmonopolet till polisen, utvisa kriminella oavsett brott, stopp för nya moskéer osv.
    Men så inser man att inget av dessa förslag kommer att genomföras eftersom politikerna (och medierna) tycker att det är bra som det är.
    Och då vill man skriva av sig, i frustration…

    • Det var inte länge sedan polisen godtyckligt använde våldsmonopolet på en ung kille med Downs syndrom. Så de har och har alltid haft monopolet. Hur de använder det är en annan sak

     • Tänkte mest på förorterna, där polisen satsar på dialog eller gömmer sig bakom polisbilen.

     • Jodå de enskilda polismännen och kvinnorna ej att förglömma väljer själva vad de ska tas med. S.k. pinnjakt t.ex.

    • Det stämmer att många skriver i ren frustration och det är aldrig riktigt bra. Jag gör det själv och ångrar en del vad jag skrev. Det är bra att vänta lite innan man skriver och läsa igenom lite kommentarer tills den värsta ilskan lagt sig.

     • Bra skrivet!
      Och kom ihåg! Skriv aldrig med sprit i kroppen.
      Helgkvällar (men annars också) blir en del inlägg lite svåra att följa och förstå.

  • Vad vill du höra? Vi gör redan allt som går att göra inom lagens ramar. Det är du som ska komma med konstruktiva förslag istället för att klaga på de som inte hittar några längre. Har du några så fram med dem. Annars, fortsätt jobba och avlasta din hjärna.

   De som skriver om revolution är människor som har insett att förrädare styr vårt land. Förrädare som enbart har som syfte att byta ut vårt folk, till vilket pris som helst dessutom. Det borde även du ha insett. De ”fria” valen visar sig inte vara så fria som folk har trott. Media visar sig vara allt annat än oberoende. Vad är ditt förslag?

   • Alternativt, gå in i hopplöshet, uppgivenhet och stänga av alla, oftast helt galna, intryck utifrån, isolera sig (bor redan i skogen) och strunta i alltihop.

    Leva på hoppet om att allt ska ordna sig och räkna dagarna till nästa val och om det då tar fyra år så har en hel del sossar och vänster dött ut och andra kommit till insikt om hur illa det är ställt. (Löfven är då i alla fall pensionär)

    Har verkligen försökt att komma med konstruktiva förslag och till del få till det, men hur ska då de förslagen realiserar?
    Jag och Don Quijote?

    • Folk kommer med konstruktiva förslag hela tiden. Nya partier med nya ideer bildas. Folk demonstrerar. Folk skriver på alla möjliga forum. Vad mer går att göra inom lagens ramar? Ramarna som dessutom krymper för var år som går vad gäller yttrandefriheten.

     Det spelar ingen roll om Löfven blir pensionär. Han och övriga lallare i riksdagen är bara nickedockor. Det behövs en revolution som kullkastar dagens diktatur och för fram de riktiga ledarna i dagsljuset. Försök att utföra det inom lagens ramar.

 82. Det vore OK om de sattes i förvar och sedan utvisades (och att vi hade gränskontroller som innebar att de inte kunde slinka tillbaka). Fängelse är dyrt, och livstids utvisning mycket billigare.

  Men – vad händer i praktiken? Går de lösa år efter år, och t o m mördar folk, som i skandalfall vi läst om? Eftersom utvisningar inte verkställs?

 83. I vilka länder pågår fullskaligt krig undrar jag? Inget vad jag vet. Inte en enda av alla hundratusentals ”flyktingar” som kommit hit de senaste 20 åren har här att göra. Hur är det möjligt att kunna fly mellan världsdelar och dessutom ta sig så långt det går i den nya världsdelen innan man ger sig till känna? Fake, fake, fake. Alla utomeuropeiska ”flyktingar” är fuskare och ska stoppas redan vid gränsen. Hur i hel… kan någon öht. få komma in idag?

  • Det kan man fråga sig! Men alla parasiter välkomnas av de som skiter godhet och säger ”kom in, här har du bidrag som andra betalar…” Monumental förskingring av VÅRA pengar!!!

  • Det är inte så svårt!
   Ingen av de länder som ingår i Schengenområdet med yttre gräns är ett
   ”Till det landet vill jag komma”
   Så de har INTE stängt gränsen (Ungern undantaget fast har du kommit in i Ungern så släpper de gärna igenom dig)
   Så de kan lätt ”gå” genom hela Schengenområdet (grekland släpper igenom (Österrike släpper igenom) Italien, Frankrike Nederländerna o.s.v. för att komma till Tyskland (som släpper igenom) och Sverige….. Danmark har släppt in och släppt igenom TILL Sverige
   DÄR är problemet!

   —————YTTRE GRÄNSENS ANSVAR ÄR G R Ä N S S K Y D D–

 84. Vänta nu, vem lägger fram förslaget? är det den administrativa ministär regeringen? Den kommunistiska rödgröna röran eller är det kommunistiska sosse partiet? blir inte riktigt klok på vad Löfven håller på med nu för tiden. Den nyordning som med alliansen har godkänt med en DÖ regeringen som vi förmodligen kommer att få dras med i fyra år är ju sista spiken i kistan för demokratin.
  Det är så [email protected] kört med Sverige och dum svenne går från klarhet till klarhet.

 85. A och O måste vara att säkerställa identitet mycket mycket mer än idag.
  En förutsättning att få stanna och en förutsättning att kunna utvisas.
  Ingen ska kunna få gå fritt i Sverige utan att vi ska kunna veta vem det egentligen är.
  Det räcker INTE med ett kanske att det verkar trovärdigt etc!
  Väl där tillsammans med tillfälliga uppehållstillstånd kan Europa göra något åt situationen. Tillfälligt uppehållstillstånd ska vara regel.
  Hjälp på plats ska vara regel
  Så hjälper vi bäst och flest även i det längre perspektivet.
  Icke svenska brottslingar ska sitta på särskilda anstalter och i isolering upp till sex månader. Terrorister ska isoleras och ha besöksförbud.
  Utvisningar ska ratificeras om personen blir dömd för brott här även om den riskerar våld tortyr eller livet vid utvisning.
  Det är bara att undvika brott om man har det hotet hängandes över huvudet.
  Skall vi ha en överenskommelse om icke obligatorisk passkontroll måste det gälla samma sak från de länderna.
  Är lika med säker identitet som ska kunna visas.
  Vi lever INTE i en värld där det går att vara naiva längre där utlänningar är så pass få i våra länder att vi kunde övervaka det ändå
  Vi har en tsunami och då måste vi bygga vallar vare sig vi vill eller inte annars spolas hela vår infrastruktur och trygghet bort

 86. Den syriska militären och Ryssland har nu återtagit nästan hela Syrien och återställt fred i landet.

  Ryska specialister ska också ha rensat 6.500 hektar, 1.500 kilometer vägar och mer än 19.000 byggnader, från minor.

  Över 87.500 militanta har dödats samtidigt som 1.411 bosättningar och över 95 procent av det syriska territoriet har befriats, sade Rysslands försvarsminister Sergei Shoigu under ett möte i Singapore på lördagen.

  Enligt Shoigu har 245.000 syrier återvänt till sitt hemland sedan Ryssland inledde sina operationer i Syrien. Samtidigt har cirka 2 miljoner människor uttryckt en vilja att återvända. Han menar också att alla förutsättningar nu är på plats för att återskapa Syrien som en fungerande stat, något som han tycker hela det internationella samfundet borde hjälpa till med.

  Ja då är det väl bara att sätta asylanterna på tåget tillbaka, den humanitära stormakten har gjort sitt jobb eller? För inte var det väl meningen att alla skulle bli svenska medborgaren med fri försörjning?

  • Asylanterna är slavarbetare som skall tillgodose den Svenska arbetsmarknaden . Den ”humanistiska anständiga” asyl importen är bara en fasad . Ett svepskäl.

  • Så enkelt är det inte. Även om ryska och syriska trupper befriat så är det nu upp till USA att sätta fart på rebellerna med nya vapen.

 87. Varför tillåts regeringen föreslå någonting alls?

  Ska den inte vara formellt redan avsatt och endast utgöra en expeditionsministär, som bara ska administrera?

   • När någonting beskrivs som ”regeringen föreslår” brukar det i regel betyda ”regeringen gör ett medieutspel”, inte regeringen lägger fram en preposition till riksdagen för omröstning.

    Om artikeln skriver om ett förslag som skedde i somras, men gör det till en aktuell nyhet först idag antog jag att det var först nu som utspelet först nu blev allvar i form av en preposition.

 88. Kompensera de som blivit utsatta (det ger upprättelse)
  Skicka ut skiten per omgående
  Tror att de flesta skulle bli nöjda om de kriminella skeppas omgående!

