På tisdagen medverkade justite- och inrikesminister Morgan Johansson (S) i TV4 och statstelevisionen för att kommentera påskhelgens korankravaller. Johansson tog tillfället i akt att gå till attack mot dansk-svenske Rasmus Paludan som han kallar för en ”dansk extremist” som ”verkar hata och vill skada Sverige”. Nu svarar Paludan på regeringens attack.
– Jag älskar Sverige. Jag riskerar mitt liv för Sverige, säger Paludan till Samnytt

Morgan Johansson (S) ställer sig oförstående till Paludans intresse av at demonstrera i just Sverige. Detta trots att Paludan startat ett svenskt parti under namnet Stram Kurs Sverige. På onsdagen registrerade Paludan partiets medverkan i riksdagsvalet hos Valmyndigheten.

LÄS ÄVEN: Morgan Johansson (S) om korankravallerna: ”Paludan är ligist”

I två tv-framträdanden undrar Johansson vad Sverige har gjort Paludan och menar att han försöker splittra landet.

– Det han gör är förkastligt. Det här är en person som uppenbarligen hatar Sverige och som vill skada Sverige. Varför han gör så, det vet jag faktiskt inte. Vi har inte gjort honom någonting. Han är bara ute efter att driva fram våld och motsättningar och splittring som högerextremister alltid gjort i alla tider, sa Johansson i SVT Aktuellt.

– Paludan själv är en dansk extremist som av någon anledning verkar hata Sverige och vill skada Sverige. Hela syftet med hans kampanj är att driva fram våld och motsättningar. Varför vet jag inte. Jag vet inte varför han håller på så här. Vi har inte gjort honom någonting, sa Johansson till TV4.

Paludan: ”Jag älskar Sverige och riskerar mitt liv för Sverige”

På onsdagen kommenterade Paludan regeringens utspel att han är en ”dansk extremist” som hyser ett hat mot Sverige.

– Jag är svensk så att kalla mig dansk extremist, i sådant fall får de kalla mig dansk-svensk extremist. Eftersom det rör sig om mina aktiviteter i Sverige vore det mer riktigt att kalla mig för en svensk extremist i sådant fall. Man kallar ju gärna somalier för svenskar efter att dessa har bott två dagar i Sverige och åkt tunnelbana.

– Jag är ingen extremist. Jag är en libertariansk patriot så jag tycker att vi ska ha mindre stat och jag jobbar fridsamt utan våld eller hot. Jag hatar inte Sverige, jag älskar Sverige. Det är därför jag riskerar mitt liv för Sverige för att jag älskar svenska folket. Morgan Johansson och socialdemokratin verkar hata Sverige och svenskarna för de har tillåtit att Sverige under de senaste 40 åren har gått ifrån ett fridsamt land till ett land där det är gängkriminalitet, mord, bilbränder, bombdåd, förnedringsrån och våldtäkter.

– Orsaken att jag gör det här, utöver att jag vill rädda svenska folket, det är att jag ställer upp i riksdagsvalet. Jag vill göra skillnad i riksdagen för svenska folket.

Varför tror du Johansson säger att du vill skada Sverige?

– Sverige är skadat. Ligister skadade poliser under påsken och det kanske är vad han syftar på. Men det var inte jag som gjorde det. Morgan Johansson pratar om hat och motsättningar men det finns ju redan i Sverige. Det finns många som hatar svenskar och det såg vi under påsken. De springer runt och hatar polisen och vill döda poliser. Motsättningarna finns i Sverige och det har inte jag skapat. Det kanske han har skapat eftersom han tagit in en miljon av människor som är helt olika och kanske hatar Sverige.

Söker nya tillstånd flera platser

På tisdagskvällen meddelade Paludan att han nu söker nya tillstånd för att i nästa vecka genomföra tidigare godkända demonstrationerna i Linköping, Norrköping och Örebro som polisen beslutade att avbryta med anledning av våldsamma upplopp.

Vidare har Paludan även aviserat att han kommer att besöka Borås och Trollhättan för nya demonstrationer.

– Det är viktigt att besöka platserna för annars är det våldsmännens veto. Om det är så att man kan attackera polisen, hindra mig att komma dit och sedan kommer jag aldrig tillbaka, då blir det fel. Då har man vunnit om man skapar våld. Det är mycket viktigt för Sverige, svenskarna och grundlagen att åka tillbaka och säga det jag har tänkt att säga.

LÄS ÄVEN: INTERVJU: Paludan ska väcka svenskarna – ”Det är inte barnsligt – det är allvar”