Region Jämtland måste spara på vården – betalade arvode till Fatima Khawari

Delningar

Region Jämtland Härjedalen har ett tungt sparbeting framför sig – 70 miljoner kronor ska sparas i år för att få budgeten att gå ihop. Enligt Sveriges Radio kommer det att sparas framförallt på vården – genom att skära ned antalet vårdplatser och minska personalen. Men på en punkt får inte besparingarna råda – Samhällsnytt kan avslöja att regionen betalade arvode till afghanledaren Fatima Khawari för ”fortbildning” av bibliotekarier.

Den 18 oktober föreläste afghanledaren på arrangemanget Bokens dag i Östersund om en ny bok ”Jag stannar till slutet”. Samhällsnytt kunde tidigare avslöja att boken skrevs i hennes namn av en vänsterjournalist anställd på tidningen ETC. Inbjudan ordnades av förlaget Norstedts samtidigt som arvodet betalades av en annan privat – men starkt bidragsberoende –  aktör – ABF.

LÄS MER: Vänsterjournalist spökskrivare bakom Fatima Khawaris ”självbiografi”

Dagen efter det öppna eventet hölls ett annat internt event för en grupp bibliotekarier i Region Jämtland Härjedalens regi. Officiellt ska det vara ett tillfälle för ”fortbildning” av bibliotekarier, men när Samhällsnytt kontaktar den ansvariga tjänstemannen på regionen, Catarina Lundström, förklarar hon hur fortbildningen ser ut:

”Bokens dag för bibliotekspersonal handlar om att bibliotekspersonal får träffa aktuella författare med sina aktuella böcker, vilket är en viktig fortbildning inom det läsfrämjande området.”

Förberedelserna för evenemanget startade redan i juni när Lundström som bär titeln läs- och litteraturutvecklare på regionen, skrev ett mejl till Norstedts förlag:

” Jag och min kollega är väldigt sugna på att bjuda in Fatemeh Khavari, detta har vi inte förankrat med de övriga i gruppen. Men jag tänkte fråga dig om du vet om hon överhuvudtaget åker ut på författarbesök?”

Hon får ett svar från förlaget: det gör hon, men det måste vara arvoderat. När Samhällsnytt frågar Lundström vad Khawari utbildade bibliotekspersonalen i svarar hon att afghanledaren berättade om sin bok.

Hon berättade ju om den även på det öppna evenemanget. Varför uppstod det ett behov för ett separat evenemang?

– Olika målgrupper, svarade Lundström.

Totalt betalade regionen 7500 kronor i arvode till Khawari för uppträdandet till bibliotekspersonalen som pågick i 40 minuter.

LÄS ÄVEN: Afghanledarens familj har köpt en Lexus

Hur rimligt är det att regionen lägger de här pengarna på en föreläsning när ni samtidigt måste spara på sjukvården?

– Det är väldigt rimligt och det är vårt uppdrag!

Vad skulle du vilja säga till sjuka som blir utan hjälp på grund av att regionen måste spara pengar?

– Jag ser det inte så. Vi har regionen som uppdragsgivare… Och vår uppdragsgivare har också sjukvården som uppdrag… Och de konkurrerar inte med varandra. Det är olika budgetar.

Delar de inte på samma skattemedel?

– Det är frågor som du behöver ställa till våra politiker i sådant fall.

I ett mejl till Norstedts förlag efter evenemanget skrev Lundström att de är ”mer än nöjda” med besöket.

Hela mejlväxlingen kan laddas ned och läsas på följande länk: DOC261118-26112018093730 (1)

Tycker du att den här artikeln var intressant? Glöm då inte att stödja Samhällsnytt med en månatlig donation! Klicka här för att se hur du kan bidra!

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

741 KOMMENTARER

 1. Hon har sagt att hon vill bli statsminister. Det ser man fram mot för då kommer hon få frågor och redogöra för sin bakgrund.

 2. ”Fortbildning av bibliotekarier” – borde hetat ”Fortsatt indoktrinering av bibliotekarier”, Sveriges kanske redan mest indoktrinerade och aktivistiska yrkesgrupp.

 3. Vi ser ut att få en ny Regering där Såssarna står för den återhållsamma migrationspolitiken
  DÅ fattar ni hur ILLA detta kommer bli
  FY FAN
  Å ANNIE lägger sig med Sjöstedt

 4. varför räcker inte pengarna ?
  är fördelningspolitiken fel ?
  vi är hårt skattade i sverige, vart går pengarna ?
  ekvationen går inte ihop, kommun/stat spenderar mer än de får in..

  • Jämtlänningar är kända för att vara dumma i huvet. De bor för isolerat. Alla norrlänningar är tröga och dumma i huvet. Och nästan alla röstar på SossARNA.

  • Skattepengar är en delmängd i den valutan som vänsterstollarna använder sig av, den s. k. OPM – Other people’s money.

 5. Jag ska försöka närvara, den dag Fatima får hjälp hem!
  Ställer naturligtvis upp pro bono och hjälper Fatima ombord på det färdmedel som valts, plan, båt, kamel, flygande matta etc

 6. Den där människan,Fatima Khawari, hade ju inte ens ett utvecklat språk, och sattes att hålla föreläsning för bibliotekarier…. Häpnadsväckande!

 7. 7.500 kr för att babbla några timmar om en bok, och detta kallas utbildning???
  Dessutom av en illegal migrant, som kostar vårt samhälle 100-tals tusen per år.
  Fullständigt ointressant bok, som försöker rättfärdiga bidragssnyltande i vårt land.
  MAN SPYR FÖR MINDRE

 8. ”men det måste vara arvoderat”!!!!! Jag tror ju inte hon kan få besöket att gå runt på att sälja böcker på plats som andra författare gör direkt.

 9. Den där Fatima framstår alltmer som kulturmarxisternas egna husdjur. Hon skyfflas hit och dit för att marxisterna skall kunna sola sig i sin egen glans av godhet. De till och med skriver en bok åt henne. Husdjur kan ju som bekant inte skriva själva.

 10. Denna kommunistkvinna , som är en stor fara för vårt land borde utvisas med en spark på ett visst ställe. Att hon ständigt ställer sig i spetsen för de olagliga afghanerna med lögner om deras situation visar hennes kriminella agenda . Men , som sagt , svenskarna tror alla om gått , där

 11. Sverige har världens högsta skattetryck. Vart tar pengarna vägen? Hur kan Finland, Danmark och Polen klara av det som inte Sverige kan?

 12. Ännu en ”god” människa som samlar ihop lite klappar på axeln från sina vänsterpolare genom att slösa bort andras pengar på PK-trams. Man blir illamående av allt slöseri med skattepengar!

  • Ett av Sveriges absolut största samhällsproblem idag. Det hejdlösa slöseriet med skattemedel. Alla vet om det, men ingen orkar göra något. Inte ens rösta bort idioterna.

 13. Hennes position i Sverige hänger i hop med importen av män, från de allra värsta knarkproducerande länderna, åtföljt av sjösättningen av den undermåliga snö-mos-gymnasielagen …. Vem har ryckt i trådarna för hela det här spektaklet…. Finns det folk bland politikerna som på något sätt är inblandade i narkotika-handel?

  • När det gäller Afghanistan har det i många år setts mellan fingrarna vad gäller knarkhandeln och korruptionen, speciellt från USA:s sida.

 14. Svenskarna är att gratulera till Stefan Löfven, den store förhandlaren.

  Expressen:

  Stefan Löfven pressas hårt i asylpolitiken i regeringsförhandlingarna
  och kan tvingas överge löftet om att behålla den stramare lagstiftningen, erfar Expressen.

  C, L, MP och V har gjort gemensam sak och kräver bättre möjligheter till familjeåterförening.

  • Det går han säker med på. För en sosse går makten före allt! Om man så måste knäcka ryggen på svensk ekonomi för att nå dit!

  • Ste-fan har nog personligen inga problem med kraven. Han älskar att få leka internationell statsman och gör det säkert gärna med vilken budget som helst i ryggen. Men han måste få med sig partiet och LO. Och där är det kanske inte helt lätt. Folket skiter han naturligtvis i. Precis som de övriga.

 15. Värdegrundssjukan finns överallt. Biblioteken är inga undantag. Att få bukt med sjukdomen går förmodligen inte. Den har utvecklat resistens mot sunt förnuft, sans och vett. Som individ kan man undvika smittan, men samhället är redan förstört.

 16. När det där fejset dyker upp i en artikel, ids jag inte ens lägga in kommentar.
  Det enda jag kan säga . . hon är patetisk. .

 17. Det som tidigare fanns och som hette gott omdöme är uppenbarligen en bristvara idag. Den föreläsare de bjudit in är företrädare för en grupp som just nu är ett av Sveriges stora samhällsproblem. Det pga av dåligt omdöme av en annan person som just nu försöker få ihop en regering som blir beroende av kommunisterna!

  • Javisst. Hela ”samhällsbygget” vilar ju på värdegrunden, vilken i sin tur kommer från den humanitära stormaktens inneboende dum…nej, jag menar godhet. Allt vilar på värdegrunden. Inklusive asylbedrägeriet som har gett oss så oerhört mycket. Som t.ex. Fatima Khawari.

 18. Detta är rent ut sagt för jävligt! Att dra in på resurser för bland annat sjuka och förslösa dem på trams och reklam för en ”författare” är som sagt rent ut sagt för jävligt. De ansvariga borde skämmas ögonen ur sig. Som den gamle socialministern Möller sade ”Varje förslösad skattekrona är stöld av folket”. Detta är ren stöld!

 19. Dessvärre har vänsterextremister tagit över bibliotek, museer och stora delar av vårt kulturliv. De infiltrerar statliga och kommunala institutioner – den tysta revolutionen. Livligt utnyttjande av nyttiga idioter typ journalister och annat aningslöst folk. Detta är vad svenska folket får förhålla sig till så länge vi har de politiker vi har.

 20. törs jag ge boken i julklapp till en polare med ytterdass,
  jag är ju osäker på pappers kvalitén.och boken som hänger där
  är snart slut.”fredens religion”.

 21. Skandal!! Fruktansvärt att på detta sätt betala ut våra skattepengar till en människa som står för odemokratiska o islamistiska fanatiska åsikter. Ska våra skattepengar få användas på detta oansvariga sätt? Islamiseringen av vårt land pågår tyvärr för fullt och 7-klöverns politiker gör allt dom kan för att fanatiska islamister ska kunna ta över vårt land. Tvi för 7-klöverns politiker.
  /CC

  • Ja men det är väl bra om pedofilerna får makten. Då kan dom ju våldta vilka ungar som helst utan åtal.
   Sverige har blivit förtryckarnas och pedofilernas paradis.

 22. Gäller att få in den rätta tron i oss. Nu är resandet som dom ska bort från med hjälp av samvetskval för miljön. Överheten vet precis vilka knappar dom ska trycka på. Med hjälp av sin betalda o styrda media.

 23. Vi har ett problem i Sverige att politiker och media har flyttat fokus från problem i landet till problem utanför Sverige och att vi ska lösa de problemen. Media har lyckats få svenskar att glömma svenska problem och allt nu handlar om migration. Det här är ju helt galet. Att folk vill komma till Sverige handlar ju om just svensk välfärd och sjukvård. Så det är inte oväsentligt varken för dem eller oss, tvärtom. Tyvärr har svenskar glömt att välfärden beror på våra förfäder och tar allt för givet. Samtidigt som ett parasiterande som möjliggjorts av att globalt resande kommit till stånd. Alla kommer nu att få det lika dåligt. Inte lika bra.

  • Den sista raden du skrev ,var exakt vad som uttalades på en facklig kongress strax före EU valet, det syntes mej som allt för många inte förstod detta då.

   • Facket har glömt oss. Eller anser att vi har det så bra att de nu riktar fokus åt annat håll. Mission complete. De behöver inte engagera sig i oss längre. Varför ska vi då betala avgiften till dom?

     • Jag gick ur för många år sedan, betalar bara till akassan!
      Enda nackdelen är att jag skulle gärna bidra till att Thorvaldsson finge äta ihjäl sig på gratismat, men det gör han säkert även utan mina pengar!

 24. Var det inte i Östersund som man hittade ett lager med en massa vapen i källaren inunder en flyktingförläggning?

  Tar dom inte Sverige med vapen så tar de Sverige med sina profeter som åker land och rike runt och predikar sin förtryckarreligion om fritt fram får pedofiler. Och det med ett arvode från våra inbetalda skattepengar.

  • Det var uppe på Avpixlat men gick inte att bevisa eftersom vittnet inte vågade ställa upp och bekräfta vad han sett,
   det slutade med att Sjunnesson fick en massa skit för artikeln han skrev!

 25. Återigen, överallt där kärringar dikterar villkoren råder logikbrist, orättvisor och bristande funktion av kärnverksamheten. Och över det en våt filt av konsensus.

  • Tyvärr benägen att hålla med. Inkvotering är mycket negativt för kvinnorna och hur många arbeten har de långt över sin förmåga?

  • Det var dagens mest klockrena analys.
   Personer som inte klarar av logiskt tänkande utan bara kör på känner och tycker ska inte ha något inflytande utanför sin syjunta.

 26. Så aset är sugen att bränna skattepengar på en afganska som hon hyllar? Varför använder aset inte sina egna pengar då som alla andra får göra.
  Ser fram emot att läsa om hur invånare i hennes kommun lärde henne att veta hut genom att placera henne på lasarettet några dagar, om det nu finns plats då.

 27. Väcka uppmärksamhet dra till sig naiva människor som nu tror sig uppleva något unikt exotiskt är inget nytt utan förekommet genom alla tider, förr drog någon färgglad från utsatt grupp runt med något i en bur som lärt sig göra konster till den naive häpnad, någon drog runt med ett positiv som plingade någon form av melodi medan ”okänt” föremål sittande fast i en kedja hoppandes runt o samlade in pengar i sin mugg, de naiva slutade aldrig fascinera av det man upplevt. 2018 i naiva outvecklade sverige förekommer en ny tappning av det gamla någon spökskrivare skriver en bok ……………osv.

 28. Jag misstänker att dessa pengar hamnar i Afghanistan/Iran hos släktingar, vilken vinstlott det blev att skicka ”henne” hit.

 29. Det här är rätta tag. Tack. Häng ut de samvetslösa extremisterna. Ett av de effektivaste sätten att bli av med idiotin. Kunde avslöjandet följas upp med flygbladsutdelning och appellmöten vore det ändå bättre.

 30. Nu blir jag förbannad på riktigt, det är nu över ett år sedan jag fick diagnosen prostatacancer och har ännu inte fått någon behandling, men jag är ju bara en vanlig skattebetalare som kommer sist i kön efter alla importerade bidragstagare!

   • Jag ska åka till Umeå för att bli opererad till veckan, det där med vårdgaranti låter bättre än vad det är, man ska få vård inom tre månader, men om vårdgivaren remitterar vidare så påbörjas en ny tremånadersperiod varje gång!

     • Tackar, jag misstänker att vägen dit kan vara både lång och krokig!
      Det ser enligt kirurgen bra ut, men det kommer att bli många prover att genomgå!
      Personalen här är helt fantastisk och jag blir väldigt väl omhändertagen, men det är intressant att lyssna av medpatienterna angående nyhetsflödet om regeringsbildandet, den förhärskande uppfattningen här verkar vara att SD är någonting som är värre än satan själv och att Löfven är den givne landsfadern!
      Jag har inte ens i min vildaste fantasi kunnat ana mig till att folk kan vara så blinda och okunniga!

    • Man måste vara frisk för att orka att få vård i Sverige. Tack och lov att man inte behöver vård. Än så länge!

  • Tycker synd om dig, men du får väl skaffa dig en AK4 eller något och hota dig före i kön av alla skottskadade invällare med klaner som lägger beslag på sjukhusen. Vapen kan man nog köpa på närmsta torg nuförtiden.

   • Inte riktigt min stil, men jag skulle inte sörja om ett gäng sjuklöverpolitiker skulle bli offer för ett terrordåd.

  • Kolla om du kan få vård i Tyskland, eller något annat land där de inte har samma köer som i Sverige. Vänta inte en dag, sätt igång på en gång.

  • Åk till cancerkliniken i Helsingfors .Till skillnad mot i Sverige så botar dom cancer där. Botade helt precis en svensk man med din cancer och 25 metastaser som i Sverige var ett obotligt fall och endast palliativ vård erbjöds här med kort överlevnad.

  • Önskar en snar tillfriskning. Den svenska sjukvården är inte så bra som man försöker den att framstå. För att få en tillfredställande vård måste man verkligen kämpa…. Och samtidigt slösas pengarna på diverse onödiga ”projekt”.

 31. – Märkligt att man är med och betalar när en ”författare” relisar sin nya bok?

  När Landstinget Jämtland (jo, det heter så, region är bara trams) har ett besparingsbeting är det väldig svårt att förstå att de ens kommer på tanken med ett sådant här evenemang. Arvodet bord dras på lönen hos den som beställde + en disiplinvarning.

  Förhoppningsvis blir revisionen oren p g a slöseriet.

  • Hon har varit i konkursmässiga Kramfors också, om jag inte missminner mig så fick hon ett ändå större arvode där!

 32. Ni kan skita i allt ni ser/hör/och läser.

  RÖSTA SD 2022 ”.

  Eller nästa år. Tydligen så är svensk politik sammanfattad med ” SD är inte med i konceptet”.

  Vi är snart 20% av Sveriges befolkning. I princip sviker ALLA andra partier sina följare/röstare det dom lovat INNAN valet.

  Ställ er frågan:” Varför?”

 33. Vem fan är den där figuren egentligen? Det hör inte till vanligheten precis att afghanska kärringar ränner runt överallt och domderar. Hon måste vara skapad av media.

 34. Sorgligt. Vi har så många som behöver hjälp… Ändå väljer vi att gynna en afghan utan skäl att stanna i Sverige.

  Hon har fått boken skriven åt sig, och sen åker hon omkring och låtsas som att det är hon som skrivit den. Och håvar in pengar. Som hon inte förtjänar. Och folk tycker att det är bra att lyssna på henne… Det säger väldigt mycket om moralen i Sverige, hos vissa. Och det är inget gott betyg.

  • Tänk om SD kunde komma med just det självklara kravet på förändring? Om inte SD vågar ställa det kravet kanske AfS (Alternativ för Sverige) åtminstone kunde göra det.
   De skryter ju nästan om att ”ha svenskt råg i ryggen”……..

 35. Detta är hårresande!
  Vad kan denna Fatima Khawari erbjuda, värt 7500 kronor för 40 minuter?

  Det har runnit mycket vatten under broarna, sedan”Peter Sutherland, högsta chef för Trilatirala Kommissionens region Europa, klappade Morgan Johansson vänskapligt på huvudet” och önskade ökad invandring. Och vad blev Morgan erbjuden för att leverera den hjälpen?

  Hårresande bevis för hur global-sionisterna, med naiva- ja rent av dumma politikers hjälp, styr över våra huvuden.

  Motsatsen till globalism är Nationalism och det är precis den vi skall stödja. Anledning: En rimlig välfärd som tillåter att äta oss mätta.

  Att nu ja sidan för EU- medlemskapet växer med flera procent är ett annat tydligt bevis hur väljare indoktrinerats till ren dumhet.

  Man blir rent knäsvag av att inse och förstå hur väljarnas hjärnor indoktrineras och ockuperas.

  • Det är otroligt lätt att duperas när man har växt upp i ett samhälle där makten haft total kontroll över allting.
   Är det t.ex en sanning att stödet för EU ökar, eller är även det fake news?

   När vi nu till 100% vet att makten endast jobbar på Sverige och svenskarnas undergång, och har gjort så i årtionden, är det då troligt att valen går rätt till? Som sagt, vi vet inte vad som pågår bakom kulisserna.

 36. Oj, en kvinna som lever på att störa allmän ordning och fattade beslut. Har fått en bok i sitt namn. Hon får ett gyllene tillfälle att marknadsföra boken. DÅ rycker kommunanställda in och tar skattemedel för att hon dessutom ska få arvode??!!

 37. Det är hög tid att sinnesundersöka de flesta makthavarna i landet, vilket inte bara jag anser, för att citera en person som jag lovat att inte namnge, som är en vald politiker som har fått nog och lär hoppa av sin post?

  • Någon vänsteradvokat har säkert bildat bolag åt henne där alla intäkter går in. Ungefär som Han Med Koögonen som behåller statsministerpension och slussar in alla andra pengar i ett bolag

   • Han med koögonen jag utgår från att du menar f. d statsminister FREDRIK Reinfeldt han saknar bomberjacka och skor med stålhätta för att platsa hos H.A

  • Det beslutade den förra alliansregeringen att invandrade bidragstagare skulle få behålla bidragen även om dom lyckades skaffa sig ett jobb, tacka Reinfeldt och hans kompisar för det .

  • Sådana som hon har bara rättigheter och vi andra har bara skyldigheter. Så ser det ut i Absurdistan idag och värre skall det bli. Skaffa livlinor och räddningsplankor för snart har vi en Svensk-och SverigeFIENTLIG regering på plats.

 38. Bra Fatima! Om personen som skrev boken åt dig låter dig behålla något av pengarna så bör du lägga dessa på en flygbiljett hem till Afghanistan/Iran, och om det känns omöjligt så bör du iaf skicka in dem till statskassan som en påbörjad återbetalning på den stora summa som du har kostat hederliga skattebetalare!!

  • Men när de möter muhammedaner med sten och tändvätska på gatan så springer dom och gömmer sig som små kissnödiga stjärtgossar.Clowner.

 39. Japp, det deras uppdrag att se till att så många som möjligt dör i väntan på riktig vård. Spökplumpen är bara en metod.

 40. Svenska folket måste massjukskriva sig tills kulturelit, politikeradel och alla parasiter svultit ihjäl!
  Eller hur?

 41. Att det finns en marknad för denna kvinna är lika märkligt som att någon idag vill lyssna på Reinfeldt eller Özz Nujen!

 42. Inget förvånar i dårlandet Sverige! Jag råkade slå på TV:n nu i eftermiddag och då handlade det om åtgärder för att hjälpa ensamkommande kvinnor. Det finns tydligen sådana också förutom den här stöddiga Khawari.
  I Sverige läggs resurser på asylanter av olika slag medan gamla svenska medborgare med ett långt arbetsliv och trogen skattemoral inte får särskilt boende när de önskar och behöver det!
  Vi behöver också gula västarnas revolution, men Svenne Banan finner sig i allt och röstar snällt på partier som jobbar emot svenskarna!

  • Ja…det känns hopplöst…det finns ingen gräns för dumheten..folk kan göra precis vad som helst….hemliga nätverk som Hilda & Ruben , lögnmedia , genustrams , klimathysteri , HMF , det tar aldrig slut..

 43. Jag trodde att biblioteken var en primärkommunal uppgift. Om regionen/landstinget bedriver parallell biblioteksverksamhet borde den genast sparas bort.

 44. En fin present till skattebetalarna.
  Oh, ja – död åt svenskarna, allt till det nya folket.
  Sveriges dödsryckningar har börjat.
  Vi dör.
  Lika bra att inse det.

 45. Bra gräv och självklart donerar jag varje månad till Samhällsnytt!
  Det är just sådana här kotterier i det tysta som är så viktiga att de kommer fram i ljuset.
  Ingenstans framgår det så äckligt tydligt hur vänsternätverken kliar varandra på ryggen på alla nivåer med den gemensamma faktorn att det alltid är skattebetalarna som står för deras kalas.
  Vidrigt är bara förnamnet.

 46. Löfven vill nog inte göra sig ovän med LO, så nån ändring i arbetsrätten är inte att vänta.
  Tror inte heller sossarna kommer gå med på att införa marknadshyror.
  Då kvarstår att göra C,L,MP och V nöjda med en generös massinvandring.
  Så valet 2018 kommer troligtvis sluta med värre elände än vad vi hade tidigare, fy fan.

 47. Nja det stämmer ju iof att det är olika budgetar.
  Budget sätts väl året innan eller mer, så har man pengar över så sätter man väl sprätt på dom, så att man inte har några kvar, då får man nog lägre budget året efter per automatik.

  Sen kunde man ju iof köpt böcker för 7000 kr, blir ju fler som får glädje av dom då. Än 40 min av vänstersmörja.

  Man har sparbeting i Trollhättan med, men politikerna köpte paddor för över hundratusen……

 48. ” Inte samma budget ”
  Vem är beredd att skänka skattepengar för att hen ska roa sig i 40 min.
  Bra betalt för skitsnack, inte många som får 7500:- för det.

 49. Härnösand betalade häromåret över 100 000 för att en operasångare med ögonskugga uppträdde i en halvtimme för att inviga ”regnbågshusen” i stan. Nu är kommunens ekonomi körd i botten, men sånt där finns det alltid pengar till, konstigt nog…

 50. Det är typiskt för bibliotekarier är de värsta då det gäller att vara för all mångkultur fastän invandrargängen ofta härjar runt på deras arbetsplatser!

 51. Bibliotekspersonal är en av de mer vanvettiga institutionerna när det gäller att propagera för värdegrunden, mångkulturen och feminismen. De kommer ut grundligt indoktrinerade från Bibliotekshögskolan i Borås. De sista vettiga människorna lämnade biblioteksvärlden för över 10 år sedan.

 52. En sak är säker vi får betala. Lite annat. Pratade med en man som och åkte på väg utanför Södertälje och mötte en lastbil med släp. Lagom när han mötte den så lossnade ett hjul på släpet och träffade hans bil. Var en konstig blandning utländsk bil svenskt släp och rumänsk chaufför. Polisen ville inte komma och han gjorde det han skulle skrev upp reg numren och anmälde skadan. Fick till svar från försäkringsbolaget att han får betala med sin självrisk. För dom får inte någor från rumänska eller bulgariska försäkringar. Och är utländska bilar inblandade så betalar inte trafikskadeföreningen. Så passa er vem ni krockar med. Vi är så skitkörda i Sverige rättsväsendet fungerar inte och dom driver med oss med utländska föreläsare och multikulti är fantastiskt.

 53. Off topic: ”Stefan Löfven pressas hårt i asylpolitiken i regeringsförhandlingarna och kan tvingas överge löftet om att behålla den stramare lagstiftningen, erfar Expressen.
  C, L, MP och V har gjort gemensam sak och kräver bättre möjligheter till familjeåterförening.
  – Jag kan inte säga någonting nu. Det är ett sådant läge, säger Jonas Sjöstedt (V) till Expressen på fredagseftermiddagen.
  https://www.expressen.se/nyheter/lofven-pressas-hart-i-asyl-politiken-kan-tvingas-backa/

  Ser ut som vi svenskar står inför en riktig MARDRÖM

    • Jag uttryckte mig kanske lite dåligt där! Det jag menar är förstås utfrysningen av SD och dess väljare. Då ska inte alla med. Då ska man inte prata med SD fastän de stöds av mer än en miljon väljare.’
     SD brukar anklagas för att ställa grupp mot grupp, men det måste man så klart göra. Svenskarna är en grupp, de som byggt upp det här landet och invandrarna som kommer hit för att ta del av välfärden är en annan grupp. Konstigare än så är det inte!
     Den ena gruppen drar ihop de pengar den andra lever på åtminstone i början. Många lever för gott av skattepengar också.

 54. Region Jämtland/Härjedalen ligger högst i landet när det gäller pensionsskuld. Deras soliditet, hur stor andel av tillgångarna som är finansierade med eget kapital, ligger på -140%, sämst i landet enligt artikel i dagens SvD (181207).

 55. Det absolut största hotet mot det svenska samhället idag är inte nazismen eller kommunismen, utan islamismen.

  En ideologi, som det politiska o mediala etablissemanget försöker hjärntvätta landets medborgare i med EN målsättning, nämligen att utplåna landet Sverige o dess kulturella historia.

  • Fel … Det största hotet är dom som monterat ner gränserna och bjudit in Islam som sina nyttiga idioter. Hur svårt ska det vara att förstå?

    • Hoppas du skämtar … Islam är uppenbarligen ett redskap här i Europa för Oligarkerna och Globalisterna att stärka sin makt. Islam är inget hot …

     Ett av de större hoten är även Svenska folkets feghet och oförmåga att ena sig.

    • Kyrkan idag ser jag i princip som en förlängning på Socialdemokraterna/Marxisterna. Den blev övertagen för längesedan.

 56. Nådaskottet för sverige är snart ett faktum, då l, mp, v och c tvingar Löfven att backa från restriktiv invandring för hans statsministerpost.
  Jag har i alla fall skrivit testamente.

 57. ”I helgen hålls nya demonstrationer.
  Den första äger rum på lördag klockan 16–18 på Mynttorget
  och anordnas av ”Stockholmare för ett suveränt Sverige” och ”Mynttorgsaktivisterna”.
  Bland talarna finns författaren Katerina Janouch
  och den tidigare TV4-profilen Lennart Matikainen.

  – Vi vill gärna ha ännu fler deltagare denna gång än i söndags, så alla känner att det går framåt, att vi växer.
  Folket behöver mod och hopp. Inte fastna framför datorn, säger en av arrangörerna.”

  • ALLT! går att lura på det inför DO livrädda PK-patrasket där FOLKET avtvingas betaalningen för ointressanta pamfletter och böcker samt ”föreläsningar” (indoktrineringsmöten)!

   • Det märkliga är att hon själv aldrig har bott i Afghanistan, hon har levt sitt liv i Iran men folk tror att hon flydde talibanerna ändå får hon mängder med massmedialt kampanjutrymme.

 58. VAD är det, som dessa människor inte ser, som VI SER SOM SKRIVER HÄR!!!? Hon/Han SKA UT!!!! SLUTA FÖRPESTA VÅRT LAND!!!

 59. Vi har råd att slänga pärlor till Sv*nen , som värdelösa föreläsningar som bara innehåller bara trams. Men är gamla och sjuka skall ha torra blöjor i långvården, då finns inga resurser alls.

 60. Stefan Löfven är på väg att bli historisk som den som banade väg för islamiseringen av det land han påstår värna om.

 61. Nu har hon/Han fått som den vill. En hel(nja) Nation som lyssnar utan att ifrågasätta eller med kritik åsamka denna där något ont. SNART står det Svenska folket under islam och undrar VAD HÄNDE!!??? DÅ HAR TÅGET GÅTT, ERA STACKARE!!!!

 62. En normalintelligent bergsklättrare hade slagits hemma för allt och allas rättigheter, inte smugglats till JÄTTEBANKOMATEN som grovt tillspetsat utgör Afghanistans antipod, Absurdistan, MITT land! Ju mer illegal, ju mer välkommen!, säger Rödskrikan och Ferm (mp)…

 63. Det finns foto på Gula Västar som knäböjande bildar ring runt den okände soldatens grav och på så sätt skyddar den mot anarkisterna. Dessa foto visas inte av MSM.

  Protester saknar motsvarighet. De har uppkommit spontant och helt utan ledare eller talesmän. Regeringen vädjar förgäves efter någon att förhandla med. Fackföreningarna vet inte vilket ben de ska stå på, eftersom de helt förbigåtts av de Gula. Det är ”la France périphérique”, 2/3 av befolkningen, som med de nya ekoskatterna pådyvlats utgifter som knäcker deras privatekonomi. En lång rad lagändringar har beslutats, som var och en inte är speciellt allvarliga, men sammantaget försvårar och fördyrar livet för de som bor utanför storstäderna. Observera att förorternas invandrare varit helt frånvarande i konflikten. Det är motsvarigheten till heltidsarbetande medelsvensson som protesterar.

 64. Jag fōrstår inte varfōr denna ”kvinna” så lätt omhuldas av bl. a Batikhäxor som i sverige tillåts fritt ”köras sitt egna race” och därmed betalas för det svammel hon erbjuder.

 65. Löfven har dragit ner byxorna, kommer troligen öppna panadoras ask ingen och låta återföringar ske i Sverige. Ni kan tänka hur många bidrags törstade orcher som står i kö för att komma till Sverige, för att leva gott av Jizya som Svenska folket tvingas betala till orcherna.

 66. Synnerligen motbjudande och vem är den rödhåriga till vänster, -för långt hår för att vara den trilaterala centerpartisten .

 67. Hon kan väl spela in sin skit på en youtube, video och sedan får inkomster via youtube. Låt marknaden avgöra om man vill lyssna på

  Fatima Khawari, men slösa inga skattepengar på fanskapet.