 89. Det finns risk att brottsdömda kan börja med en lång, utdragen och dyr överklagandeprocess och helt enkelt försvinner under jorden efter avtjänat straff. Lösningen är att permanent ländsutvisning skulle blir obligatorisk vid fängelsestraff i sex månader eller mera. Eventuellt överklagande kan ske efter att landsutvisningen har verkställts genom en svensk ambassad i landet till vilken brottslingen utvisades och på brottslingens egen bekostnad.

    • Alla hänvisar till grundlagen som är extremt luddig och tolkas så till den grad extremt att Löfven fortsätter att regera som han har gjort under de senaste 4 åren. Blir intressant nu hur budgeten utformas. Tydligen har alliansen blivit inbjuden för att ge budgeten en handpåläggning.

     • De kommer att säga att de enda valet de har att greja en regering är S&M och efter det är det bara 51% SD i riksdagsval som kan rädda Sverige, ja innan val är förbjudna.

     • Jag är tveksam till att vi har haft helt fria val någonsin egentligen. Makten har alltid tagits och bibehållits med svärd. Maktspelet pågår bakom kullisserna, och de vi tror är ledarna är egentligen bara nickedockor.

      Se på USA tex. där vilket stolpskott till skådespelare som helst kan bli president, men politiken i bakgrunden alltid är densamma.

    • Jag är säker på att SDs väljarskara var en miljon redan för två mandatperioder sedan. Den är minst det dubbla idag, förmodligen mer.

     • Exakt, när man pratar med folk så är ju var och varannan SD are, men valresultatet nådde inte ens upp till var femte person som röstade på SD. Det är så jäv…la sjukt att vänstern har fått agera i det tysta för att minska vår makt i riksdagen. SJUKT!

     • Allt vad naturlagar heter talar för ett totalt riggat val. Förrutom en och annan extremist, så pratar alla om SD eller AFS.

  • Håller med. Utvisa, på riktig livstid, samtliga invandrade kriminella borde vara prioritet 1.
   Då skapas även plats på fängelser/förvar som är fullbelagda.

   • Ja hur gick det mad de 80 000 som skulle ut… Har löfven kört dem till gränsen eller jobbar de med att få in skattepengar så de kan flyga hem i första klass och får nån miljon i startbidrag?

    Ge dem riktiga straff för brott och dra in bidragen så åker de gratis ut ur Sverige.

 90. Vänstern och miljöpartister känner man lätt igen då det är de som älskar våld i alla former, här försöker de skydda sina idoler ensamkommande unga våldsamma män med okänd härkomst…

  Det tänker inte lite längre att berättar för de kriminella att har man ett utvisningsbeslut man flyr från så kan man helt säkert begå brott i alla olika former och bara bli hemkörd till hotellet av en polistaxi…

 91. Invandring från länder med hög kriminalitet = hög andel kriminella invandrare
  Fråga Frankrike om algerer eller Holland om marockaner eller USA om puertorikaner o.s.v.
  Det ligger i sakens natur att dessa försvinner hemifrån först!

 92. Om det är något vi ska ha EU till är det mot kriminalitet börja för [email protected] med Danmark Norge Finland sedan Polen Estland Litauen Lettland Tyskland och Ryssland vi har gemensamt intresse.
  Fixar sedan inte EU det så har de noll att komma med vad det gäller allt annat!!

 93. Om man inte vill fördröja utvisning så betala för fängelseplats i hemtrakterna. Men det här kommer utmynna i att personen slipper fängelse och blir kvar i landet. Det är så dumt när man vet hur det fungerar i praktiken så det måste komma från MP.

  • Du är någonting på spåret
   Självklart fängelsestraff i hemlandet som vi betalar för gäller även stöldligor som härjar och inte åker fast. Ta dom i tullen på vägen ut!

 94. Om man inte lyckades/ville lyfta ut lilla gråtande Elin ur planet, hur fan ska man då kunna få ut någon??
  Och våra medier pumpar ut reportage från Afghanistan om hur livsfarligt det är. Farligare än i våra getton?

 95. Har man beslut att inte få stanna ska man ut innan man hinner begå brott kära sossar då försvinner problemet av sig självt.
  Alltså det är ni som skapat det genom att inte letat upp dom i tid. Därmed har ni medverkat till brott!
  Ibland är matematik enkelt…

 96. OT: undrar om man skrivit en lång artikel om en vit hetero kille !?!

  Expressen har en lång artikel idag om HBQT styckmördaren … och utdrag ur hans/hennes novell om sitt liv och varför hon är transvestitet …

  Som vanligt finns det med sexuellaövergrepp …. detta verkar vara väldigt vanligt bland hbqt personer eller i allafall bland de som är offentliga personer och som väljer att går ut med detta …

 97. Det finns två enkla lösningar på detta.

  * Höj samtliga straffskalor så att dom motsvarar rättsuppfattningen hos befolkning

  * Lägg ner allt som har med svensk politik att göra. Eftersom varenda politisk beslut som tas nuförtiden verkar ha allt att göra med Globalism och inget med Folket kan man ställa sig fråga. Vad ska vi med skiten till? Det kostar bara en jävla massa pengar och blir ALLTID fel!

 98. Svaret på allting är enkelt , majoriteten av Svenska folket är nöjda med den situation vi har idag med tanke på hur folk röstar. Vill man få till ändringar så lägger man sin röst på det parti man tycker och tror kan hantera uppgiften på bästa sätt , sen är det stora problemet att majoriteten av medborgarna inte vet , vill veta ,eller inte bryr sej om situationen . Hade public service media rapporterat fakta om vad som händer och sker dagligen hade bilden varit annorlunda ,enligt fakta, rapporterar inte media all fakta p.g.a att det kommer att ske stora slitningar i samhället, för egen del tror jag tvärtom man kan ljuga försöka tysta samt dölja fakta under en tid men med alternativ media idag får man nyheter som alldrig annars kommer fram ,en del av befolkningen tror förmodlingen att även detta är lögner då det låter för osannoligt för att vara sant , men dessa fakta är tagna ur polisens egna rapporter . Jag föreslår att man själv försöker vaska fram en framtids version om vart vi är på väg med samma politik som idag förs , börja med att titta på skolorna ,hur fungerar dom , lag o ordning ,hur fungerar det respekten , sist men inte minst hela det Svenska samhället måste ändras från grunden skapa teknokrati där vi tillsätter en grupp eliter på ca 50 personer som driver landet framåt med folk från olika delar i samhället som är med och styr specialister inom sina områden med stora kunskaper i bagaget, politikerna bör eentledigas snarast möjligt detta system vi lever under idag har sätt sina bästa dagar tack för ordet .

 99. Förvisso ett logiskt resonemang. Eftersom regeringarna – sosseledda och moderatledda – öppnade Sveriges gränser för jordens alla kriminella och gangsters, så vore det ett sätt att lösa den tsunami av kriminalitet, som landet hamnat i.

  Förutom att öppna landets gränser har regeringarna dessutom aktivt försämrat polisens möjlighet att komma till rätta med kriminaliteten, genom att tvinga poliserna att prioritera Genus-trams och HBTQ-perversiteter framför brottsbekämpning.

  Problemet – det stora problemet – med att ersätta mindre brott med utvisning, är ju dock att man inte utvisar brottslingarna. Dessutom att man fortfarande har öppna gränser, så de få brottslingar man faktiskt utvisar, helt enkelt kommer tillbaka och fortsätter som om inget hänt.

  Därför är förslaget ett slag i luften – låter kanske bra, men betyder i praktiken mindre än intet. Denna typ av förslag har kommit från Sveriges politiker i decennier, vilket gjort att svenskarna numera bedömer politiker vara dumskallar.

  Visst finns det dumskallar bland dem, men att alla skulle vara det bedömer jag som extremt långsökt. Varför kastar då intelligenta politiker fram värdelösa förslag hela tiden?, frågar man sig då, förstås.

  Det finns bara ett rimligt svar på det: De vill inte lösa problemen. De vill att Sverige skall falla ned i kriminalitet och anarki. De vill att Sverige skall kollapsa, som en suverän nation.

  Varför vill politikerna då förstöra sitt eget land?, blir då naturligtvis följdfrågan. Även där finns det bara ett rimligt svar:

  De svenska politikerna är – alla – anhängare till Richard Coudenhove-Kalergis paneuropeiska vision om Europas Förenta stater, att Europa skall vara ett enda land med ett enda homogent folk. Med förlängningen att alla jordens länder skall utgöra en enda stat, med en enda regering – globalismens New World Order.

  För att skapa detta homogena folk vill man bryta ned alla europeiska kulturer. Detta har man arbetat på under mer än ett sekel och idag finns faktiskt inte mycket kvar av kulturella särdrag i Västeuropas länder. Genom importen av kulturfrämlingar från MENA-länderna ämnar man leverera dödsstöten mot de kvarvarande kulturresterna.

  Detta är motiven till att ’våra’ politiker aktivt importerar kulturfrämlingar, ger dem sanslösa privilegier här och aldrig lägger fram några vettiga förslag på hur Sverige och svenskarna skall skyddas från deras framfart här.

  Så sluta för Guds skull tramsa om att politikerna är ointelligenta dumskallar. De är intelligenta människor, som är fanatiska globalister och därför hatar nationalstaten Sverige, det svenska samhället och svensk kultur.

  • Bra med lite filosoferande som Ditt! 😉.
   Jag hävdar envist att de värsta kriminella värstingarna inte kommer från utlandet löpande.
   De värsta är födda i Sverige, uppvuxna i Sverige och är svenska medborgare.
   De som borde vara innerligt tacksamma för sitt släktes andra chans!
   Istället radikaliseras de, bygger upp nätverk för narkotikafötsäljning, filmar våldtäkter, bildar tjuv- och rånarligor, kastar sten, eldar skolor och bygger parallellsamhällen o s v.
   Bland de nyanlända sparkas och sprattlas det, knarkas förvisso och kladdas och tafsas.
   Men, det är bland dem som lärt sig hur Sverige (inte) fungerar och lärt sig om eftergifterna, vi hittar de som vi helst skulle vilja bli av med.

   • Visst är det sant, som du skriver. Dessa andra generationens invandrare är dresserade till att bli huliganer och gangsters – av de svenska myndigheterna på politikernas uppdrag.

    Det är därför poliserna serverar halal-korv i stället för batongslag till huliganer och gangsters. Det är därför som man låter avgrundslandet SaudiArabiens salafister bygga moskéer överallt, där deras imamer kan uppvigla gossarna till jihad.

    Kaos, anarki och gangstervälde är medlet, för att kunna upplösa nationalstaten Sverige och inlemma dess befolkning i först EU, för att slutligen bara vara en provins i det globalistiska New World Orders nyfeodala diktatur.

 100. Låter iofs vettigt att fokusera på snabb utvisning istf att lägga redan ansträngda resurser på en formell utredning.

  • Ut med dom INNAN de hinner begå brott! Vi kan inte ha folk som gömmer sig eller dröjer sig kvar tills de åker dit för brott och blir kvar ännu längre
   Utvisningsbeslut måste bli just ett beslut och ska det överklagas gör det då på lämplig svensk ambassad.
   Sätt in försvaret för [email protected] och låt underrättelse tjänsten leta upp alla illegala och med falska identiteter’

 101. Ett Recept för ANARKI !
  Svensk Lag gäller för ALLA oavsett Religion, Hudfärg , Nationalitet eller Kön !
  Detta är återigen ett Bevis på att den Regering vi har, och har haft , inte SKALL Tillåtas att Stifta Lagar på en ”Kaffe-rast ” !
  Det har klart och tydligt visat sig på senare år att det är någon slags Politisk Korrekthet , som leder till nya Lagar.
  Typ ”Gymnasielagen”, som är ämnad och skapad för att gå RUNT och förbi Svensk Lag.
  Jag anser att detta är ett eller flera Brott !
  Och skall jämföras med Grovt Bedrägeri och Trolöshet mot Huvudman.

 102. Off Topic! Här är ”svensken” som begick det bestialiska mordet på Majorstuen i Oslo. Våra nya landsmän skämmer ständigt ut sig genom alla sina våldsbrott och annan kriminalitet i Norge. Vet inte hur medvetna svenskarna är om detta, men det är otroligt vanligt att nysvenskar begår brott i Norge. Nu måste den norska regeringen snart markera mot Sverige. Detta är för djävligt rätt och slätt. Man skäms ihjäl som svensk.

  https://www.document.no/2018/10/21/svenske-statsborger-20-etterlyst-for-drapet-pa-majorstuen/

  • Läste det på Text tv att att Norsk polis efterlyser ”en svensk medborgare”.
   Hoppas Norge får tag på han först för här blir det väl bara två veckors samhällstjänst för utlänningar.

  • Ja, det är Regeringens och PK-Mafffians fel !
   Dom BESUDLAR RIKTIGA SVENSKAR !
   Vi Svenskar skall var COVER för Utlänningar !
   Dra åt Helvete ! Det ställer inte jag upp på i alla fall !

   • Det kommer till slut bli att vi etniska svenskar inte heller bli välkomna. Det snackas mkt om ”svenske tilstander” i Norge, och många är fly förbannade med rätta. Den dagen Sverige kollapsar så är varken nysvenskar eller PK-svenskar välkomna, om man ska tro snacket.

  • Ja de måste markera mot Sverige, de kommer att få ett h-lvete de med.
   De måste nog även bygga en mur mot Sverige till slut:)
   Här är en liten bit från en kommentar:
   Nå observerer vi at løsgående, farlige forbrytere i Sverige, av ikke-vestlig opprinnelse, tar seg over grensen til Norge for å terrorisere nordmenn.

 103. Blir en invandrare stoppad på tåget eller tunnelbanan så kommer den i det flesta fall undan med en tillsägelse.
  Svennar får böta under hot av vakter och personal.

 104. Problemet blir ju att de sedan slipper utvisning och på så sätt även slipper bli dömda för brottet…

  Gör tvärtom, döm dem, låt dem slippa sitta av straffet utan skicka ut dem direkt…

  • Ska absolut finnas en dom som förhindrar att dom kan återkomma. Det är dyrt med Svenska fängelser och som texten säger kan den förlängda tiden i Sverige försvåra en utvisning. Bättre att isf ha avtal med deras hemländer eller tredje land om lämplig fångvård som är mer ekonomiskt fördelaktig för Sverige och gärna med en kultur och standard motsvarande den som är välbekant för den dömde

 105. Om vi ska diskutera detta idiotiska förslag vill jag säga att kommunist sossarna vill särbehandla immigranter och ge dem en särställning i landet som för tankar till nyadel epitetet. Hur kan man ens komma på tanken att ge immigranter straff frihet genom att besluta om utvisning och sen inte genomföra det eller om det skulle hända så läcker våra gränser som ett såll så att förövaren skulle snart vara tillbaka och utgöra ett hot mot exempelvis ett brottsoffer. Svenskar som begår samma typ av brott skall dömas och avtjäna straffet, var finns logiken? Mitt förslag är ju att de skall utvisas men de skall samtidigt avtjäna straffet i deras hemland.

 106. SVENSKAR skall inte var 2: a i Svenska Domstolar !
  Det SKALL Utlänningar vara !
  Och det SKALL var Försvårande att vara Islamist !
  Dom har inte ens Rätt att var här med sin Smuts !
  Det SKALL vara hårda tag mot utlänningar som begår Brott i Sverige !
  Annars få vi vanliga ett ännu värre Helvete än vi har idag !

   • Ja , det är så man skäms !
    Våra svenska barn får bo hemma, tills dom blir gamla. Ingen törs gå ut på kvällarna.
    Vi får spottstyver till ”pension”, och våra Gator blir osäkra att gå på.

 107. Ja släng ut skiten så fort som möjligt på livstid. Fattar inte varför man daltar med grovt kriminella utlänningar..

 108. Alla måste tydligen få stanna i Sverige – Varför?

  Och här ett exempel på märklig logik i ’stanna-kvar-frågan’!

  * ”Afghaner” kommer till Sverige, de har inga identitetshandlingar och det LJUGER om sin ålder. Och många kommer egentligen från från Iran.
  *Sedan, har vissa politiska partier tillsett att de där suspekta personerna får stanna i Sverige, alla fall. Men, det organisatoriska fungerar inte alls. Det finns inte bostäder etc. (Vilket alla borde ha insett från början).
  * Och då kommer några ljushuvuden på, att eftersom det hela fungerar så dåligt, så
  måste ALLA ”afghanerna” få stanna.

 109. För mig finns det bara Svenskar och Utlänningar !
  Dom kan ta sitt snack om ”nyalända” och allt annat CRAP i köra upp i Röven.
  Svensk Lag gäller för Alla, inom Rikets Gränser !

 110. Vilka politiker vi har.
  Fri från straff och utvisas.Veckan efter är dom tillbaka och fortsätter med brott,nu betydligt grövre än tidigare.

 111. Istället för att sitta här och vara arga borde vi gå ut på stan och prata med folk. Kampanja inför nyvalet som förmodligen kommer i februari.

  I november kommer nog beslutet att det inte går att få till en regering och de får göra den där teatern i riksdagen med 4 voteringar som alla blir negativa för att få fram nyval per automatik.

 112. Skulle vara intressant att se reaktionen hos Löfven om SD sa att de stöder S och MP utan motkrav. ”-S och MP var de som stramade åt 2015 och SD litar på deras intentioner i migrationspolitiken”. Inte så seriöst men när SD inte får medbestämmande har de inget att förlora, de kan istället skapa kaos hos sjuklövern. Skulle faktiskt vilja se det. Alliansen får julafton. Rödbrun röra.

 113. Vår värld består av många fenomen vilket de flesta förnekar så länge de själva inte har fått uppleva det personligt! Det bisarra med detta är att den utsatta för något fenomen blir utpekad som lögnare! (Fenomen betyder en ofattbarhet om människors intelligens för att saker och ting existerar som ligger utanför vår vanliga normala uppfattningsförmåga)
  Tyvärr vår politik i Sverige försvarar den hemska delen av fenomen!
  Jag ska bara ta fram exemplet att sådant, som kam kan väcka folk till liv är och förblir hemligstämplat och just politikerna bär på den skulden!

 114. Detta går bara ut på att spara pengar och polisresurser, samt platser i häkten och arrester …. bra iofs, men man säger inte vad det beror på

 115. Stefan Löfven, Jonas Sjöstedt och Gustav Fridolin satt på flyget, tillbaka till Sverige, första klass såklart, efter att ha besökt en fattig by i Afrika.

  Fridolin säger : tänk om jag kunde kasta ut tusenlapp genom fönstret nu, då hade jag kunnat göra en person riktigt lycklig.

  Sjöstedt säger då: Jag hade kunnat kasta ut tio hundralappar och gjort tio människor lyckliga.

  Då säger Löfven: Jag hade kunnat kasta ut tusen enkronor, och gjort tusen människor lyckliga.

  Då vänder sig piloten om och säger : Jag kan kasta ut er tre och göra 1,2 miljoner människor lyckliga

 116. Det här landet är snart helt förstört..

  Endast en statskupp eller ett inbördeskrig kan snart rädda det..

  Det är demokratin som möjliggör sånt här..

 117. Hörde Gyllenhammar på radion tala om att SD är fascister, något som SR lyfte fram i senare rapportering, något som dom inte lyfte fram och tydligen förträngde var att han sa att Vänsterpartiet är kommunister och Kommunister är också fascister.

  • SD har tillåtit sig att bli spottkopp.
   Så går det när man inte sätter ner foten direkt och anmäler för förtal.
   Saken skall prövas i domstol och då blir det ju glasklart att allt handlar om projiceringar av alla möjliga nedlåtelser.
   Det som anses som fascism och rasism idag är självklarheter i morgon, om någon annan än SD ger uttryck för det.

 118. Ja det skulle kunna vara en bra ide som ger dubbel postiv effekt, dels att vi sparar pengar o att personen verkligen försvinner ut ur landet..
  Men då ska personen frihetsberövas direkt o skickas ut ur sverige inom en vecka.

 119. Sossarna diskriminerar vanliga infödda svenskar med svenska rötter. Galenskapen verkar gränslös. Jag förstår inte att någon enda människa rösta på S eller på något av 7-klöverns partier. Jag röstar på Sveriges idag enda demokratiska parti: SD.
  /CC

 120. Då gör vi så här:
  Köp en enkel biljett till Sverige och se ut ett lämpligt våldtäktsoffer.
  Förlusta dig fullt ut i dina fantasier, ju grövre och ju mer icke ömsesidigt desto bättre. Då får du nämligen ett utvisningsbesked och gratis transport hem igen. Som grädde på moset heller inga polisanmärkningar eller annat smolk i bägaren som kan noteras i brottsregistret.
  När du sen blir sugen igen köper du återigen en enkel biljett till Sverige och gör om alltsammans en gång till.
  Har du inte tröttnat då kan du ta både en och två turer till.
  Sverige bjuder på våldtäktsoffer och dessa kommer heller aldrig att kunna ställa dig inför rätta.

 121. Svensk Lag ska tydligen bara straffa svenskar !
  Annars är det väl bara att Bränna Svensk Lagbok ?
  Ska vi som bor här jagas medans Utlänningar kan beté sig hur som helst ?

 122. Delvis OT; Förstår inte varför det är helt ok att avsätta Löfven och tillsätta talman med stöd av SD, men totalt förkastligt att ta den politiska makten med hjälp av dem. Förklara gärna.

 123. Jag förstår inte hur det ena kan utesluta det andra. Om det nu fungerat att avvisa så kanske det hade varit lite logiskt, men avvisningarna fungerar ju inte så.

 124. Vi får räkna med att 90% av alla domar för mindre brott blir under 6 månader. Till mindre brott räknas bl.a bilbränning och våldtäkt.

 125. Bara en sosse vilken lovade för några veckor sedan före valet att man ska införa hårdare kriminalpolitik.

  Som vanligt försvann nu ett tomt vallöfte med raketfart av just S !
  Ni som röstade S är som vanligt stående där med lång näsa och lika lurade som vanligt.
  Man måste vara väldigt trög i roten för att gång på stå där som miljondumma spån vilka lät sig luras igen, igen,igen…. Och nu tror media att de kan hitta lösningar åt politikerna med Stefan som regeringsbildare igen.Trots att hela valet kritiserats av oberoende valobservatörer o utländsk media. Dessa hade det gemensamma att de aldrig någonsin kunnat föreställa sig det omfattande fusk o bristande kontroller,försvunna röster, röstsedlar .
  M a o framstår vi som en junta Tack vare alternativ media avslöjade extremister som valarbetare, okontrollerad rösträkning med alla möjligheter till fusk mm är ju allt vad de senaste regeringarna anklagat Trump, Putin, Norge, Ungern o s v för.

  Så typiskt svenskt hyckleri !

  • Det råder nog inget tvivel i att om det fanns ett världsmästerskap i hyckleri så skulle den svenska regimen vinna guldmedaljen med bred marginal.

 126. Jag kan hålla med om att de skall utvisas snabbast möjligast. Dock så skall de straffas ordentligt för de brott de begått innan de skickas ut.
  Ett straff måste inte nödvändigtvis vara ett fängelsestraff.
  Det skulle ju till exempel kunna vara ett mer Saudi inspirerat straff.
  Varför inte ge ett lämpligt antal piskrapp så är straffet utdelat och förbrytaren kan skickas tillbaka hem.

  If you can´t do the time don´t do the crime !

 127. En muslim som får 5 mnd straff vil tenka så:
  Hmmm , för att vara säker på att dom vil la mej bli i Sverige så måste jag övertyga samhellet om att dom måste la mej få stanna kvar. Hmmm, ska vi se. Jag tror at jag går direkt inn på IKEA och hemtar et par knivar i köksavdelningen og mördar 4-5 kunder så får jag automatiskt stanna på lyxhotel i 21 år om jag har tur. Ja, så gjör jag. Hej då!

 128. Hyr in fängelse platser i nåt shithole country istället. Skicka iväg omedelbart efter dom. Säkra förvaring under pågående asyl ansökan, och saknas giltiga id-handlingar är det per automatik avslag. Och ett avslag kan inte överklagas, samt att det leder till omedelbar utvisning. Ta även fingeravtryck och eventuellt DNA prov för att försäkra sig om eventuellt fusk med att återvända med annan identitet. Detta kommer att kosta en hel del, men bara en bråkdel av vad det kostar att på livstid försörja varenda kriminell typ från MENA länderna.

 129. ”intresset för att verkställa ett avlägsnande kan väga tyngre än att utreda brottet i Sverige”.

  Hur menar de egentligen? Intresset för att verkställa utvisningar är ju noll så det kan inte vara större än någonting annat.

 130. Om omedelbar utvisning verkställes i samma ögonblick som frikännandet kommer så är det ok för mig. Men då ska vederbörande lämna identifiering med DNA, fingeravtryck etc så han aldrig kan återvända. Om inte detta kan garanteras ska han slängas i fängelse.

 131. Den enda vitsen med att ge frigång efter ett utvisningsbeslut måste väl vara att inte migranter skall hitta på dumheter efter ett sånt beslut för att få stanna?
  Men om man då ger denna frigång för lättare brott så tvingar man ju då dårarna istället att göra tillräckligt grova brott? De anpassar ju sig till vad som krävs för att få stanna ytterligare?
  Hela tanken är ett enda stort avslöjande av att förståelsen varför lagar finns inte ens är närvarande.

 132. De verkställer ju inte utvisningar fastän de är lösa och inte sitter i
  fängelse,var det inte 80000 som ska ut men är fortfarande kvar här?

 133. Eftersom dom flesta utvisningar inte kan verkställas borde dom väl sitta av sitta straff istället. Kostnaden för fängelse är väl knappast högre än dom lyxboende dom redan har?

  Tja, nu har det brunnit i huvudet på regeringen, Igen!

 134. Jag förstår viljan att prioritera utvisning man hur sannolikt är detta? Det är också viktigt att en förövare kan identifieras. Då får offret upprättelse och förövaren kan förbjudas inresa till Sverige. Utan undersökning, bevis och dom, hur hindrar vi fanstyget från att komma hit igen?

LÄMNA ETT SVAR