maggio-sjuksköterska

Tore Sætre, CC BY-SA 4.0 / Navy Medicine from Washington, DC, USA

Inrikes

Region bjuder anställda på konsert – kostar 15 miljoner

Publicerad 5/20/2022
Annons

För att visa tacksamhet över medarbetarnas insatser under pandemin bjuder Region Uppsala samtlig anställda på en exklusiv konsert. Alla är dock inte nöjda med beslutet.

Det är artisterna Veronica Maggio och Eric Gadd som i augusti ska uppträda för vårdanställda i Botaniska trädgården i Uppsala.

– Nu samlar vi regionens viktigaste resurs – medarbetarna – till en gemensam upplevelse. Vi vill hylla dem och göra något extra, som ett tack för det otroliga arbete som alla medarbetare har gjort under pandemin, säger Emilie Orring (M), ordförande för regionstyrelsen.

LÄS ÄVEN: Hånfulla julklappen till vårdpersonalen efter pandemiåret: 150 kronor

För att så många vårdanställda som möjligt ska kunna delta kommer konserten att anordnas under två vardagskvällar. Upp till 10 000 personer per kväll får plats. Förutom uppträdandena ingår även förtäring och gratis resa till och från konserten.

Beslutet om att sätta av medel för konsertarrangemanget fattas officiellt av regionstyrelsen den 31 maj. Utöver konserten föreslås också att Region Uppsala ska ta fram en bok som dokumenterar medarbetarnas erfarenheter av pandemin. Kostnaden för båda projekten beräknas uppgå till totalt 15 miljoner kronor.

– Vi hoppas att det här ska bli en minnesvärd kväll, en kväll då alla kan känna stoltheten över alla insatser som har gjorts, både under pandemin och i det dagliga arbetet, samtidigt som vi blickar framåt och samlar kraft inför hösten, säger Emilie Orring.

Föredrar lönesatsningar

Alla är dock inte nöjda med hur regionen valt att visa sin uppskattning på. En person som arbetar inom vården säger till statstelevisionen att hon hellre hade fått ett presentkort eller liknande så att man själv hade kunnat välja vad man vill göra för pengarna. Hon anser också att lönerna är för låga och är skeptisk till miljonsatsningen.

LÄS ÄVEN: Svenska skattepengar till spanska ungdomars presentkort

En annan person som jobbar för regionen är Anne Renstål. Hon är positiv till konserten men hade gärna sett att man satsade ytterligare på personalens löner.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons