egor_putilov_byline_banner2_640x180
Opinion

Regeringen och Centerpartiet VILL att vuxna män ska gå i skolan med dina barn

Publicerad 6/7/2018
Annons

➤ KRÖNIKA Det skandalösa och lagvidriga beslutet om amnesti för drygt nio tusen afghaner har just drivits igenom i riksdagen av regeringen i samarbete med Alliansens svaga länk Centerpartiet. De fyra partierna (S, Mp, V och C) har bokstavligen gått över lik för att slå ett stort hål i det svenska rättssystemet. Det lär ju bli en del lik med tanke på antalet mord, mordförsök, våldtäkter och annan brottslighet som många afghaner ur gruppen ”ensamkommande” förknippats med under den korta period de gästade Sverige.

Det kuriosa och bisarra med benämningen är att man som skribent känner en stor osäkerhet inför hur man ska kalla den gruppen. Begreppet ”afghanska ensamkommande flyktingbarn” har ju – som det brukar heta – ”utvecklats” med tiden. Det har nämligen visat sig att de varken är afghanska – eftersom en stor del kommer från säkra länder som Iran, flyktingar – eftersom de saknar några asylskäl, eller barn – eftersom 78% av de som ska omfattas av amnestin fick sin ålder uppskriven enligt Expressens granskning.

Det som återstår är ”ensamkommande” som kom att få en helt ny innebörd. De nya ensamkommande är vuxna män från Iran utan några asylskäl – som regeringen nu tvingar att gå i skolan med riktiga barn. Det är nämligen ett krav för de ska få ett uppehållstillstånd i Sverige, enligt den nya lagen.

Regeringen och Centerpartiet gör detta mot bakgrund av bevisade kulturkrockar i syn på kvinnor, sexuella relationer och konflikthantering mellan ”ensamkommande” och det svenska samhället. Vad som är ännu värre – med full vetskap om detta. Medvetet och kallt kringgår de barnkonventionen, flera lagar och sunt förnuft för att utsätta dina barn för fara.

Att extremistpartier som Mp, V och Centern profilerar sig i frågan förvånar nog få – det må vara cyniskt, men det är vad deras väljare vill. Det är svårare att förstå det före detta statsbärande partiet Socialdemokraternas bevekelsegrunder. Att ett parti i en djup kris med sjunkande opinionssiffror har anslutit sig till extremisterna och krossat sin egen retorik om återhållsamhet och åtstramningar i migrationspolitiken kan bara betyda en sak: S har accepterat sitt historiska öde och har inga större maktambitioner.

Dagens beslut kommer säkert att debatteras i gammelmedia idag – sannolikt med en övervikt på positiva reaktioner och kommentarer. Det är också sannolikt att den enda relevanta frågan aldrig kommer att ställas – hur många fler släckta och krossade liv kommer dagens beslut att kosta?

Det är tre månader till valet. Vänstern, Fatima Khawari och glassföretaget Ben&Jerry firar en seger idag. Låt det vara deras sista seger.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1027Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons