Foto: Europaportalen.se.

Regeringen oroas för hot mot demokratin – lanserar snart åtgärdsprogram

Delningar

För att råda bot på demokratihotet ger man Sveriges kommuner och landsting, SKL, i uppdrag att förstärka arbetet med medborgardialoger.

I SR Ekots lördagsintervju pratar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) bland annat om det hon och regeringen menar är ”hot mot demokratin”.

– Vi står inför en rad utmaningar även om vi är en robust och stark demokrati, säger Bah Kuhnke och pekar ut ”grupper i vårt samhälle som inte känner tillit, vare sig till andra människor och inte till våra institutioner” och ”inte deltar i demokratiska processer”.

Regeringen sägs också oroa sig för ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering” som ”nu påverkar demokratin”.

Förutom SKL ska även Forum för levande historia sättas in i arbetet och sprida kunskap om faran med när demokratin urholkas.

Stödet till journalister som utsätts för hat och hot ska också stärkas.

Enligt Bah Kuhnke måste det utöver de som får uppdrag vara många som känner att det är vårt ansvar att främja, försvara och förankra vår demokrati.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

619 KOMMENTARER

 1. ”Svarta änkan” är rubbad.
  Hon om inte nån är demokratins raka motsats.
  HON VILL TYSTA OLIKTÄNKANDE.
  HON ÄR GIFTIG ENLIGT RYKTET.

 2. Jaha, ja! Förutsägbart att en elit som förlorar (t) folkets förtroende tar till folkuppfostran och statens hårda näve mot dem som ifrågasätter.

  • Vi snackar bara ju samt att vi inte har som kultur att lösa saker i grupp och känner oss ensamma mot alla andra.
   Fast en rejäl fylledag om alla drack samma dag skulle nog kunna vara katalysatorn.

  • Det vore verkligen på tiden att folkets”vrede” tar sig uttryck i handling.Kraftig sådan.

 3. Regeringen fortsätter att försöka hålla sig kvar vid makten men snart har de inget inflytande kvar. Alla de förslag som de lägger och driver igenom nu, medan de kan, ska vi riva upp och förpassa till historien.

  • Liksom Donald Trump redan har ogjort allt som Hussein Obama införde. Vad har Löfvén ogjort som Reinfeldt gjorde? Vad ogjorde Reinfeldt som Göran Persson gjorde? Just ingenting. Svenska politiker har det senaste kvartsseklet inte gjort någonting. De saknar kompetens för det, ingen minister eller partiledare har några meriter. De bara pratar sitt prat, det är det enda de känner till.

  • Man behöver inte knappa in personnummret om man inte vill hos Folktandvården när man ringer.
   Allt anpassas till dom som inte skall vara här.
   Det borde vara, Inget personnummer = Ingen tandläkare.

 4. Vad Bah Kunke säger är att ”demokratiprocessen” är ifrågasatt av en stor del av svenska folket och denna – hennes åtgärd – är att försöka få det ifrågasättande folket (som blir fler och fler) att rätta in sig i ledet (vänsterledet). Återigen en åtgärd som bara skall gagna MP och sosseriet. Men vi genomskådar detta utfall. Du (Bah Kunke) är inget annat än en maktgalen figur som med skattemedel försöker tysta en opposition som du inte kommer att rå på!

 5. Hon kan börja med att bestämma att alla måste tala med varandra i riksdagen. Det kallas för demokrati.

  • Mobbar-Alex tvekar aldrig när det vankas tillfälle att mobba någon. Då är han snabb att ställa upp på den starkes sida, för att få utlopp för sitt behov av att håna.

 6. Skillnaden mellan Sverige och ”Afghanistan” är att vi kämpar för oss själva och vora barn här. Ingen veteran vill tillbaka, det är värre och närmre häcken här.

 7. snart är de borta hoppas jag S och miljömupparna . man ser ju vad som händer i sverige snart kan vi se medborgargarden och fullt krig mellan olika grupper och svenskar fullt möjligt.

 8. Vi ser igenom din korruption Khunke. Genom att använda skattepengar, du sätter igång en DDR-liknande system, som redan finns på plats i alla instanser i samhälle. Målet? Rösta inte på SD, vi betalar, tyvärr Bolibompa-intellektuell Khunke, du är avslöjad sedan länge, nu blir du skrattretande!

 9. Och när kom nuvarande regering på att man vill återinföra demokratin i riksdagen eller gäller detta inte riksdagen…?

 10. Vänsterextremisten Kuhnke kan börja med beslut likt de i Österrike att stänga ner moskeer och sparka ut drivor med hatpredikande imamer.Börja där om du ska vara trovärdig på något litet sätt i pratet om ”demokratin”.

  • Jag tvivlar. Moderaterna insisterar ju sedan 4 år under tre olika enhälligt valda partiledare på att sossarna ska regera och Centern vill regera tillsammans med dem. Så vi får en fortsatt Löfvén-regering efter valet. Eventuellt avgår Löfvén personligen, men jag tror inte sossarna vågar utnämna en ny partiledare efter de katastrofer som det inneburit varje gång hittills. Och Khunke är oavsättningsbar.

   • Kuhnke är miljöpartist och det jag syftade på är att jag räknar med att hennes parti (MP) åker ur riksdagen i och med valet i höst.

    • Jo, men även om MP åker ur Riksdagis så kan hon ju fortsätta vara minister. Löfvén utser vem han vill. Både viljan och förmågan till förändring har legat på noll i svensk politik det senaste kvartsseklet. Så sannolikast är att minsta möjliga förändras efter valet.

     MP är ju i PKs vulgära propaganda nödvändiga för planetens överlevnad. Vad är demokrati värt jämfört med att allt liv dör? (Allt liv dör, men samtidigt, som MP hotar med p.g.a. att vi använder sugrör)

 11. På ren svenska; de är rädda för att förlora makten. Så vad blir nästa steg? Dra in rösträtten? Att inte godkänna väljarnas önskemål?

  I egenskap av väljare har vi försökt ha en dialog under flera valperioder. Men har våra politiker ids lyssna på oss? Nej. De har kommit med sina halvhjärtade floskler, kommit med några löften – som de inte ens ha hållit, och sen kört över Sveriges befolkning.

  Nu när vi slutat att lyssna, nu när vi slutat att tro på deras lögner, då blir de förfärade och vill ha ”dialog”. De förstår inte att roten till vår avsky gentemot såväl politiker som journalister kommer från deras egna handlingar mot oss. Vi har blivit lurade, förnedrade, kallade för allt möjligt av dessa grupper. Nu när de ser att det är risk att de åker ut, då måste de försöka med dialog och mer lagar.

 12. When the government is beginning to manipulate the media by giving some specific journalists grants and support over others, one really, in an utterly bizarre and disturbing way is starting to subvers democracy.

 13. För att förstärka en demokrati, behövs väl en demokrati att förstärka först???
  Eller hur fröken Disney

 14. George Orwell. – PK-eliten är rädda för sanningen och för att förlora sin makt. Inget annat. Samma slags ”myndigheter” hade man i Sovjetunionen och Östtyskland.

 15. ”Ställ inga tunga frågor till kulturminister Bah Kuhnke”, säger väl allt hur denna person fungerar i de övre regionerna, hoppla alla klentrogna medborgare!!!!!

 16. Samma gamla vanliga rundsnack som Bah Kuhnke alltid levererar. Största hotet mot demokratin är Stefan Löfven och den regering som Bah Kuhnke själv sitter i, tro inget annat.

 17. Nästa lön så blir det trisslotter, jag måste iväg men saknar en reskassa, får hoppas på turen.

 18. I Sverige är ‘största hotet mot demokratin’ när vänsterliberala idéer ifrågasätts av öppen debatt och relevant samhällsanalys. Bah Kuhnke blandar i vanlig ordning ihop begrepp.

 19. Det bästa att börja med är att låta ALLA ha en åsikt och att ALLA likaså får ge utlopp för den. Det var så en Demokrati skapades !

  Att ALLA ska tycka som Disneydagsministern är ingen Demokrati och det är precis vad Boll Klunke vill uppnå….Vänsterdåre !

 20. O bakom denna samhälsutveckling, sitter politiker i Sveriges Riksdag, som med alla medel angriper demokratin o svenska folket med rasist nazist, främlingsfientlighets begrepp.

  Plakat politik, som är hörnstenarna i kommunismen o i andra diktotoriska samhällssystem, används av hela det politiska o mediala etablissemanget i Sverige.

  Ni politiker har fört in landet i en ohållbar situation, där ni
  bortsett från att muslimer till 90% inte vill integrera sig i det
  svenska samhället, utan vill leva i sin klankultur med
  islam som politisk ledstjärna.

 21. Stolpskottet yrar just nu i P1s lördagsintervjun….snacka om samhällsparasit….Hon vet ju ingenting!! Man hör bara på hennes monotona röstläge att hon är tom mellan öronen….

 22. Socialdemokratisk demokrati, är det när alla har exakt samma värde, fast de politiska företrädarna (särskilt de kvinnliga) ofta ser ut/låter som om de nyss skridit ut från slott & palats?

 23. Det ABK framför i intervjun ger en mycket tydlig och informativ bild av hennes, miljöpartiets och regeringens ståndpunkter, en så god bild att jag t.o.m. släppte mina sista tvivel.
  Nu är jag helt övertygad att det kommer att gå bra i höstens val – för Sverige!
  . . och för de rödgröna kommer det att gå rent åt h-lvete!

 24. Lyssnar på P1 Lördagsintervjun med Alice Bah Kuhnke. Otroligt vad hon slingrar sig och kommer med i bästa fall halvlögner.

  Jag är mer allmänbildad än flertalet och jag har goda demokratiska värderingar. Undrar om jag kan bli fälld för hets mot någonting enligt demokratiministerns nya ”demokrati”lagar?

 25. De oroas för att folket inte vill mer ha dem.. Och de kallas detta för hot mot demokratin. Fantastiskt! Ja, det är nog nu, vi vill inte ha er! Dra år helvete 7klövern!

 26. Vilka demokratiska värderingar står islam för ? En ideologi, som ni politiker omfamnar, genom att fylla landet med dess anhängare, tillåta moskébyggen med tillhörande böneutop.

  Vilka demokratiska värderingar står ni för, som dränker landet i religiös o politisk diktatur !

 27. I går läste jag att regeringen vill omförhandla pensionsavtalet med Portugal, svenska pensionärer som flyttar till Portugal behöver inte betala skatt i Portugal på deras tjänstepension.
  Som sann Sverigedemokrat så tror jag allt gott om folk, så i min enfald trodde jag att regeringen äntligen skulle befria svenska fattiga svältande pensionärer från skatt även i Sverige, men ack vad jag bedrog mig, den socialdemokratiska regeringen vill tvinga Portugal att ta skatt på svenska pensionärers pension och göra de ännu fattigare, jag erkänner fullständigt att min avsky mot socialdemokration har nu nått oanade höjder.

 28. Kuhnke tillsammans med Morgan johansson är de största hoten mot demokratin i Sverige. Kuhnke och Wallström är de i regeringen som ligger bakom islamisterna/terroristernas finansiering i Sverige och utomlands. Morgan ser till att islmasterna/terroristerna har en fristad i Sverige genom att stifta tandlösa lagar och därigenom förhindra att skarpa lagar skapas. Under tiden är svetsarn upptagen med turordningsreglerna och har ingen aning om vad som pågår.

 29. Om hon och regimen känner hot mot demokratin så kanske dom bör förbjuda vänsterpartiet och deras stenkastare till att börja med,dom är verkligen ett hot mot demokratin.

 30. Hon kan ju börja fundera varför det har tillåtits bilda parallellsamhällen i Sverige? Jag går på Österrikes linje som förbjuder detta ske.

 31. Det största hotet är islamiseringen och invasionen av muslimer.

  Samt regeringens inkompetens och usla ledarskapsförmåga.

  SD 2018.

 32. Forum för levande historia ska kanske koncentrera sig på vad som händer kvinnor som ägs genom en muslims svärdshand.

 33. Nu gäller det att starta många och långa utredningar som kan ge ”arbete” åt nomenklaturan när S och MP försvinner från regeringen om några månader. Det borde stoppas av oppositionen. Men det går inte. Det skulle åsiktsmannekängen stoppa.

 34. Abah hijab Kunke är bara intresserad av att skydda såna som tänker som hon, har inget med demokrati att göra..
  Bästa sättet att rädda demokratin är att skicka ut islam och alla som försvarar ideologin med den, och att få bort feminister från alla maktpositioner!

 35. Det största och enda hot mot svensk demokrati är den stora importen av muslimer, deras etablering och skapande av parallellssamhällen och deras krav på de sinnesslöa sharialagarna. Kör ut elände och återställ demokratin!

 36. Många av mina kommentar blir raderade här, allt för många av extremt bisarra skäl
  Välfärdsarbetare stöter på mig hämningslöst.

  Det brukar även andra människor ge sig på ”för att främja min karjär”. 😉

 37. Kuhnke vill försvara regeringens olagliga makt och diktaturfasoner.

  Skulle demokratin försvarats borde regeringen avgått och utlyst nyval.

  Sverige håller på att upplösas och anarkin är utbredd och sprider sig till alltfler områden.

 38. Demokrati så länge man är en tyst robot som inte fattar när man blir utnyttjad! Går bra att vara kriminell också bara man inte har några åsikter!

 39. Svensk demokrati skall bevaras med fler poliser fler kameror, men bortser från problematikens rötter, nämligen invasionen av muslimer, som inte på några villkor vill integrera sig i dom ”otrognas samhällssystem”.

  När skall ni i Sverige Riksdag inse, att ni tappat kontrollen fullständigt i detta politiska spektakel, som håller på att
  slå sönder landet fullständigt.

  • fler poliser o fler övervakningskameror(trygghetskameror var det någons om kallade de) kommer inte att ge oss ett tryggare samhälle samtidigt som det fortsätter välla in kulturer som inte är kompatibla med våra nordiska värderingar o kultur.
   om de verkligen vill ha äkta trygghet då ska de börja utvisa alla illegala.
   börja ställa allting till rätta men de kommer aldrig göra det eftersom de tror att de kan skydda sin egen makt med hjälp av repression mer övervakning fler poliser och det är inte för att skydda o erbjuda trygghet till svenska medborgare utan helt enkelt för att skydda sin egen makt.

 40. Demokratin ska stärkas,säger den som bluffat sig till en ministerpost.

  Utan några tunga meriter och politisk erfarenhet.

  En Löfvénkopia.

  • när de säger att Demokratin ska stärkas så menar de egentligen att den ska bli mer repressiv men eftersom de inte vågar säga det rakt ut så leker de med orden för att det sovande folket inte ska förstå vad de menar.

   • Ja.

    Rätt uttalande borde vara.

    Diktaturen och den kriminella politiken ska stärkas.

    Vi folkfiender måste värna våra platser vid köttgrytan.

  • svetsarn och bollibompan har mycket gemensamt. Pladder och käbbel, t.ex.
   Båda vill bara sprattla lite som protest till hur dom får det efter hösten.

 41. ”…även om vi är en robust och stark demokrati”

  Alltid bra att inleda med ett skämt. Demokraturen Sverige är så långt ifrån robust och starkt man kan komma, och det är inte en demokrati om man bara har rätt att tycka precis som regimen (eller dess propagandaorgan) vill. Notera dock att jag självklart är emot demokrati, då bara idén om att den stora dumma massan ska bestämma är idiotisk (vilket det svenska folket har bevisat i snart 30 år).

 42. Milde tid vad jag avskyr ordet ”utmaningar”, politikernas favorituttryck när de inte vet hur de ska lösa problem, som de oftast själva skapat dessutom.

 43. ”Hot mot demokratin”. och då blir fokus på kritiska kommentarer på sidor som samnytt, istället för moralpoliser i förorten kan man tro..

 44. Var det inte ”Forum för levande historia” som skickade ut någon folder om förintelsen, där de använde sig av pohotoshoppade bilder?

 45. Regeringen och Alliansen är det största hotet mot demokratin. De skapade DÖ för att runda demokratin, de tvingade Google att införa censur, de rundar grundlagen som i fallet med de 9000 afghanerna, de sprider lögner och de släpper in islamister i landet som utöver sossarna på sikt är det största hotet mot demokratin i Sverige.

 46. Vad skönt att få slippa MPs eviga uttalanden om vår närmaste dystra framtid på miljöfronten isåfall! Där lilla Sverige ska kunna rädda världen genom att befolkningen röstar på deras ännu mindre extremistparti!

  Eller så kan hon ju prova att ta med sig några homosexuella vänner in i en moské, och kräva att imamen viger dem. Precis som med kristna präster. Om hon vill få lite perspektiv på frågan.

 47. En av de stora hoten mot demokratin är regeringen själv, som anser att alla som inte röstar för globalisering och mångkultur är odemokratiska. Länge leve Sverige med SD vid rodret!!

 48. De demokratifientliga krafterna som vi Svenskar finansierar heter islam. Detta är det största hotet mot fred och frihet.
  SD I september ingen tvekan

 49. Demokratin i landet har naturligtvis försvagats i samma takt som importen av
  antidemokratiska element maximeras.
  Att främja, förankra, försvara vår demokrati går ej att göra med en massa
  snack om rättigheter för de som vistas illegalt i landet, Börja med att utvisa SAMTLIGA obehöriga som vistas i landet först då kan vi skönja vad en demokrati är.

 50. När det islamiserade miljöpartiet använder ord som ”medborgardialoger” och ”hot mot demokratin”, betyder det att man gör ett sista försök att hota de svenskar som vaknar upp och röstar på SD.

 51. När demokrati och kulturministern upptäcker att det finns svenskar som har fräckheten att inte frivilligt och demokratiskt ingå i den påbjudna åsiktsdiktaturen blir hon ju nervös. Nu får Sanningsministeriet grovjobba!

 52. Kulturministern kunde börja med att göra SR/SVT demokratiskt och framför allt oberoende och neutrala. Det är dock folket som betalar.
  Exempel: Tomas Ramberg, inrikes chef på SR/Ekot. I dag skulle han förklara varför det går dåligt i opinionsundersökningarna för S. Inte ett ord om att svenska folket inte vill vara med om folkutbyte, gruppvåldtäkter, åldringsrån, sharialagar, hedersmord, barnäktenskap, att systematiskt ljuga om sin ålder, det finns hundratals anledningar varför det går dåligt för regeringen. Men Ramberg pratade om att man inte ska gå i motvind, så efter ett tag så vänder vinden, och då…

 53. Att ett fåtal äger det mesta är förstås inte något demokratiskt problem? Om till sist en person äger allt, blir det ett litet demokratiskt problem då?

 54. På exakt tre månader hinner SD skaffa många fler sympatisörer. Sen kommer tidernas skitigaste val.

 55. Undrar vilket parti Alice kommer att tillhöra i oktober i år….
  MP åker ur riksdagen…..så törs man tro att Alice kommer att vara centerpartist eller rent av sosse?

 56. Hon syftar på den Demokratur som råder vilket det har gjort i alla tider!

  Vad är det som stör oss? Vi som vill vara svenskar och fortfarande anser oss att vara svenskar?
  Alla bör vid det här laget inse att Nationalsocialism var ett bättre system som gjorde att vi kunde behålla ett framtidshopp som vi också kämpade för som tyvärr har gått i graven tack vare mångkulturen!
  Politikerna fasa är om någon tar fram svenska folkets mentalitet som också är vårt största kulturarv som bevisligen har anor tillbaka till vikingatiden!
  Exakt så är det, vilket i grund och botten stör oss, som inte har med rasism eller något annat negativt, utan den egentliga rätten att freda oss mot andra människor mentala kulturarv!!
  Detta som samtliga politiker inte har någon som helst insikt och aning om, varför inte främlingarna inte går att få indoktrinerade för att avsluta sitt folks naturliga kulturarv vilket varje mänsklig majoritet av sin egen nationalitet världen över, är så måna om att få behålla!!
  Se på muslimska araber hur de slåss för att deras kultur är uppbyggt på att hata andra folkslag!
  Du som svensk tål inte den här mångkulturella utvecklingen, som förstör allt av svensk mental kultur! Därför är min önskan om att vi måste upplösa mångkulturen och återfå vårt land, för att skapa en ljus framtid!

 57. Etablissemanget och journalisterna har lika många
  synpunkter på SD som en gatuhund full med loppor.

  • Ja etablissemanget är hotat av SD:s framgångar.

   De fina jobben och de svinaktigt höga lönerna är hotade.

   Så det gäller för dem att utmåla SD som antidemokrater.

   Trots att folket i allt större utsträckning sympatiserar med SD:s politik.

 58. Regeringen är ett av de stora hoten mot demokratin. För övrigt tror jag inte kommuner och landsting törs ordna medborgardialoger, eftersom dom begriper att dom kan bli hårt angripna av förbannade medborgare som känner sig svikna.

 59. Sveriges kommuner och landsting skall tjäna folket. Vi betalar inte skatt för att avlöna åsiktspoliser.

 60. Regeringen Reinfeldt o den nuvarande Löven regeringen, har fört landet allt närmare en politisk kollaps, med sina ideologiska utopier o tror att alla människor i Världen tänker som svenska folket.

  Rösta ut dessa politiska karteller, som bildats, enbart för att hålla svenska folket utanför svensk politik.

 61. OT Trump’s pressekreterare Sarah Huckabee Sanders är helt otrolig, en fantastisk förebild för kvinnor idag. Hon är oerhört skarp och rapp.
  ’Towards the end of their one-on-one discussion, Sanders was asked whether she thought her oftentimes combative relationship with reporters was “sustainable.”

  “What I think what’s important to remember is that you guys get to ask the questions, but you can’t always complain about the answers,” Sanders replied. “You constantly ask the same question over and over and over again —”

  “That’s the job,” Cuomo cut in.

  “And expect different answers,” Sanders continued. “And get mad when the answers don’t change. No, the job is to get information and report the news. Unfortunately, you guys quit reporting the news. When I can read a news story and I have no idea what side of the story the reporter is on, that’s a good news story. You’ll be hard-pressed to find a lot of news that looks like that’

 62. Vad menar Alice Bah att tjänstemännen skall lära ut?

  – Att IS är en befrielserörelse?
  – Att IS-terroristerna är att jämföra med de svenskar som kämpade i finska vinterkriget?
  – Att Muslimska Brödraskapet är en demokratisk och feministisk organisation?
  – Att de afghanska illegala migranterna är flyktingar och barn?
  – Att ”lastilsolyckan” i Nice och annan terror inte har något med islam att göra?
  – Att miljöpartisterna inte hade kunnat flyga från Arlanda till Bromma med regeringsplanet om Bromma inte funnits?
  – Att det går bra att använda miljöfarliga produkter, om det bara är politiker som använder dem? ….. etc etc etc.

 63. Är rubriken rätt
  – ”Regeringen oroas för hot mot demokratin” ?!
  Ska det inte vara
  – ”Regeringen är ett hot mot demokratin” ?

 64. OT:
  Trafalgar Square börjar fyllas med folk inför dagens (1500 svensk tid) demonstration för att frige Tommy Robinson.
  Live:
  https://www.pscp.tv/w/1YqxoLllkjlKv
  En socialistgruppering ska enligt rykten försöka konfrontera och förmodligen attackera de demokratiska demonstranterna.

 65. Vi visste redan att PK-politiker och deras journalister ljuger. Nu vet vi även att de är beredda att ta till de mest vidriga knep, för att behålla makten.

  Många svenskar är nog beredda att gå ut på gatorna för att försvara demokrati och parlamentarism vid det här laget. Får vi se protester mot en korrupt Regering likt dem i Rumänien 2017? SVT slutade rapportera när det visade sig att man hatade sossarna där.

 66. Varför inte agera som de gör i Österrike? Den österrikiska regeringen stänger sju mosekeer och utvisar 60 imamer som propagerat för sharia, islamism och våld, vilket den österrikiska regeringen menar går emot deras konstitution och ett fritt samhälle.
  https://btnews.online/austria-to-close-7-mosques-and-expel-up-to-60-foreign-funded-imams-and-their-families/
  https://www.kleinezeitung.at/politik/5443884/MoscheenMassnahmen_Kein-Problem-mit-Schliessungen-aber-Zeitpunkt

  • Folk som har tagit ordet islamofobi i sin mun skulle skämmas då, så enkelt är det.

 67. Hon syftar på den Demokratur som råder vilket det har gjort i alla tider!
  Därför har aldrig social rättvisa existerat!
  Demokrati betyder att vi tar död på det romerska systemet och inför folkstyre i vartenda land och allt av politiker försvinner ifrån vår Planet!

 68. Luddsnack för att försöka tysta Sverigedemokrater och andra Sverigevänliga. Nu vill korruptionen även stifta lagar mot oppositionen i sitt dödsryck. Decemberöverrenskommelsen var inte bara sandlådebarnslig, den var också demokratifientlig. Det var en spottlöska i ansiktet på var feme medborgare. Inte en gång till säger jag!

 69. Panik i vänsterkretsar?
  Verkar som PK-mafian börjar sakta men säkert förstå att loppet är kört. Tyvärr alldeles för sent.

  • 30 år av PK diktatur fick folk att slappna av bland vänstern. Nu svänger pendeln.

 70. Ja, det finns många hot mot demokratin i Sverige idag. Därför kommer jag att rösta på SD i höst.

 71. Kulturmarxisterna underskattar folket, som inte lägger sig platta för smutskastningar och hot om censur. Folk blir bara mer uppretade. Det är alltså kontraproduktivt, men det verkar Alice Bah Kuhnke inte förstå.

 72. Det skulle inte förvåna ett dugg om Alice Bah försökte sätta Jimmie Åkesson i fängelse för brott mot värdegrunden, likt de metoder DDR och Stasi använde.

 73. STOPP OCH BELÄGG VI MÅSTE LÄRA OSS NÅGOT FÖRST!

  Vad är det som stör oss? Vi som vill vara svenskar och fortfarande anser oss att vara svenskar?
  Alla bör vid det här laget inse att Nationalsocialism var ett bättre system som gjorde att vi kunde behålla ett framtidshopp som vi också kämpade för som tyvärr har gått i graven tack vare mångkulturen!
  Politikerna fasa är om någon tar fram svenska folkets mentalitet som också är vårt största kulturarv som bevisligen har anor tillbaka till vikingatiden!
  Exakt så är det, vilket i grund och botten stör oss, som inte har med rasism eller något annat negativt, utan den egentliga rätten att freda oss mot andra människor mentala kulturarv!!
  Detta som samtliga politiker inte har någon som helst insikt och aning om, varför inte främlingarna inte går att få indoktrinerade för att avsluta sitt folks naturliga kulturarv vilket varje mänsklig majoritet av sin egen nationalitet världen över, är så måna om att få behålla!!
  Se på muslimska araber hur de slåss för att deras kultur är uppbyggt på att hata andra folkslag!
  Du som svensk tål inte den här mångkulturella utvecklingen, som förstör allt av svensk mental kultur! Därför är min önskan om att vi måste upplösa mångkulturen och återfå vårt land, för att skapa en ljus framtid!

   • Nej! Du visar på hur din politiska okunskap vägleder dig in exakt in i din indoktrinering som sossarna vill ha det och fattar inte att vi hade Nationalsocialism som ett bra system innan Mångkulturen fördärvade allt för oss!

    • Dina kommentarer i denna diskussion får stå kvar men vi vill inte se några oförskämda påhopp mot moderatorer utifall vi skulle få anledning att radera något senare.

    • Jag håller med dig, nazister är vad vi alla normala människor avskyr.
     Men det finns olika sorts socialism den naturliga som ett stöd för ett fredligt samhälle och ingen ska få fara illa och familjerna äger makten i samhället!
     Detta som vi en gång hade det, då svenska folket var måna om att samverka för ett tjusigt samhälle som också omvärlden pekade ut som det mest civiliserade samhället i världen!!
     Så trodde jag att ni skulle förstå och visste om, men det gjorde ni inte, vad Svensk socialism var avundsvärd för andra länder!

     • Men idag släpper Löfvén in hundratusentals islamister, de flesta män i krigsför ålder, utan ID. Stefan Löfvén är också osmaklig nog att högläsa ur koranen på vår nationaldag och smutskasta alla som protesterar mot islamiseringen. Han öppnar dessutom för en grundlagsändring för att förbjuda alla protester mot islamiseringen. Osv. Så där håller det på.

 74. Eftersom den där Kalla Anka figuren själv tillhör ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering” så borde hon nog passa sina tungor.

 75. Alice Bah Kunhke är nog inte en kännare av demokrati, vad jag kan förstå. För när hon var chef på Ungdomsstyrelsen var hon väldig generös med bidrag till diverse konservativa islam-organisationer, som ogillar just västerländsk demokrati.

  Sajten Ledarsidorna har redogjort för de där penning-transaktionerna…..

  Så, det där är nog en dam som man ska hålla ett särskilt kritiskt och vakande öga på, särskilt när det gäller demokrati……

 76. det måste hon veta allt om eftersom det är regeringen som hon är medlem av som skapar det.

 77. Jag anser att demokratin är stark i Sverige och ingenting att oroa sig för. Vad däremot MP och S borde oroa sig för är att förlora makten. Det verkar som att den politiskt korrekta eliten nu börjar oroa sig för en stormflod av folkligt missnöje som hotar att svepa bort dom från maktens köttgrytor!

 78. Ja du B.K jag och många med mig har märkt hur demokratin och yttrandefriheten försvinner. Men det är ni och era politrucker som har strypt samhällsdebatten

 79. Lilla Lisa kommer till fröken och säger min katt har fött 5 ungar och alla är socialdemokrater, fröken säger vad trevligt för vi ska ha Stefan Röven på besök om 14 dagar. Då kan du berätta.
  Efter 14 dagar kommer besöket och fröken påminner Lisa.
  Lisa berättar då om katten och ungarna att dom var Sverigedemokrater, var på fröken utbrister men dom var ju sossar, Lisa säger nja nu har dom öppnat ögonen.

 80. Får demokratin löpa hela linan ut så förpassas nuvarande regim till historiens sophög. Enda chansen för regimen att få sitta kvar vid köttgrytorna är att införa diktatur. Alice Bah Kunke kan därför beskrivas som demokraturminister, alternativt diktaturminister.

 81. Så fort politiker använder ordet ”utmaningar” så innebär det nya eller högre skatter för svenskarna!!!
  Jag är så djävla trött på det ordet!!!
  Kalla det istället för STORA PROBLEM!!!

 82. Undrar vad hon säger om demokratiska krafter som påverkar demokratin, dvs sådant som vanligt folk?

 83. Miljöpartiet vill samarbeta med Centern och Liberalerna efter valet. Tillsammans får de kanske 16 – 17 % av rösterna, om MP och L klarar 4 %-spärren. Kanske MP anser att det räcker för att bilda Regering, med Isabella Lövin som Statsminister?

  Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin öppnar upp för ett gränsöverskridande samarbete efter valet – med Annie Lööf, C, och Jan Björklund, L.
  https://www.expressen.se/nyheter/isabella-lovin-vill-leda-landet-med-annie-loof/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=twitter&social=twtr

 84. Nu lär väl AB, Expressen, DN och SVT försöka hitta något att smutskasta SD med inför valet. De har nog avsatt en stor delegation att endast jobba med sådant.
  Men de kommer att stå där med skägget i bensåret efter valet.
  Det verkar som att fler och fler svenskar börjar vakna. Unga nya röstberättigade tillkommer och äldre ”jag har alltid röstat på S” dör ut.

 85. Det var många år sedan som Cicciolina ruskade om i det italienska parlamentet med sitt försök att införa ett ”grönt parti”, hon lyckades bättre med att visa brösten.
  Visst har jag sett en annan ”grön”med både tjock fet cigarr i munnen och brösten på uthängning.
  https://www.youtube.com/watch?v=SiFKZysBKaQ
  Varför är Sverige alltid så ohjälpligt långt efter?
  Italien är så långt före idag.

 86. Tog en cykeltur i centrala Göteborg i går och såg inte mindre än 3 hel-burkha på några hundra meter. Folk tittar förvirrat på dem och någotning säger mig att SD kommer att få hundratals nya röster bara på en timma.

 87. Så regeringen tänker:

  1. Införa beslutande folkomröstningar.
  2. Lämna EU.
  3. Förbjuda Islam.

  Mycket bra i så fall!

 88. Jag vill främja demokratin, därför tycker jag att regeringens påtryckningar hos Google m.fl. ska utredas. Att använda sin maktställning till att förtrycka oliktänkare är INTE demokratiskt och skall beivras. Som en jämförelse är Metoo-rörelsens kärna att avslöja män i maktställning som tar sig friheter.

  • Kan så vara att män i maktställning ska avslöjas men då skall dom lagföras i domstol, inte dömas av media och gatans parlament. Det var där Metoo gick snett och tappade all legitimitet.

 89. Regeringen är det största hotet mot demokration. Politiker är dumma i huvudet. Ju mindre makt och skattepengar de har att leka med, desto säkrare för befolkningen.

 90. Det är vår fascistiska regering som är odemokratisk.
  Hotet redan verkställt, nu är det skarpt läge. Ren fascism.

 91. Konstigt hur fort det går för regeringen att besluta och verkställa idiotiska förslag som inte är till godo för landet och folket när det däremot tar år och massvis med utredningar med regeringsskiften däremellan med nya utredningar att fatta beslut om förslag som är till godo för landet och folket.

 92. I Sverige utgår all makt från valberedningarna de väljer åt dig vem du får rösta på.
  Valen är fria men demokratiska är de inte!

 93. Antar att stödet till journalister som utsätts för hat och hot knappast kommer omfatta journalisterna på Samhällsnytt och liknande sajter..:P Nåja..den 9 september åker dessa pajaser UT!

 94. Om vi ser till klientelet av politiker som representerar de sju pk partierna så bör det gå upp för varje normalt tänkande människa att det är bottenskrapet inom dessa partier som nu representerar dem. Folk som befinner sig så långt från verkligheten det bara går. De som fortfarande hade något att tänka med har redan lämnat och går idag under ett parti som har alla hemma. De återsående som har förmågan att tänka vill nog av naturliga skäl inte framträda i bestämmande position i sina partier.

 95. Den nuvarande regimen verkar ha fullt upp med att finna alla regimkritiker som varnar för att sverige går under som nation, så det bästa är att tysta dessa och se till att dessa kritiker blir stämplade som paria.

  • kommunisterna har tradition hur man sopar under mattan opponenterna:

   konsultera Vstern

   -dom förnekar alla andra rörsträtt ,så demokratin är säkrad enl V

 96. dessa demokratiivrarna menar såklart att inför DÖ igen.
  Mobbare och kommunister är dom

  Prata om demokrati är som tjuven pratar om heder

  Dessa lögnare äger inte heder ,genom ruttna

 97. Varför vill hon införa censur förmodligen för att hon fått order om det och då pratar jag inte om luffaren Löfven

 98. Visst finns det hot mot demokratin i landet men det allra största hotet kommer från regeringen som med olika påtryckningsmedel försöker censurera det offentliga samtalet och debatten. Det är bara ett par veckor sedan som ministrarna Morgan Johansson och Peter Eriksson kallade olika organ till sig och försökte censurera vissa åsikter och tyvärr delvis lyckades.

 99. ”Regeringen hotas för hot mot demokratin”, säger Kuhnke…..nej lilla gumman , vi svenskar oroas över sossarnas definition av demokrati……Vi tror helt enkelt läget ni försatt oss, i, vilket valet kommer att
  visa, är ett enda stort bedrägeri!
  Känslomässigt skulle jag vilja, vilket naturligtvis ej är synonymt med dina åsikter Kuhnke att du bara packade ihop och åkte härifrån….!

 100. När folket inte stödjer dem så kallas det ”hot mot demokratin” och ”polariserande krafter”. Folket vill inte se mer utav den här inkompetenta regeringen – svårare än så är det inte.

 101. Vilken pajas. ”Inte deltar i demokratiska processer” skriver hon. Det är de själva som förvägrar oliktänkande att delta i de processerna, fattar hon inte det.

  • Jo, ABK vet precis detta, och därför måste dom stoppa att sanningen kommer fram före valet, det är bråttom nu, knappt hundra dagar att använda den brända jordens taktik mot alternativmedia och hoppas att svenne sover lungt vidare

  • Det finns invandringskritiska debattörer som ägnat stora delar av sitt liv till att försöka komma in i dessa demokratiska processer, utan att lyckas. Många invandringskritiker har under decennier utsatts för hat, hot och våld utan att etablissemanget rört en fena, än mindre orerat om hot mot demokratin. Hyckleriet ligger i öppen dager!

 102. Hotet som hon kallar det är helt enkelt att regimen är förmärmad över att censuren och mörkläggandet inte går på räls längre tack vare alternativmedias existens.

  • Det är det som dessa vill i slutänden , dessa surframstjärtar vill inte kunna bli bortröstade ! ! !

 103. En representant för det demokratifientliga Miljöpartiet ska åtgärda hoten mot demokratin. Hm, jag tror att vi alla vet vilken typ av ”åtgärder” som kommer att sättas in. Och de kommer definitivt inte att främja demokratin.

 104. Blaha Kunke du är ett stort hot mot vårt land med dina extremistiska åsikter. Börja se dig om efter ett jobb eller du kommer in i något annat extremistiskt parti för mp kommer att bli förpassade ut ur riksdagen .

 105. Det är kulturmarxismen som satt demokratin ur spel. I stället har vi fått femtio års demokratur. Alice Bah-Kuhnke är således en del av problemet, inte en del av lösningen!

 106. Regeringens demokratisyn blir alltmer lik den som rådde i det gamla Sovjetunionen. Dvs i stor utsträckning motsatsen till vad demokratiskt sinnade människor menar med demokrati.

 107. Fick en chock då jag öppnade artikeln och helt oförberedd fick en bild på Bah kuhnke rakt i ansiktet!
  Väldigt nära till spontan kaskadkräkning där..eftersom jag vet vad hon står för.
  Skulle uppskatta om artiklar med djupt obehagliga bilder, förses med varningstext!

 108. Att hon har mage att säga att ”vi har en robust och stark demokrati”, visar hur lite hon begriper om det hon är satt att jobba med.
  Det vore mycket bättre att hon gick tillbaka som lektant i TV.

 109. Balo(bah) fattar ändå inte. Å inte 7-klövern heller. Antidemokrater. Bara för demokratin lever och det går dåligt.

 110. Bägge partierna i ”regeringen” är nu säkert både rörda och skakade i sina grundvalar, de är på väg mot ett historiskt katastrofval och det börjar allt mer gå upp för dem. Men det fattar fortfarande inte ett smack om varför väljarkåren är missnöjd med rådande styre. Som om det skulle bero på div. ”antidemokratiska krafter”, men så lever de också på en annan planet än väljarkåren.

 111. Apropå SVT:s mörkande av den s.k. gymnasielagen (!) för afghaner med en nota till skattebetalarna på 3 000 000 000 kronor undrade jag varför man inte löper linan ut och inrättar ett propagandaministerium av Orwellskt slag eller efter en äldre tysk modell ,d.v.s. ett Reichsministerium für Volksaufklärung und Propaganda. Men nu tycks vi se ett embryo hos SKL som säkert kommer att expandera snabbt och duktigt. Man blir faktiskt skrämd och orolig på allvar.

  Antidemokratiska krafter (SD?) skapar polarisering säger Kuhnke. Om det är några som skapat polarisering i Sverige så är det ju de politiskt korrekta vänsterliberalerna som entusiastiskt och med frenesi driver det multikulturalistiska projektet med massinvandring från Afrika och Asien och som vi redan kan konstatera har så förödande konsekvenser för vårt tidigare så trygga och välordnade land.

  Och så förlitar sig Kuhnke på ”Forum för levande historia” av alla institutioner som sanningens källa, när det i verkligheten är ett propagandaorgan för den politiska korrektheten.

  Jag såg deras utställning om romernas historia som enbart och uteslutande handlade om deras umbäranden sedan de lämnade Indien på 1200-talet.

  Allt handlade om deras lidande och det fanns inte en stavelse om vad de uträttat eller tillfört Europa.

  Som en förklaring till deras misslyckanden som folkgrupp i Rumänien angavs att de var slavar i detta land. Ett faktum är dock att slaveriet upphävdes år 1864 i Rumänien vilket är samma år som träldomen upphävdes i Ryssland.

  Är det någon som tror att en ryss skulle skylla sina eventuella tillkortakommanden på att hans förfäder var slavar på 1800-talet. Det tror inte jag.

  De styrande i maktetablissemanget hotas av ett växande motstånd. De mobiliserar nu för en propagandaoffensiv mot sina politiska motståndare. Det är vad detta handlar om. Inte omsorgen om demokratin. Ja, kanske deras. Så Orwellskt!

  • Läs K-O Arnstbergs bok om Zigenarna, som de kunde kallas när boken kom ut ca 1998. De har gjort offerspelandet till sin försörjning efter det att deras traditionella försörjningsområden hästhandel, förtenning, handel med koppar samt spådomskonst försvann under första hälften av 1900-talet. Jag säger inte att deras liv var trevligt, men det var det inte för en svensk nybyggarfamilj eller sågverksarbetarfamilj i övre Norrland dåförtiden heller, bl.a.. Men de senare spottade i nävarna, slet, bet ihop och kämpade vidare.

 112. Löfven och Kah Bunke är ju ”väldigt måna” om demokrati. Även om besluten går dem emot (vill de påskina).

 113. Så regeringen är rädd för att demokratin urholkas när det är exakt det som de gör själv.
  De är rädda för åsikter som inte stämmer överens med regerings politik och de är livrädda att förlora makten, inget annat handlar detta om.

 114. Isabella Lövin (MP) säger att hennes parti behövs, för planeten. Om MILJÖpartiet kunde hålla käften om andra frågor än miljö, kanske. Men nu är det bara massinvandring och islam som gäller, och sen kastar de in lite miljögrejer för att ge sken av att man lever upp till namnet. De använder sig av det diffusa begreppet ”klimatförändring” för att vinna poäng. Koldioxid KAN INTE vara boven. Det är bara ett knep för att ytterligare lösa upp länders gränser via global beskattning. För övrigt är Lövin väldigt sympatisk, mer än truliga Åkesson, men som hon själv sa i P1-intervjun: ”jag är naiv”. Livsfarligt för en nation att vara naiv i dagsläget.

  • SD kunde enkelt ha producerat och presenterat ett miljöprogram, några enkla punkter som utklassar MP.
   1) Satsa i dom länder som smutsar ner mest.
   Här är Sverige delvis medbrottsling med andra I länder då vi flyttat smutsigt ”arbete” till andra länder och köper tillbaka den färdiga produkten.
   2) Satsa på att Utveckla teknologin, batterier, paneler.
   3) Sänk priser (skatt) på energi från sol, vatten,vind,etanol.
   EON höjer istället konsument priser med 5% för förnyelsebar energi ??
   4) Städa upp Östersjön, vårat närområde, se till att fiskbeståndet ökar och att den går att äta.
   5) Sluta röja grönområden i och kring våra städer. Kommuner kallar det förtätning av bostäder men går emot all ny kunskap om framtida gröna städer.

  • Jag håller med dig i det mesta. Och i synnerhet om MP kunde ägna sig åt just miljön, maskrosor, blåsippor, sniglar, daggmaskar, humlor och fladdermöss och inte rikta in sig på att införa islam.

 115. Börja med sanningen som en gemensam plattform istället för mörkläggning och förtryck av olika åsikter genom att ge dom olika negativa namn, rasism, främlingsfientlig, populistisk, fake news etc.
  Acceptera att det finns individer med olika raser, religioner, historia, traditioner som ingen ännu lyckats passa in i en globalt designad kostym.
  Acceptera att inte alla vill äta ärtsoppa, skalbaggar, orm, hund etc.
  Inse att förändringar av djupt rotade värderingar i samhället, överförda från generation till generation inte enkelt förändras genom politiska beslut, t.ex. genus och könsidentitet. Trögheten i förändringar är en del av våran överlevnad, endast små förändringar som höjer värdet accepteras och förankras stadigt i samhället.

 116. Tala klarspråk, Kuhnke! Vilka är det som hotar demokratin?
  Är det vi här eller är det de som inte tog makten trots att de kunde?
  Ut med språket. Och se inte så förb- skenhelig ut.

 117. Det största hotet mot demokratin i Sverige är inte en handfull förvirrade nazister.Det största hotet är att politikerna inte berättar sanningsenligt om verkligheten.
  Uttryck som ”Särskilt utsatt område” ”ensamkommande barn” ”Utsatta EU medborgare” mörkar vad det egentligen handlar om.

 118. Håller helt med Alice, man bör oroa sig för demokratin och då syftar jag på erat egna skithus som är odemokratisk och Sverige fientliga, och där ingår även 7K. Ni bör granskas och ta med public service i samma veva, för det stinker ruttet av er allihop!

 119. Alice Bah Kunke är det verkliga hotet mot demokratin!
  Forum för levande historia – jag har inget att invända bara man utökar programmet med vad kommunism/marxism åstadkommit samt vad islam har åstadkommit.

 120. Det verkar som glömt bort vad en opposition är för något. Det klart att det uppstår panik när den då visar sig större och starkare än någonsin.

 121. Hot är en metod politiker, chefer m.fl. använder för att manipulera människor för att uppnå ett syfte, ofta egennyttigt.
  Hotet kan ta många former, först måste den uttalas, sedan bör den bekräftas på något sätt ( att någon sett eller hört..) för att få fäste och här kan media hjälpa till.
  Den anda sidan av manipulation är belöning, något vi lär se mer av under valkampanjen.

 122. Om Alica Bah Kunke hade kört sina idéer och aktiviteter som en förening för likasinnade så hade det varit helt Ok.
  Nu var ju hennes uppdrag att utföra ett arbete för svenska medborgare och det är där som glappet uppstått.

 123. Man undrar ju egentligen; hur långt borta är det till att journalister infogas som ”utsatt grupp” under gummi-lagen Hets Mot Folkgrupp??

  Det skulle ju inte alls förvåna mig om det inom snar framtid ser ut såhär i lagstiftningen;

  ”Enligt 16 kap 8 § brottsbalken, är hets mot folkgrupp att;

  uppsåtligen, i uttalande eller i annat meddelande som sprids, hota eller uttrycka missaktning för folkgrupp eller annan sådan grupp av personer med anspelning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse, sexuell läggning eller journalistiskt utövande inom etablerad media.”

  Man må tycka att världen & samhället är galen, men det finns gott om utrymme för dom att göra den än mer galen.

 124. Respekten och omsorgen om demokrati försvann när hennes eget parti och övriga massinvandringspartier mobbade bort SD från alla ”gränsöverskridande” diskussioner. DÖ är ett av många exempel.

 125. Vänta nu, var det inte sossar och moderater som såg mellan fingrarna på extremvänsterns blodiga attacker på oliktänkande de senaste mandatperioderna? Och var det inte sossar och moderater som INTE reagerade när media hängde ut oliktänkande privatpersoner? Och var det inte sossarna och moderaterna som tillåtit Expos och Researchgruppens olagliga åsiktregistrering? Och är det inte regeringen som försökt strypa oliktänkande genom presstödet?
  Varför var alla journalistprofessorer, mediadebattörer och offentligt understödda tidningar? Varför var dom tysta? Den ende offentligt debatterande person som betett sig någorlunda anständigt är demokrati-experten Funke. Han är mainstream liberal, men han förstår demokrati och försvarar den.
  För att kunna ta in och tro på vad Bah Kuhnke säger behövs en rejäl elchock — så man glömmer allt som varit tidigare. Problemet för henne är att hela befolkningen har inte hjärntvättats och har inte glömt.

  • Den där tomte som var lekledare i Vilse i plankakan var bättre än vad Fru kunta kinte klarade av att producera som barnprogram, det säger allt.

 126. Man får hoppas att de kommer en kompetent kulturminister efter valet, inte första bästa idiot som bli inkvoterad pga hudfärg.

  • Problemet är inte demokrati- och kulturministerns hudfärg. Problemet är hennes ickedemokratiska åsikter. Det har framkommit att hon stödjer Ibn Rushd och andra islamistiska föreningar och stiftelser utan demokratisk insyn. Du hittar flera artiklar om detta hos S-bloggaren Johan Westerholms Ledarsidorna.se

   • Hennes far är från Gambia och i det landet är islam den förhärskande religionen. Nu vet jag inte om hennes far är muhammedan men säkert har hon insupit ett och annat positivt om den religionen. Det skulle inte förvåna mig om hon är muhammedan i smyg.

     • Läste diktaturer bruka presterar i sporter som inte ens elit sportsmännen klara av. Dom flesta MP politiker är dömda brottslingar.

 127. De enda antidemokratiska krafterna här är sjuklövern, och då i synnerhet (S), (V), och (MP). De är ute efter yttrandefriheten. Den lilla vi har kvar.

  • ”Antidemokratiska krafter” verkar vara det nya kodordet för alternativa medier, dissidenter och folk som har fräckheten att inte dela etablissemangets åsikter.

 128. Att hon överhuvudtaget uttalar sig bolibompatanten med de opinionssiffror man har! Att det finns anledningar till samhällssplittringen i den förda politiken förstår hon väl inte ens, undrar om man ens behöver kunna 1+1 för att få vara kulturminister!

  • Nu skall du inte vara elak. Hon kan säker räkna enda upp till 100 och kan jobba extra som dörrvakt, men lite ansträngning kan hon säker också ABC.

 129. Sedan när började ordet demokrati betyda att man måste tycka, tänka, agera och rösta exakt som regimen dikterar att man ska?

  Om man jämför hur det ordet har urholkats dels från antikens Grekland, och sedan från det moderna väst från låt säga något århundrade sedan, då det kan kort sägas ha omfattat att gälla lagstadgad allmän rösträtt, yttrandefrihet, åsiktsfrihet, och en allmän press och tryckfrihet jämfört med idag återstår inget annat än ett tomt skal.

  Idag har ordet demokrati reducerats till att betyda att om du tror att kön avgörs av kromosomer är du en ”hatbrottsling”. Om du röstar på ett parti som regimen bestämt är ”antidemokratiskt” eller yttrar en av regimen förbjuden politisk åsikt kommer du att summariskt bestraffas av myndigheter och hängas ut av regimtrogen media.

  Politiska dissidenter fängslas frekvent, även gamla tanter som bara kritiserat regimens invandrarpolitik på sociala media.

  Den parlamentariska representativa demokratin har visat sig vara totalitär tyrranni. Dags för SYSTEMSKIFTE och OMFATTANDE DIREKTDEMOKRATI!

 130. Alice, bäst att du skyndar på. Du har bara tre månader kvar på jobbet. Sen ska svenska folket visa dig vad demokrati betyder.

 131. Regeringen som sluter avtal med Google för strypa Samnytts annonser, och samarbetar med med anonyma vänsternätverk, och som startar trollfabrik – är ett hot mot demokratin.

  Regeringen är rädd för folket och folkets åsikter. Nionde september har den gjort sitt sita ”gig”…

  • Precis de är rädda och desperata nu och rädda politiker är farliga,kan
   hitta på vad som helst för att igla sig fast men nu ska de bort innan de
   censuerar allting och Sverige blir ett tyst land där ingen vågar yttra sig

 132. Regeringen och regeringens sändebud, Alice Bah Kuhnke (MP) verkar vara extremt okunniga.

  Det är för tusan den rödgröna regeringen och hela 7-klövern som eliminerat demokratin i Sverige när de skapat orättvisa och otrygghet i samhället. Deras politik markerar tydligt att de gör skillnad på ”Vi-hitkomna och Dem-svenskjävlarna”.

  Sverigefientliga och samhällsförstörande 7-klövern måste bort från riksdagen så att demokratin, rättvisan och samhällstryggheten kan återupprättas.

  Sverigedemokraterna (SD) behöver din röst den 9 september för att kunna rädda Sverige. Det finns inget annat alternativ.

 133. Ja vad hemskt att folket är förbannade, allting är bra bara man håller med dom. Oliktänkande är inte ok, det är tydligen inte demokrati, vill det ”fina” folket ha invandring(men inte i närheten av dom) så ska det importeras folk från alla jordens hörn, vad befolkningen vill skiter man i, för dom anses inte ”goda” och har fel ”åsikter”. Det är trots allt det ”fina” folket som vet bäst, är goda, frihetskämpar, allas lika värde och är gudasända.

  • Bostadspriserna trissas upp i de fina kvarteren så de slipper omge sig med sånt som dom förespråkar. Pengarna har blivit deras ”murar”.

 134. Alice Bah Kuhnke tycks vara besatt av demonen Kalle Anka. Disney-sekten var inte bra för Alice. Läge för exorcism?

 135. ”I SR Ekots lördagsintervju pratar kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) bland annat om det hon och regeringen menar är ”hot mot demokratin”.”

  I själva verket är det hon och regeringen som är ett ”hot mot demokratin”.
  En så illa uppfostrad och patetisk figur som dessutom är extremt exkluderande i medborgarnas uppdrag är det riktiga hotet kan bli statsminister. Hur är det bara möjligt?

 136. Kan inte någon upplysa ABK om vem som faktiskt drivit fram polariseringen av Sverige? Det känns pinsamt att hon, som minister, inte vet. Vem var det, till exempel, som skapade en ohållbar invandringspolitik? Vem var det som gav landet ett leksaksförsvar? Vem slutade att effektivt bekämpa brottsligheten? Vem underfinansierade polisen? Vem tog pengar från våra fattigpensionärer för att betala för sina egna ideologiska samhällsexperiment? Vem valde menlös snällhet framför sökning efter sanning? Vem bestämde att svenskar är mindre värda? Vem har bagatelliserat hedersförtryck och gruppvåldtäkter? Vem försöker tysta alternativa media? Vem har isolerat sig i Stockholms innerstad.

 137. I ett land där programledaren till en dräglande barnprogram kan bli demokratiminister säger mycket om landet och dess politiska adel.
  Dräglande.
  Det skulle vara befriande att kalla saker till vad dem är , en spade till en spade.
  Kalla folket och dess sanning till demokratins fiende för den demokratin som Khunke representerar vill inte folket ha. Så – vad göra?
  Byta minister och demokrati eller byta folk?

 138. Hur skulle det vara om hon istället erkände att hotet mot demokratin kommer inifrån den vänstervridna politiska eliten och satsade på att stärka demokratin genom att bannlysa censur och skattefinansierad indoktrinering?

 139. Det behövs inga ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering och påverkar demokratin”. Det fixar sossarna själva. Ett korrupt och inkompetent regering som enligt konstitutionsutskottet Löfven ..värste statsministern någonsin!!

  Men vi får inte underkasta vad Löfven och compani kan åstadkomma…de känner att deras politisk makt är hotad och nu gäller att skylla på andra faktorer än inkompetens och korruption. Att förneka SD:s framgång och klassera de som röstar på dem som ”hot mot demokratin” är ett måste som den mörkhyade skit politeker Bah Kuhnke påpekar

 140. Lyssnade just på intervjun. Tala om att ABK har ett mycket begränsat ordförråd. Hon svarade ”ABSOLUT” på alla frågor hon fick. Det gläder mig dock att hon gav ett mycket självupptaget och svagt intryck, precis som hon alltid brukar göra.

 141. Hon har faktiskt helt rätt, det finns krafter som vill polarisera landet.
  Dom krafterna sitter i Sveriges riksdag, SVT och på många tidningsredaktioner runt om i landet. Regeringen oroar sig bara för en sak och det är att mista makten

 142. Tycker vederbörande inte skall blåsa upp sig så mycket, då hon troligtvis och förhoppningsvis inte kommer att vara medlem i ett parti som kommer att sitta i Sveriges riksdag

 143. När man läser på sociala medier så är det ofta vänsterorienterade människor som beter sig bedrövligt. Ofta är anledningen att de som inte gillar invandring har blivit bannlysta så de värsta av dem hörs inte.
  Men eftersom politiker och massmedia hela tiden pratar om demokrati, hot och hat, så undrar jag var det kommer ifrån. Exemplen lyser med sin frånvaro, men när man läser alternativmedia så redovisas ofta det som kallas hot. Det är normala kritiska frågor och påpekanden som normala människor inte har problem med.
  Men de ovannämnda yrkesgrupperna anser att kritik mot dem själva är att likna vid trakasserier eftersom deras självbild rubbas. Det som behövs i det här landet är en sanningkommision över vilka som politiker och massmedia samarbetar med.
  Det om något vore en demokratisk bedrift eftersom de motarbetar det fria ordet.

 144. I sann vänsterfeministisk lögnaktig anda betyder detta ytterligare inskränkning av yttrandefrihet vilket kommer innebära att bl.a all form av kritik mot politikerfrälset=hat. Kanske förbjuds helt enkelt aktörer som Samhällsnytt. Givetvis för allas bästa o lika värde. På nåt sätt… panik i Rosenbad nu förstås.

 145. Det räcker med att läsa

  114 SVT Text Lördag 09 jun 2018

  Medborgardialog ska främja demokratin

  Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Forum för levande historia får
  i uppdrag att stärka demokratin.

  SKL får bland annat uppgiften att främja medborgardialog. Forum för
  levande historia ska sprida kunskap om riskerna med en urholkad demokrati.
  Dessutom ska journalister som utsätts för hat och hot erbjudas mer stöd.

  -Vi behöver vara många som både får uppdrag, men också känner att det är
  vårt ansvar, att främja, försvara och förankra vår demokrati, säger kultur-
  och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) i Ekots lördagsintervju.
  ——————————————————————————————–

  Levande historia – stärka demokratin – främja medborgardialog – försvara och förankra demokratin .

  Jo det vore inte så dumt under förutsättning att det är de vanliga, enkla människorna som kommer till tals.

  Men det är förstås inte meningen. I stället ska de som eventuellt flockas till S-
  versionen av demokrati bli ituade just sånt som Bah Kunke har fått lära sig stärker demokratin, eller att föredra Löfvens uppfattning om hur man främjar medborgarskap genom en särskild sorts dialoger .

  ”Försvara och förankra demokratin” låter i stort sett som om det vore en Sovjetisk klyscha, där man övervakar talarna så att de inte halkar utanför de snäva gränserna.

  Som tur är måste man väl vara V eller S för att orka höra på smörjan.

  • – ”Dessutom ska journalister som utsätts för hat och hot erbjudas mer stöd.
   Omfattas journalisterna på Samhällsnytt också eller ska de exkluderas?

   Problemet är att det största hotet kommer från de ”goda och demokratiska”.

 146. Det är väl regeringen som är den största antidemokratiska rörelsen då man vill lagstifta bort SD, att vissa grupper inte ska få demonstrera öppet utan ute på något industriområde (nazister) etc. Regeringen mörkar och försöker förbjuda andra åsikter, man försöker stoppa alternativa media genom att medverka till att strypa deras reklamfinansiering etc. Och Stasi-tv ska vi inte ens prata om…

 147. Och nu verkar Moderaterna upptäckt att de måste satsa på pensionärerna. Inte som någon slags pensions-räddare utan att de som en grupp ska rädda partiet. Tidigare har man utlovat skattesänkningar för pensionärer på 8,5 miljarder. Det gav inget höjt väljarstöd. Så nu man höjt siffran till 15,5 miljarder. Kan man tänka sig att dom höjer siffran till 25 miljarder om det inte hjälper. Vad är det man sysslar med, är det auktion eller?

 148. Rubbad, mer rubbad, MiljöPartist.
  Det är för fan ni som hotar vår skendemokrati era galna dårar, ni och era muslimer som ni överöst landet med.

 149. ”grupper i vårt samhälle som inte känner tillit, vare sig till andra människor och inte till våra institutioner” och ”inte deltar i demokratiska processer”
  – Det är väl utanförskapsområden hon avser?
  ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering” som ”nu påverkar demokratin”
  – Demokratin påverkas av lagstiftarna. Självmål.

  • MEN – vi ska inte ta ut någon seger i förskott! Det är bara för oss SD:are att enträget lobba vidare, för att de okunniga eller tveksamma får upp ögonen för att ett stort SD är det enda som kan rädda resterna av ett tidigare fritt och demokratiskt välfärdsSverige.

 150. Låter som om hon beskriver hårt troende muslimer … lite nazim har alltid funnits i vårt land så något har förändrats, varför har man inte gjort detta innan … det kan bara bero på dessa muslimer.

 151. I min värld finns demokratin bara en gång vart fjärde år. Nu är väl det fel med. Yttrandefriheten är ju rejält begränsad.

  • Regeringens sista åtgärd blir väl att föreslå att även partier under 4 procent bör få vara med i Riksdagen. Detta kommer att ske under parollen, ”Ingen ska exkluderas”.

 152. Den pladdrerskan kastar sten när hon själv sitter i glashus.

  Jag anser att i ett demokratiskt samhälle så ska jag inte behöva betala för bluffakturor som oseriösa kriminella företag skickar runt till alla för att hysta in pengar. Det jag inte har beställt ska jag heller inte behöva betala för! Men den där kärringen kräver att jag ska betala för SVT som jag inte tittar på. Jag har inte ens en TV. Jag har inte beställt något från SVT. Men ändå ska jag nu tvingas betala via skattsedeln för det där djävla skräpet.

  Den där Bah Kuhnke vet inte vad demokrati är för något. Hon tillhör en diktatur och befrämjar diktatur medan hon pladdrar om demokrati. Hon är i det avseendet totalt bakom flötet. Denna skrymtare hatar jag! Det hade varit bättre om hon fått munnen igentejpad med silverteip en gång för alla.

  • Vi vet att det är olagligt och påstå att svarta har lägre IQ som är faktabaserat. Så då gör vi inte det heller 🙂

  • Tänk en familj med mor och far och två barn som alla heltidsarbetar. Barnen bor hemma därför att regeringen ställt krav på kommunerna att hyra ut sina bostäder till nybyggarna i första hand. Den familjen kommer att tvingas betala en TV-avgift som är fyra gånger högre än idag.

  • Alice Bah Kuhnke är inte alls bakom flötet. Hon döljer sina verkliga odemokratiska syften bakom fluffiga intetsägande ordmassor.

 153. Är dom ens medvetna om vad folk tycker. Varför fortsätter dom sina galenskaper. Är det samma beteende på dessa som på den som inser att krocken är oundviklig, trycker gasen i botten..

 154. Om nu regeringen bestämt sig för att SD är ett nazistiskt parti så kommer de nog att lagstifta bort det partiet och liknande grupperingar som går dem emot ideologiskt.

  Men det som oroar mig mest är att om SD vinner kommer sossarna att sitta kvar på sin post i alla fall. För de måste ju värna landet från nazisterna …

  Personligen tror jag inte att de kommer att stiga åt sidan om de förlorar valet. De kommer att anse sig som landets räddare och kommer därför att sitta kvar för att rensa ut alla som inte tycker som dom. Och därmed tror sig vara landets frälsare från allt ont. Och det under täckmanteln ”demokrati”. Så fungerar en diktatur. Fråga vilken diktatur som helst. Alla tycker dom att just deras styrelsesätt är en demokrati.

  Så är det med sossarna också, misstänker jag, De ser inte hur onda dom egentligen är.

  • Om SD vinner, så går rundan. Och om S och M bestämmer sig för att bilda regering må så va. Vilket vore högst osannolikt.

  • Då kan man nog förutsätta att hela Sverige blir ett sk orosområde för redan nu jäser ilskan.

   Man behöver inte själv ta upp frågan om landets tillstånd, det räcker med att spetsa örononen och lyssna på vad människor pratar om.

  • Sossarna byggde ju koncentrationsläger för kommunister i landet under andra världskriget. De har alltid tagit till odemokratiska metoder för att upprätthålla sin syn på demokratin. Så inget skulle förvåna mig i alla fall.

 155. Jodå, vi är många som kämpar för demokratin och det goda samhället vi vill återställa.
  Ett viktigt första steg blir att se till att MP aldrig mer får inflytande på svensk politik.

 156. Hot ska inte få förekomma men det där med ”hat” har ju fått så vid betydelse att ”hat” numera är synonymt med kritik, satir, frustation, upprördhet… ja kort sagt alla sorts negativa känslor och tankar som riktas mot vissa grupper.

 157. Om regeringen och övriga politiker inte förstår att en majoritet av den svenska befolkningen aldrig kommer att underkasta sig islam bör de ta och vakna nu. SDs utveckling den senaste tiden talar sitt tydliga språk.

 158. ”Stödet till journalister som utsätts för hat och hot ska också stärkas.”
  Att påtala fake news ger troligen 2 år av pressens egen stasi domstol!

  • Staten måste kunna garantera att journalisterna ska kunna leverera fake-news. Har dom insett att dom sjunger på sista versen eller? Ingen människa vill leva under förtryck och hot, och i Sverige har vi klarat oss från yttre fiender i över 200 år, men nu finns de till och med i maktställning inom landet.

 159. SD vinner eller inte… personligen jag tror inte på deras seger.Men vet med 99,99% att krigstider är på gång.Kalla mig för Profeten 🙂 och läs på Historia också.

  • Trump och Putin kommer med all sannolikhet att träffas i Wien inom kort. Så vi behöver inte oroa oss, annat än i såna fall en revolution inom landet.

   • Revolution i Sverige?? Aldrig medel svensken är så jävla tafatt o dum så han tiger o knyter näven i fickan, röstar på samma parti som far o farfar och gömmer huvudet i sanden som strutsen, är det någon som tar makten är det ”blattarna” med hjälp av vår vänstervridna media m,m

  • Kom ihåg en sak! Det är inte människovärdigt att ge upp.
   Sätt igång och lobba för SD och bete dig som en riktig svensk.

   SD 2018!

  • Kan bara instämma. Livsfarligt att sätta en så indoktrinerad person i en sådan befattning. Ve och fasa.

 160. Sveriges framtid tillhör det svenska folket med sunt förnuft och inte Alice Bah Kuhnke och hennes allierade.

 161. Bah-Kunke har specialadresserat till ”högerkrafter” dock ej M! SD är tydligen hotet mot demokratin!!! Jag kan bara säga att : Jag är mycket tacksam mot NMR som ställer upp och visar att allt dravel som öses ut över landet inte är ok! Kanske inte rumsrent här, MEN jag är så tacksam till alla som vill kämpa FÖR Sverige! Såg just ett inslag i TV4 där Kristersson ljög vitt och brett som vanligt! Tio NMR-personer stod väl bevakade, men lugnt och tyst, och visade att det finns även andra åsikter! Kristersson tillät sig givetvis att håna dem, undertecknad anser att det hånet borde han rikta mot islamister och kommunister i Sverige idag!!!

  • Om du är svensk demokrat, kan du rimligtvis inte samtidigt försvara odemokratiska fundamentalistiska krafter som våldsvänstern, våldshögern (nazisterna) och våldsislamisterna. Eller för den delen ideella fundamentalitiska krafter som Djurrättsaktivister etc.

   • Läste du allt jag skrev Hedvig! Jag ärar dem som stödjer Sverige MOT alla de avarter du räknar upp! Om inte du vågar erkänna hur illa ute Sverige är med så svaga politiker OCH att vi inte kan räkna med att SD ska hantera allt detta själva, ja då får jag beklaga att medel-svensssons vann slaget!!

    • Anita, problemet är att medlemmarna i NMR är våldsbejakande nazister. Dom kan ingen demokratisk människa stödja!

     • Jag sätter emot islam och kommunism och värderar vilken ”extrem” skyddar Sverige?!?

 162. Påstådda ryska valpåverkansoperationer… påstått demokratihot… åtgärder mot båda ”hoten” från regimen. Är det bara jag som ser vad som kommer att hända den 9 september om makten glider Sossarna ur händerna… Sossarna bygger med hjälp av våra myndigheter upp ”hot” mot vår demokrati samt rysk ”valpåverkan” för att kunna genomföra en statskupp i Sverige för att S tar ”ansvar” och inte låta SD och andra Sverigevänner få regera. Det är i värsta USA stil som regimen kör på.

  • Skilj mellan det auktoritära Putin-Ryssland och Sverige som fortfarande är en demokrati – visserligen starkt hotad.

   SD 2018!

  • Sossarna försöker att frammana bilden av det Stora Hotet.Sossarna har inte förstått vad som menas med parlamentarisk demokrati.På riktigt. Sossarna sätter likhetstecken mellan Socialdemokrater =Sverige.

  • Ett välkänt knep i vissa länder! Att måla upp en yttre fiende,verklig eller inbillad,för att sanktionera egna,tveksamma/impopulära,åtgärder!

 163. Om jag har fattat Alice Bah Kuhnke (MP) rätt så har Sverige alltså en demokratisk /demokratiska bostadsbrist,trångboddhet,våldtäkter,fattigpensionärer, kollapsande sjukvård,vanskötta skolor.också vidare i all oändlighet. Att påpeka detta är alltså att vara ” antidemokratiska krafter som skapar polarisering ”. Alice Bah Kuhnke &co är en riktig antidemokrat som inte fattar vad som menas med en demokratisk medborgerlig diskussion .

 164. Det största hotet för sossarna är om svenskarna visar vilket parti som de önskar skall styra Sverige . Därför kacklar de i eget bo och målar F-n på väggen för risken att puttas av pinnen.

  • Jag skulle hellre sälja en begagnad bil till Löfvén än till Trump. Trump har ju uppgraderat det gamla win-win till win-win-win. Först vinner han. Sen vinner man. Sen vinner han igen. Jag föredrar honom som företrädare snarare än som motpart. Han skulle gärna få sälja min bil åt mig!

 165. Vi är många som känner att det är vårt ansvar att främja, försvara och förankra vår demokrati. Men det är ju i överväldigande motvind, när våra styrande och deras knähund media (eller tvärtom?) gör allt för att påtvinga oss motsatsen.

 166. Hur kan man ens rösta ett parti som underminerar ens egen och sina barns existens. Folk måste vara helt knäppa.

  • Det mesta av mänsklig handling, om man ärligt försöker tänka på hur man själv gör är instinkt, repetition, imitation och lydnad. Bara angående sånt som verkligen engagerar en, fokuserar man sin förmåga till rationell handling. Alltså tillämpar sina moraliska värderingar för att tänka nytt och välja ett handlingsalternativ som får önskvärda konsekvenser. Vi människor är apor som bara snuddar vid och anar upplysningen och rationaliteten.

   • Kan bara instämma. Hamnar ofta i diskussioner med folk som har 0 aning om vad den mannen åsamkat Sverige. Han är i samma skara som Reinfeldt.

    • Ett konkret exempel när det gäller Carl Bildt: Han är mycket ansvarig för att den muslimska låtsas-staten Kosovo bildades på Balkan. Det är en stulen provins ifrån Serbien. Det fanns för 100 år sen knappast några muslimer i Kosovo, de invandrade provinsen från Albanien. Varför kan dom bara inte flytta hem till Albanien? Kosovo är serbiskt territorium!!!

     • Till och med Expressen har skrivit att Bildt har jobbat för CIA, är en så kallad CIA-asset. Ingen tllfällighet att Bildt utsågs till The High Representative for Bosnia and Herzegovina. Det är CIA som låg bakom kriget i f d Jugoslavien.

      Läs William Engdahls intressanta böcker om geopolitik.

      ”CIA transporterade nyckelfigurer först till Azerbajdzjan för att säkra oljetillgångarna från Baku så att inte Ryssland fick tillgång till dem. Därefter skickades agenter/terrorister till Tjetjenien att destabilisera kontrollen över den Ryska Federationens olje- och gasledningar. Nästa steg var att rekrytera Mujahediner med hjälp av Osama Bin Laden och den saudiska säkerhetstjänsten för att transportera dem till Bosnien och med hjälp av CIA att starta ett krig mot den serbiska befolkningen för att i USA:s intresse splittra Jugoslavien.”

      https://newsvoice.se/2017/10/17/f-william-engdahl-om-radande-agendor-och-geopolitik-exklusiv-intervju/

     • Vilka bombade loss Kosovo från Serbien? USA och NATO och ingen skriker om att de bröt mot folkrätten där inte! Krim som folkomröstade på ett fredligt sätt där beskyller samma stater som skyddar bomblossningen av Kosovo att det stred mot FN´s konventioner. Hyckleri på hög nivå!

    • Inte ofta man får svart-på-vitt från Bildt. Riktigt hal ål som vet vad han ska säga när och var.

     I nedanstående klipp lägger han ut allt om vad han anser dock och säger rakt ut att det är inga problem med det.

     Gammalt klipp från 2013 men lite ”här har ni det”. Helt ok enligt Bildt med fascism (att sammansmälta regering med stora företag, Hitlers dröm m.a.o.) och föga förvånande är Löfvén också med på banan.
     Konstigt annars då Löfvén är köpt av och ägd av Goldman Sachs.

     Hela gänget oavsett blomma/färg är ägda m.a.o. sedan länge
     Klipp:

     https://www.youtube.com/watch?v=ij8pKqb1KR0

 167. I PK-media (HD.se) nås vi av följande:
  ”Om en röst mot partilinjen i riksdagen leder till repressalier är kulturen skadlig och krav på obrottslig lojalitet med partitoppen hotar demokratin, skriver riksdagsledamöterna Carl Schlyter (MP) och Finn Bengtsson (M) på SvD Debatt.”
  – Det är väl därmed ingen överdrift att påstå att Alice Bah Kuhnke kackar i eget bo?
  Partitoppens påbud är att alla lojalt med alla medel – förvanskade och direkt falska – ska baktala oppositionen.
  Hon, ABK, har därmed helt rätt: ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering” som ”nu påverkar demokratin”.
  – Vad hon inte tänkte på, när hon antagligen trodde sig rikta en käftsmäll mot oppositionen, var att hennes och kollegornas agerande objektivt analyserades vara precis det hon anklagade oppositionen för.
  Anfall är bästa försvar, heter det. Har man inga argument så återstår inget annat än verbala knytnävar och hopp om att valmanskåren går på bluffen.
  Svenska folket har låtit sig bluffas sedan 60-talet. Boven i det dramat är klasstänkandet. Då var verkligheten okomplicerad och förutsägbar. Nu är den komplicerad och oförutsägbar eftersom Sverige inte längre består av enbart det svenska.

   • Ja,det märks när man är ute bland folk! Och allt fler vågar faktiskt tala om vad de tycker! Bl a Löfvén är en stor bluff!

   • Bättre att börja/fortsätta fokusera på hur man blir sitt eget bästa själv.
    Ingen politiker löser dina problem. Du löser dina problem.

    ”The world may be f-ed up, but that doesn’t mean my world has to be f-ed up”.

 168. Angående hat mot journalister så är det väl så att hat o hot förekommer mest mot samhällsnytt och andra alternativa mediers medarbetare men det tycker väl antagligen f.d ”barnprogramledaren” Alice är helt ok vänsteraktivist som hon är.Ut med henne och övrigt vänsterpatrask från regeringen för evigt!!

  • Kolla bara hur Trump sätter dessa ohederliga journalisterna på plats. Har ni aldrig blivit utsatt för en sådan, jag har, då kommer ni att ändra er uppfattning.

 169. Regeringspartierna är livrädda nu när allt för många svenskar har fått upp ögonen och förstått hur mycket SVMP och ”Alliansen” har förstört Sverige. Det är därför som Löfven desperat försöker ljuga så öppet och det är därför som Kunke använder skattemedel på ett sätt som snarast för tankarna till en östeuropeisk diktatur innan muren föll. Trots de lojala medlöparna inom framför allt SVT/SR, AB och DN och deras formidabla opinionsmonopol så räcker det inte längre. För 7-partiet så har det sedan länge inte handlat om vad som är det bästa för Sverige och svenskarna, utan enbart om att till varje pris få behålla makten och närheten till köttgrytorna. Det kommer garanterat att bli en svår sommar för nationen Sverige och det enda glädjeämnet är att SD kommer att bli största parti i september. Det vore inte förvånande om även andra Sverigevänliga partier snart knackar på dörren till riksdagen.

  • Löfven låter som en tupp numera. Han gal ut sina floskler. Nu kör tomten rakt in i kaklet, den ena galenskapen efter den andra är att vänta. Detta land behöver en nystart efter denna hjärtinfarkt..

   • Ja, men inte med Ulf Kristersson som statsminister. Nu fjäskar han för pensionärerna. Det var ju hans parti som införde högre skatt för pensionärer än för löntagare. Alltid lurar det någon, som har glömt Fredrik Reinfeldts stora svek emot pensionärerna.

 170. Sverige behöver inga fler katarsis-möten som efter massakern på Drottninggatan. Det var också något som man redigerat inifrån sossepartiets lokaler. Därutöver har de människors blod över sig. Dessa bedragare borde ställs inför rätta och buras in.

  • Det blir väl som vanligt, de höjer gränsen för att låna. Och Nisse och Rut köper varsin ny bil. Högre bensinpris kan de inte klaga på, då avslöjar dom sig. Slaveriet finns kvar bara i en annan form. Konsekvensen blir i alla fall densamma om de inte uppfyller villkoren.

 171. Det ser för en normalt å huvudets vägnar funtad svensk mer ut som om regeringen inte tycker att det går fort nog att avyttra demokratin. Att regeringen inte följer uppgjorda demokratiska spelregler, måste knappast ha undgått någon vid detta laget. Vad väntar härnäst?

 172. Bah Kuhnke är fientligt inställd mot de svenskar som inte känner tillit till ”våra” institutioner. Har faktiskt ingen större tillit till t.ex en afrikansk Bolibompaminister som slumpmässigt valts in i riksdagen av ett gäng illaluktande radikalfeministiska miljömuppar.

  Att denna afrikanska bolibompaminister har befogenhet att styra och strypa yttrandefriheten är bevis nog för att nuvarande system helt enkelt inte funkar.

 173. Kultur- och demokraturminister Alice Bah Kuhnke (MP) är en ganska farligt naiv person, liksom de flesta militantpartister.

 174. Gripandet och den summariska rättegången mot Tommy Robinson är nog ett lysande exempel på den form av ”demokrati” som ministern vill värna.

  • Samt att en av deras våta drömmar antagligen är den nya HMF lag som håller på att segla upp i GB där man kan få upp till 6 års fängelse om man ”tycker fel saker & är kritisk” mot det rådande systemet . . . X( .

 175. Outröttligt svammel från en outömlig källa av idioter som tillåtits styra landet till avgrunden. Hur svårt är det att inse att islam förstört allt som förrut var förknippat med Sverige.

 176. Sorligt att säga det, men det största skälet till att jag inte röstar AFS, är dess väljare jag ser i dessa kommentarsfält och på Twitter. Upplever många gånger er likt motparten till den extrema vänstern. Tycker det är riktigt tråkig attityd hos många. Gillar för övrigt att Afs tvingar SD att köra lite hårdare politik, det behövs fler sverige-vänliga parti. Dock undanber jag mig dryga troll, oavsett vilket parti de röstar på. Helt omöjligt att ta er på allvar. För sakliga diskussioner istället för att bara droppa öknamn och håna.

  • Vad i mina inlägg här är ”troll”? Den som börjar använda just ordet ”troll” har i sanning inga argument och har förlorat debatten! Jag ser många SD´are fälla riktigt dumma kommentarer med så idioter finns det överallt i alla läger. Att jag är sarkastisk mot någon som helt är ute och cyklar och har noll koll på ämnet och fortsätter att ljuga utan argument är väl ganska självklart. Men dryg var jag inte utan sarkastisk. Lättkränkt?

   • Verkligen inte lättkränkt, läs igenom det du skrev och va objektiv, så ser du nog vem av oss som är lättkränkt.

 177. Putin-Ryssland är ett hot emot västvärlden. Att hävda något annat är rent trams! Varför tror du de baltiska länderna genast gick med i NATO efter självständigheten? Ryssarna hade ockuperat dessa länder tillräckligt många år! Detsamma gäller för t ex Polen. Av två onda ting så är väl ändå NATO att föredra?

  • Du måste faktiskt skilja på Sovjetunionen och Ryssland. Hur många krig har Ryssland startat efter Sovjetunionens upplösning? Hur många krig har USA/Nato startat? Ryssland fick löften av USA att Nato inte skulle utvidgas österut efter Sovjetunionens fall, när Warszawapakten avvecklades. Det löftet har man brutit. Man behöver inte många hjärnceller för att komma underfund med vem som är den aggressiva parten.

   • Det var inte USA som utvidgade NATO – det var de baltiska staterna, som VILLE tillhöra NATO. De ville helt enkelt försvara sin nyvunna självständighet. Ryssland har krigat med Georgien, två provinser har tagits ifrån detta land med hjälp av Ryssland. Ryssland är precis lika imperialistiskt som under Sovjet-tiden, det är ingen skillnad. Vakna! Halvdiktatorn Putin måste bytas ut. Man får bara hoppas, att Ryssland blir ett normalt land i framtiden utan den nuvarande regimen i Kreml.

    • Nej, det var inte Ryssland som startade oron i Georgien. Det var Georgien som attackerade först. Men mainstream media informerar inte vad som händer bakom kulisserna.

     ”Brzezinski now says that the Russian invasion of Georgia—and he forgets to say that it was Georgia that attacked South Ossetia first—is like Stalin’s attack on Finland. Well, we should not forget that Brzezinski himself negotiated the BTC pipeline in Baku in the mid-’90s. The Russians will not bomb his pipeline as it has been reported—not a single confirmation in the Russian press or international agencies.”

     https://therealnews.com/stories/pepegeorgiaaug11

     https://therealnews.com/stories/russiageorgiaaug12pt3

    • Det är detta som gör en riktigt irriterad… När man ser sådana okunniga (i ämnet Ryssland) säga saker de läst i etablissemangets tidnigar som Aftonbladet och DN mfl. Tror du på allt vad de skriver? Ledsen att behöva väcka dig ur din Törnrosasömn men verkligeheten kan göra ont.

     Jag gillar (ironi) hur du skriver att ”Putin måste bytas ut”. Som tur är för det ryska folket så är det de själva som röstar och inte någon okunnig svensk som leker Tarzan. Det har aldrig fallit dig samt andra PK in att det faktiskt förhåller sig så att Putin är otroligt populär bland ryssar? Jag VET att han är det! Du får sluta läsa MSM falska rapportering om Ryssland. Läs alternativmedias rapportering så får du läsa mer objektiv läsning om Ryssland. Kan rekommendera, förutom Samnytt som inte har så mycket artiklar om Ryssland, Fria Tider, Nya Tider, Nya Dagbladet de skriver mer objektivt och sanningsenligt än våra MSM!

  • Du kan väl rada upp litet underbyggda fakta om varför Putin-Ryssland är ett hot. NATO är precis som EU en globalistorganisation, de är globalisternas krigsmakt i europa.

   Jag ser fram emot dina underbyggda argument för hur farligt Ryssland är (du behöver inte dra upp baltländerna, det är inget underbyggt argument för att Ryssland är farligt, det är bara ditt påstående (samt andra russofober) att ryssarna skulle ha ockuperat baltstaterna igen.

   Du verkar totalt okunnig om hur USA ockuperar andra länder samt för olagliga krig i världen, de är nummer ett på det med råge. USA skapade IS och underhåller dem med pengar samt materiel.

 178. Orkar inte lyssna på detta svammel. Är det någon som skapar oro och splittring i flera länder så är det George Soros. Han har bland annat via sin Open Society Foundation sponsrat våldsamma protester och upplopp som den i Ferguson.

  Soros har påverkat valen i flera EU-länder, däribland Sverige. Han kommer säkert att försöka manipulera valet i Sverige i år. Men det stör tydligen inte Alice Bah Kuhnke. Tvärtom är Sverige det land där Soros lyckats bäst med att få sin agenda implementerad. Han propagerar öppet för massinvandring och vill att EU-länderna ska låna för att finansiera den.

  • ”Svenska” statsskulden just nu är 1 219 315 029 755 KR, dvs nära 1220 miljarder kronor. Bara att torka sig i stjärten med ”svenska” flaggan och flytta till exv Ungern.

  • För min del så tycker jag att knallkorken Bah Kuhnke ska hålla sig till Disney Klubben för där passar hon bäst och gör minst skada . . . X( .

 179. Den svenska regeringen är nu så desperata att de kommer en vecka innan valet att förespråka fri användning av cannabis. Tro mig eller ej, de är körda, fullständigt.

  • Det sitter nog mycket hårt åt! Längre från verkligheten nu än någonsin när araberna säljer knarket. De vill inte ha konkurrens av rena produkter på apoteket. Kanada legaliserade f.ö. cannabis nyligen.

   • Det sitter ju en kommunist vid makten också, så det är bara väntat. Säkerligen kommer fler droger att bli legaliserad.

  • Ser man till hur ”svenska” regeringen agerar använder dom betydligt tyngre droger än cannabis!

 180. PK ljuger som en borstbindare svär. De övergav parlamentarismen med decemberöverenskommelsen. Regimen dehumaniserar oliktänkande och anlitar regimfinansierade utomparlamentariska regimlojala grupper för att ”påverka” folk med propaganda och rent våld som bl.a. AFA och diverse regimfinansierade islamister (vilket påminner om hur den hyllade socialdemokraten Maduro styr Venezuela). Regimen skyller på kommunerna, trots att regimen dikterar hur många araber som varje kommun måste ta emot och hur de måste hanteras. Regimen skyller på internationella avtal som den själv ignorerar (som Dublin-överenskommelsen). Regimen varnar och hotar alla som inte skönmålar Den Store Ledarens samhällsverk. Regimen hittar på icke-existerande problem som klimatsyndafloden och nazister på landsbygden (ni vet, utanför Södermalm). Regimen hittar på en yttre fiende, Putin, som den skyller alla sina demokratiska valnederlag på. Alla slags dåliga tecken på att demokraticharaden är över, nu är det hårdhandskarna som gäller för regimen mot dess oliktänkande fiender.

  Hur långt bort är folkmordet tror ni? Blir det något val 2022?

  • All fokus och skrämselpropaganda som riktas mot Ryssland och så kallade påverkanskampanjer kan mycket väl vara ett sätt att mentalt preparera folket för ett ogiltigförklarande av valresultatet i höst om det går bra för de nationella partierna.

   • Må så vara. Men sluta fjäska för Ryssland. Det är inget land, som vi svenskar skall alliera oss med!

    • Exakt vad i min kommentar var att ”fjäska för Ryssland”? Eller menar du på fullt allvar att etablissemanget inte har varit hysteriska i sin antirysspropaganda det senaste halvåret? Sverige skall naturligtvis vara alliansfritt!

    • Nej för det är ju sååå mycket bättre att fjäska för det land som för mest olagliga krig i världen och som skapade IS och finansierar dessa… Vi har mer gemensamt med Ryssland historiskt sett än med ondskans imperium USA!

 181. Det allra största hotet mot den ”svenska” demokratin är den skurkregering som styr nu, vilt påhejad av alliansskurkarna!

 182. Regeringen sägs också oroa sig för ”antidemokratiska krafter som skapar polarisering” som ”nu påverkar demokratin”.

  SVT, SR, TV4. TV3 plus alla andra jävla kanaler som finns…
  Lär er att sopa rent framför era egen dörr innan ni anklagar andra aktörer på spelplanen för att spela fulspel!!

  Självklart så påverkar SamNytt demokratin…. I DESS DJÄVLA RÄTTA FORM!! (oops… förlåt skriket… men ibland behövs det för att höras o synas…)

  Hörrödu BAHBUNKEN…. – du behöver inte oroa dig över oss som sitter här o läser o kommenterar på Samnytt… Vi är inte de som är faran… och jag är till 100% säker på vilka dessa orosmoment finns nånstans finns… Men vill du sitta med sleven i köttgrytan med din snabel rejält injackad i bidrags-fontänen – då kan du förneka allting jag sagt… vilket jag vet att du kommer att göra – för du är en feg, girig, slug och – ja GIRIG gånger fem….. du vill bara ha mer pengar….

  Själv kallar jag dig för SNUSKPOTT!! Sisådär – nu kan du anmäla mig för hat!! Ahhhhh… vänta nu . du kan inte anmäla folk för att känna HAT!! För om så är fallet då vill jag anmäla folk som ÄLSKAR MIG!!

 183. Hot mot demokratin = PK-7an förlorar makten och platserna vid köttgrytorna , och förlorar därmed också makten att kunna fortsätta sin förstörelse av vårt land/folk & kultur . . . X( .

 184. Vad mig anbelangar är regeringen den största ”antidemokratiska kraften som skapar polarisering”. Regeringen + Alliansen är de som andrahandsprioriterar sina egna medborgare.

 185. Sjuklövern för ju exakt samma politik så om MP försvinner som parti blir resultatet detsamma. Varje gång någon av dessa elitpolitiker öppnar sin mun kommer det bara ut grodor och besluten som tas ger fruktansvärda konsekvenser för vanligt folk.

  • Jo, folk skyller de andra partiernas politik på MP och hoppas förgäves att det kommer att förändras om MP åker ut. Det finns redan idag ingen parlamentarisk anledning för MP att sitta i regeringen. De är inbjudna bara för att de är hela PK:s favoritparti (och ”planeten” skulle ju koka bort utan svensk klimatpolitik!) När det inte hjälper för att få majoritet så är det meningslöst att ha en flerpartiregering. MP är inte vågmästare. S+C+L+MP (som MP nu har föreslagit) har majoritet med 179 mandat. Men fantomsmärtan av alliansen stod i vägen för det denna mandatperiod och efter valet lär de förlora typ 30 mandat.

 186. Hotet mot Sveriges framtid , kommer från pensionärerna .

  De röstar av gammal vana på ’ Sossarna ’ = kommunisterna .

  Någon ( BarnBarnen ) borde informera stofilerna om islamiseringen
  som oavbrutet pågår i Vårt Moder Svea . Tack

  • Pensionärer är ju en rätt vid grupp som innefattar ALLA sorters människor. Många riktigt gamla är väl liksom sossar for Life….skulle jag också tänka………MEN hur många är det kan man undra?

   • Sossarna tappar ungefär 1%-enhet per mandatperiod till kyrkogården. Totalt tappade S 3% per mandatperiod 1994-2014 (Ingvar Carlsson till Stefan Löfvén) och kanske 6% denna mandatperiod. Så åldersfördelningen hjälper inte precis sossarna, men de tappar främst av andra anledningar.

     • SCB ska släppa statistik om väljarsympatier i olika åldersgrupper m.m. nästa vecka. Sossarnas fall är så stort att det borde vara statistiskt tydligt huruvida det är äldre sossar som har ändrat sig.

  • Nej du!
   Jag är pensionär och röstar på inga som helst villkor på de rödgröna. Har inte röstat på alliansen heller de sista valen så alla pensionärer är inte skyldiga till Sveriges problem.

   • Nu handlar det inte om att diminuera ”pensionärer” som grupp.
    Ta inte åt dig.. (jag är rätt gammal själv..)😁

    Grejen är den att MÅNGA äldre röstar soc.dem. av gammal ohejdad vana – och för att de ej (!) begriper bättre.
    Och DET är inte bra för Sverige !!

    Alltså, TALA med folk och få dem att inse läget.
    Och är det svårt ändå, hota med att dra in fikat (+ brödet..)😁😁

  • Jag är också pensionär och röstade på SD första gången 2014 tidigare var jag socialdemokrat men innehållet i pensionsbreven fick mig att tänka om. Behåll dina fördomar för dig själv

 187. TA DETTA PÅ ALLVAR!!
  Prognoser inför valet i all ära. De är bra att de görs. Men vi har ett stort hot som vi måste ta på fullaste allvar och det är fusk vid räknandet av röster. Det finns en mängd anledningar att personer som räknar röster i diverse valstugor i Sverige under valdagen gömmer undan röster som läggs på SD. En mängd rösträknare har inte sin politiska förankring hos SD och de kan mycket väl strunta i att räkna röster som läggs på SD eller gömma undan röster. Det här är ett riktigt allvarligt hot och vi måste göra något åt detta. Annars kommer vi sitta med en socialdemokratisk regering när rösterna är räknade.

 188. Det är regeringen själva som är största hotet mot demokratin. Nya lagar mot fri press och stasimedia som propagerar mot alla som har avvikande åsikt.

 189. Att disney-kunhke blandas in… är det inte för att i alla skolval så får SD överväldigande resultat tror ni? Det är därför all denna ”ammo” från regering/riksdag sätts in?

  Om jag hade fått välja när det gäller demokrati så skulle almanackor med tider blivit utdelade så jag kunde kryssa i om NÄR jag tittade på svenska kanaler… .men har det hänt? NÄÄÄÄ istället så ska vi nu mojsa in det i skatten så oavsett om du har tv eller ej – så ska du betala för det!!

 190. Demokrati betyder inte fri invräkning av allt jävla
  byke från hela jordens alla hörn
  parasiter och våldtäkare som inte kan hålla sina snorrar
  i styr, allt för att förslumma SVERIGE Svenskarnas Land !

 191. Faktisk. Jeg har aldri tidligere sett at Sverige har noe som heter «kultur og demokratiminister». At det faktisk er en egen statsrådpost for indoktrinering fiks ferdig uten at noen reagerer i et land er bemerkelsesverdig. Altså: en polariseringsminister med fremmed kulturbakgrunn.

 192. Det är väl bara att spärra in de som inte har tillit i stora taggtråds läger i skogen. Alternativt dra in körkortet för dom så att de inte kan åka runt och spä på sitt dåliga tillit.

 193. Som det ser ut i dag så är det största hotet mot demokratin den sittande sk regeringen där ett extremparti MP med utpressning styr landet med nu för allt fler känt resultat .

 194. Största hotet mot Sverige och demokratin är den sittande Sverigefientliga 7-klöversoppan.
  En samling kappvändande ryggdunkare som ställer grupp mot grupp – illegala kriminella vuxna invällare med bidrag i blick mot den egna hårt arbetande befolkningen.
  Snacka om polarisering.

 195. Aha så utöver muslimerna och tredje världen terroristerna och kriminella, så: Svt, regeringen, alla medier och alla vänster/”feminist” aktivister då?

 196. När etablissemanget ser det fria ordet som ett hot borde allmogen förstå att det verkliga hoten som etablissemanget ser – är risken att förlora kontrollen över status quo. Makten.

  När ett parti som Sverigedemokraterna dyker upp med ett partipolitiskt innehåll som mera överensstämmer med den enkla människans verklighet lever i, eller med rent logiska tankar som de flesta redan upplever som naturliga – så uppfattas det som ett hot mot demokratin.

  Därför inleder man den monumentala hetsjakt för att skrämma folket att ens tänka fritt utan för ramarna. Demokratin är numera enbart ett uttryck för en tro att vi lever i ett samhälle uppbyggt på ”fria val” som vi själva sedan får stå för.

  Efter varje val oavsett blå eller röd majoritet sker inget nytt. Löften som haglar som massiv spärreld strax före valen, försvinner för att bli – status quo – ingen större skillnad.
  Sverige är en del av världen – vi kan inte påverka omvärlden, utan omvärlden påverkar oss istället i än högre grad än det förstnämnda. Samma sak gäller alla länder. Sverige har däremot till skillnad mot andra länder tagit på sig en märklig kofta att vilja framställa sig som världens största samvetsbärare.

  Vilket för varje sunt tänkande människa framstår synnerligen märkligt då Sverige inte på flera hundra år inlett vare sig krig eller bojkotter mot någon annan stat. För att kunna fortsätta på denna naivistiska linje där Lövfen, Lööf ,Ruinfeldt och andra reser runt i världen som goda apostlar under tiden som delar av den egna befolkningen, formligen går på knäna.

  Dags att vakna – dags att börja förstå att Sverigedemokraterna är det enda partiet som skulle kunna göra verklig skillnad. Synd att det så här inför valet börjat uppstå avhoppar fraktioner typ afs som har samma agenda i stort men tycker att SD blivit för klent. Om nu afs inte når 4 % så är varje enskild röst kastad i soporna och helt utan kraft. Istället så skulle man försöka få ihop samtliga in till Sverigedemokraterna vilka skulle få en ordentlig påverkan i politiken. Sen skulle man inom partiet överenskomma om hur hårt man ska gå fram, då man inom sakfrågorna i stort tycker lika.

  SD 2018

 197. Att det varken behövs kunskaper eller sunt förnuft för att bli en välbetald politiker i Sverige är bl.a A Kuhnke ett klart bevis på.

  • Hon borde ägna sig åt barnprogram så vi slipper höra allt tjafs, men risken finns att även barnen tröttnar.

   • Hon kan hålla på med pappslöjd och sy klänningar av avfallspapper som hon kan sälja till Nobelbanketternas gratisätande karringar.

 198. Annan märklig företeelse är att när den massiva invandringens negativa faktum uppdagas så gör etablissemanget allt för att dölja det.

  När det sedan blir alltför allmänt känt så lägger man enorm kraft på att censurera det fria ordet som informerat om det förstnämnda. Då man säger att demokratin är hotad?

  Hur då? Vad eller vem hotas av att vi numera ser resultatet utav politikernas egna fullständigt urusla politik – förutom folket själva som dagligen och på olika sätt utsätts av det nya klientelet vars närvaro har pådyvlats av skitpolitikerna och media.
  Därför dags att bryta med både media och traditionella politiker, partier.
  Dags att börja få tillbaka någon j-vla form av respekt, arbetsglädje, ordning och reda, lag och ordning. Sen kan vi bygga landet starkt igen för dom som vill dess väl.

  Rösta SD 2018

  • Det är sossarnas röster som är hotade och inte demokratin som de säger
   Nu har de SD i hälarna som snart är ifatt och det tål de inte så de blir
   rädda och desperata,demokratin är mer hotad om de där översittarna får
   vara kvar med sin censuriver så bort med dem för alltid.

  • Marita Ulvskog sade i efterhand om borgarnas valseger 1976 att ”Det kändes som en statskupp”. Demokratiskt är det bara när sossarna vinner val.

   • Den karringen är ju stalinistkommunist och har inte en aning om vad demokrati är. Hon är ett fullfjädrat hatobjekt. Fy för den lede!

 199. Demokrati verkar inte längre vara relevant för folkets röst är inte PK tillräckligt för att tillfredsställa dessa morotskommunisters agenda.
  Kommunisterna har alltid förtryckt folket kom ihåg det.

 200. Pk politiker i ledande länder i världens mest utvecklade del vill få människor att tro att en demokrati är endast och uteslutande demokrati om den står på liberala värdegrunder. Eller snarare idag inte ens på de klassiska liberala utan de kulturmarxistiska och neoliberala värdegrunder.
  Det vi upplever dock är att västerländsk demokrati har förvandlats till ett skämtsamt skådespel i vilket politikerna vill få folk att tro att folket har makten att styra över sitt eget liv genom ordnade ”demokratiska” val.
  Vad vi ser däremot är att avståndet mellan de styrande och folkviljan är större än någonsin, att den verkliga makten finns hos den mkt skygga globala fiananseliten som ser till att pumpa ut sina enorma vinster ur samhällen medan levnadsstandarden nära nog stagnerar i samhällen, bekämpar all politisk kraft som bygger på verklig folkvilja men ej ställer sig i deras led, och att friheten och och toleransen gäller endast inom de ramarna som ryms inom den kulturmarxistiska värdegrunden uppsatt av den verkligen styrande neoliberalistiska globala liten.
  Alla i Sverige önskar i frihet och demokrati och alltfler som speglar den riktiga folkviljan och inte är baserad på kulturmarxistisk/neoliberalistisk värdegrund.
  På riksgdagsvalet i höst och EU parlamentsval nästa år har vi väljarna möjlighet att välja representanter som står upp för folkviljan istället för att tjäna ett internationalistisk kulturmarxistisk värdegrund med nationellt självutplånande och pk åsiktsdiktatur.
  Leve folkviljan med riktig demokrati som kommer från folket och tjänar folket!

  • Exakt. Deras riktiga jobb är att på kortast möjliga tid islamisera landet och ge sken av att det finns motsättningar mellan partierna och att det går att rösta på något bättre. Ett skådespel helt enkelt; valets ända funktion är egentligen bara en opinionsundersökning för att se hur många som gått på demokratibluffen.

 201. Demokratin är allvarligt hotad och de som står för de största hoten är Miljöpartisterna som ser Sverige som ett land för alla som vill komma hit för att bli försörjda och etablera sina egna oftast Islamistiska samhällsstrukturer. Alice Bah Kunke är en av dessa naiva obildade aktivister som ingår i denna kriminella organisation som kallar sig MP och som har som främsta mål att destabilisera och destruera det Svenska demokratiska samhället . Denna ytterst farliga organisation måste bort om vi skall kunna bygga vidare på vår demokrati. Även kommunisterna är ett mycket allvarligt hot trots att de kallar sig vänstern och anser sig själv rumsrena. Jonas Sjöstedt är sann övertygad Stalinist- kommunist och har som mål att omstörta vårt samhälle med våld. Han fullkomligt lyser av hat mot oliktänkande.

  • Alice Bah Kunke är en av dessa naiva obildade aktivister, detta uttalande skriver jag under på.
   Hon hävdar att hon står upp för våra grundlagar när hon inför muslimers rätt att fritt stadigvarande föra ut sitt budskap på allmän plats i våra svenska samhällen. Det som är budskapet i dessa minareter är så långt från innebörden i våra svenska grundlagar. Men att begära att hon skulle förstå det är väl lika svårt som att lära våran katt grunderna för en nations erkännande.

 202. Pk politiker i ledande länder i världens mest utvecklade del vill få människor att tro att en demokrati är endast och uteslutande demokrati om den står på liberala värdegrunder. Eller snarare idag inte ens på de klassiska liberala utan de kulturmarxistiska och neoliberala värdegrunder.
  Det vi upplever dock är att västerländsk demokrati har förvandlats till ett skämtsamt skådespel i vilket politikerna vill få folk att tro att folket har makten att styra över sitt eget liv genom ordnade ”demokratiska” val.
  Vad vi ser däremot är att avståndet mellan de styrande och folkviljan är större än någonsin, att den verkliga makten finns hos den mkt skygga globala fiananseliten som ser till att pumpa ut sina enorma vinster ur samhällen medan levnadsstandarden nära nog stagnerar i samhällen, bekämpar all politisk kraft som bygger på verklig folkvilja men ej ställer sig i deras led, och att friheten och toleransen gäller endast inom de ramarna som ryms inom den kulturmarxistiska värdegrunden uppsatt av den verkligen styrande neoliberalistiska globala eliten.
  Alla i Sverige önskar leva i frihet och demokrati och alltfler som speglar den riktiga folkviljan och inte är baserad på en påtvingad åsiktsdiktatorisk kulturmarxistisk/neoliberalistisk värdegrund.
  På riksgdagsvalet i höst och EU parlamentsvalet nästa år har vi väljarna möjlighet att återta makten gnom att välja representanter som står upp för folkviljan istället för att tjäna ett internationalistisk kulturmarxistisk värdegrund med nationellt självutplånande och pk åsiktsdiktatur.
  Leve folkviljan med riktig demokrati som kommer från svenska folket och tjänar svenska folket!

 203. Kulturmarxism är orsak, alternativa medier och dissidenter är verkan. Etablissemanget är blinda för sitt eget förtryck och tror att vi har demokrati i landet. Redan 1965 konstaterade Vilhelm Moberg att så inte var fallet och myntade begreppet Demokratur. De som kritiserar demokraturen stämplas av den förtryckande eliten som ”antidemokrater” i den skenvärld som de lever i..

  • Den skenvärlden lever vi alla i enligt min åsikt. Din ”verklighet” är inte bättre än någon annans

   • Låter lite postmodernistiskt tycker jag. Har man som jag levt större delen av sitt liv utanför åsiktskorridoren behöver man inte tvivla på vissa företeelser. Det är självupplevt och grundat på erfarenhet. Vill hävda att det finns objektiva sanningar. Även om vi alla har olika livserfarenheter.

 204. ”Hat och hot”. Det nya populära uttrycket.
  Det är till att blanda och röra ihop olagligt hotande med fullt legitimt ogillande, hatande, till ett sammansatt nytt begrepp som kan användas i maktkampen för att begränsa yttrandefriheten. Med Hat&hot spöket kan man skapa nya konton som fylls med skattepengar i syfte att motverka människors möjligheter att uttrycka sin frustration över det pågående svenska haveriet. Den politiska överklassen med tillhörande svans av förmånstagare inom byråkratin, i media och i den profiterande bidragsindustrin driver fram detta ”Hat&Hot” begrepp då de känner att de själva och deras privilegier blir alltmer hatade och hotade av folkets vrede.

 205. Nu ska jag hota och hata Fridolin: Passa dig, för om du inte gör som jag säger. så kommer jag att kasta dina valsedlar i soporna! Jag kommer att kasta dina broschyrer i soporna också, för de verkar vara skrivna av en idiot…

 206. Största hotet som jag ser är att personer likt henne ( tuttruskande cigarr rökare med barnprogramsledare som största bedrift ) – per automatik kvalificerar sig att leda ett lands kulturella intressen.
  Vilket vi enligt ”Mona muslim” inte ens äger makten av – egen kultur alltså.

 207. Vilket jäkla svammel, hon själv deltar ju i avskaffandet av demokratin och vår yttranderätt. ”Miljömupparna” och ”Socialakrobaterna” är det verkliga hotet mot demokratin ivrigt påhejade av galningarna i Vänsterna (kommunisterna).
  Denna trio måste bort från makten, det visar sig tydligt när man ser hur regeringen behandlar Samhällsnytt. Men sanningen är tyvärr alltid, att är vi som kollektiv ett sällsynt korkat folk, så får alla lida.

 208. Tror det blir svårt för dem att nå fram med sin dialog. De har förbrukat sitt förtroende. De som har ställt till det får inte förtroende när det ska redas upp. Hur många chanser tror dom att dom får? 20 år av vanstyre räcker.

 209. Alice Bah Kuhnke är en skrämmande politiker som bidrar till Sveriges förvandling till en totalitär stat. Det är absurt att hon går i spetsen för att råda bot på demokratihotet. Det handlar förstås om att belägga alla som inte går i de superrika globalisternas ledband med munkavle.

  • och tyvärr tror jag att hon är relativt framgångsrik i alla fall mer framgångsrik än den mysko typen som moderaterna lanserade för ganska länge sedan isak någonting tror jag att han heter

 210. Gävle kommun får skjuta till 30 miljoner till socialtjänsten – anstormningen av ”ensamkommande” kostar på. Var det inte grannkommunen Sandviken som skulle göra ett plus på 500 miljoner, kan inte dom hjälpa till att fixa siffrorna. Det har varit och är mycket humbug i Sverige i dessa dagar.

 211. Gambiskan är själv ett hot mot demokratin. Blev blixtsnabb miljöpartist bara för att ingå i regeringen.

 212. Apropå ”kultur”, – förstår vi svenskar (åtminstone vi här på Samnytt) en kultur som okritiskt omfamnar hedersvåld, månggifte, kvasi-religiös hjärntvätt, barn med självmordsbälte, ramadan-tokerier, barngifte, grannterror, klantänk, etc, etc?? Nej knappast! Så varför överhuvudtaget tro att mena-folket skall förstå, acceptera och leva efter de historiskt etablerade svenska värderingarna, som t ex ambitionen att leva konstruktivt. Skillnaden mellan islams ”kultur” och vår präglad av europeiska värderingar är inte överbryggbar, – så bäst att muhammeds trosföljare stannar där de hör hemma och bara kan orsaka katastrofer som regelbundet gör inbördes, och inte sprider sin destruktivitet här.
  Kunke skulle göra sig bäst i Afrika, kanske kunde hon skapa lite ordning där så de slipper dräpa varandra med träklubbor. Hennes inblandning i same-frågan visar att förmågan bättre passar i Kalle-Anka klubben.

 213. Regeringen och riksdagen Är ett hot mot demokratin. Allt obekvämt tystas ner. Nordkorea är förebilden..

 214. Hot mot demokratin är när Socialdemokraterna för våra skattepengar köper röstboskap från skitland där det råder total avsaknad av demokrati och sedan med icke demokratiska metoder stroppar det egna folket att framföra kritik.
  Gambia demokratins vagga , eller hur Kunke .

  • Kompletterat med de många svikna löftena som partierna ägnat sig åt under decennier. Löfve´n fick väl kaffet i vrångstrupen när han märkte att det faktiskt fanns politiker med ambitioner att hålla vallöften. Jag tänker då främst på Donald Trump och Nigel Farage

 215. Det enda hotet mot Sverige just nu är radikala vänstergrupper och Regeringen!!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪

 216. Sveriges statstelevision. Den konsensus mellan etablerad media & makten i Rosenbad. Den oreglerade invandring av våldsbenägna kulturer Sverige & EU ägnat sig åt de senaste 15 åren. Det är ett hot mot demokratin, mot vårt tidigare fria samhälle & vårt folk. Regeringens åtgärder, och försök til åtgärder med censur, kvotering & politiska utnämningar av vänsterradikala på diverse maktpositioner samt medias (med Public Service i spetsen) ständiga flöde av fake-news är konkreta bevis på detta. Vi står inför ett inbördeskrig av modern tappning. Där nationsvänliga måste vinna, ta makten och återställa ordningen innan det är försent. Ha Polen som föregångsland. Polen och Ungern. Därefter måste dom skyldiga ställas till svars! Bah-Kunke, Löfven mfl. Men vi ska även kräva ut rättvisa mot, och intet förglömma Reinfeldt med kabinett. Ullenhag & dom som kämpade vid dessa femtekolonnares sida. Sverige & vårt folk måste resa sig & skydda vår egen överlevnad! Endast svenskarna själva kan rädda oss nu. 2018 är ödesåret. AfS må ha bra idéer men samling bakom SD nu så vi har chansen. Får vi makten kan vi successivt öppna dialog med AfS och andra natinsvänliga om hur landet framöver skall styras.

  Kom igen nu Sverige! September 2018 blir månaden att minnas och valet när Sverige krossade bojorna som fjättrar Fäderneslandet!

 217. Alice!

  Överallt syns regeringens konsekvenser av Lika Värde.

  Svenska barnfamiljer får inga bostäder där jobben finns, eller får inga fixade jobb.

  Demokratin var inget problem som Du beskriver, när Sverige var ett Land med ett Homogent folk.

  Testa SWEXIT och Återvandring för 2 miljoner, för att se om det blir någon skillnad?

  Strukturell rasism är att tvinga Svenska Folket att betala skatt för att utplåna sig själva, Landet Sverige och den Svenska Kulturella Identiteten.

 218. Helt rätt Khunke
  Vi måste få stopp på partier som utövar utpressning
  Vi måste få stopp på partier som å det grövsta använder skolan som ett politiskt verktyg , som först kör ner vår skola genom att massimportera ej studiemotiverade från världens sämsta länder och sedan tvingar våra skolor att hantera 9000 män med i snitt 3.5 års skolgång ( fånstirrat in i koranen )
  Vi måste få stopp på partier som höjer redan världens högsta skatter.
  Så helt rätt Khunke vi måste få stopp på ditt parti MP ty det är det mest skadliga partiet för Sverige.

 219. Det enda hot jag känner till att statskassan blir plundrad av godhetsapostlar, då blir folk förbannade som jobbat ett helt liv för en skitpension medan andra grupper får tandvård och sjukvård för 50 kr på pensionärernas skatter när pensionärerna inte själva har råd med tandläkaren.

 220. Sprider regeringen ut detta på arabiska i våra utsatta områden där parallell, förtryck samhällen ökar??

 221. Titta på hur dagens samhälle ser ut. Det är en konsekvens av svensk omhuldad demokrati. Faktiskt inte mycket att hänga i julgranen. Vaför sträva efter något som är dåligt?
  Endast en nationalistisk demokrati fungerar.

LÄMNA ETT SVAR