 68. Beslutsfattarna för detta borde få motsvarande summa i löneavdrag! Det här är ren stöld eller som lindrigaste åtalspunkt olaglig transaktion av skattemedel !

 69. c, mp,l, c,v och s kommer att vara ansvariga för att ha slitit isär och delat landet. m & kd har sin beskärda del av ansvar, m definitivt via reinfeldt. utvecklingen i sverige är stärkt oroväckande, antalet miljonärer ökar (positivt då framgång innebär att ett land är kreativt) men man har missat totalt att folk är otrygga, och det finns en punkt när medelklassen ger upp och hittar på annat. Som det heter, när överklassen nyser dör övriga i lunginflammation, och det kommer inte längre accepteras.

 70. Där här med olika budgetar är trams för pengarna kommer från samma kassa nämligen från oss skattebetalare sen är det upp till de styrande och prioritera och här har man valt bort sjukvården.

 71. Få betalt för att göra reklam för sin bok – det var något nytt och uppfriskande. Jag skriver gärna hennes nästa bok!
  Trevlig helg på er alla.

 72. Nu är det klart. L, C, MP och V vill öka invandringen och nu lär mottagandet öka från 130 000 personer per år till det dubbla. Den 10 december så skriver Sverige på att alla som vill komma får göra det och de har rätt till hela välfärdssystemet. Fritt boende, sjukvård, tandvård, barnomsorg, skola, anhöriginvadring av sjuk och vårdkrävande anhöriga (har gällt även tidigare pga detta så bågna välfärdssystemet) etc. Det är bara det att någon måste betala och det är du och jag. Nu står man där med mössan i näven för den nya adeln. Inte är det makthavarna som betalar de är antingen skattebefriade (EU-parlamentariker) eller så har de väl tilltagna pensioner från Riksdagen. Vem tänker på den svenska befolkningen- ingen.

  • Mycket stora skattehöjningar är att vänta.

   Vad jag inte begriper är Annie Lööf. Hon vill sänka skatterna kraftigt och samtidigt ta emot flera miljoner analfabeter. Är hon sjuk på något vis. Fattar hon ingenting. Matematik kan inte ha varit hennes starka sida i skolan.

   • Hon är duktig på procenträkning och har upptäckt att så fort hon är generös i flyktingpolitiken så ökar partistödet. Nu har hon nått gränsen men hon tror ändå att stödet kan öka om hon visar att hon ”står upp”. Och ”håller rent till höger”.

  • Nu är det bråttom också för dessa quislingar för en regering måste vara klar innan 10 december för annars blir det svårt att legitimisera undertecknandet av ”Global compact for safe, orderly and regular migration”

 73. Nu kommer väl den kappvändande storljugaren Stefan Löfven att lägga ut röda mattan för mer massinvandring för att få fortsätta sola sig och fjompa världen runt och leka statsman….. Tvi för Löfven och hela baletten!!!!

 74. Och nu ser det ut som det blir regering med S, MP, L, C och V. Dags att öppna gränserna, stora familjeåterföreningar. Det är kravet som V, C, MP och L har, kanske enda kravet, Vad vet jag. Familjeåterföreningar kan de för all del göra i sina resp hemländer. 30 miljoner nya bosättare alltså. Och fort ska det gå så ingen hinner reagera.

  • Med god hjälp av slipade ”migrantadvokater” utnyttjar hon dem allra minsta möjligheten till att mjölka ihjäl Moder Svea.
   Och hon är på god väg med sina tusen och åter tusentals landsmän att lyckas.

 75. Samtidigt sitter fattiga hemlösa Svennar på Stockholms gator, INGEN politiker bryr sig om deras missär! Det är viktigare att ta hit all världens fattiga, ge dem bostad, utbildning och kontant ersättning från första dagen här på svensk mark.

 76. ”Jag stannar till slutet”. Vidrig människa.. Ingen tacksamhet här inte, det är bara krav och synd om skiten förstås. Frågan kvarstår: Vari ligger allmänintresset i denna här?

 77. Det är klart att hon ska ha av våra skattepengar. Sverige är rikt! Massinvandringen kostar ju förresten hundratals miljarder över tid. Sverige kan ta emot 420 miljoner illegala invandrare.

 78. 8000kr borde till exempel räcka till flera hundra portioner varm soppa med bröd utdelat av frivilliga till de hemlösa i Sverige nu i helgen.

 79. Jag erbjuder mig som etnisk svensk med svenska universitetsutbildningar, att ”fortbilda” bibliotekarier i Jämtland

  För halva priset får Ni lära er om svenska barnfamiljers livssituation, när de undanträngs från allt som de tvingas finansiera.

  Föredraget kommer även att beröra ondskan med att bygga parallellsamhällen och nyttan med att etablera högfungerande socio-ekonomiska zoner i hemländerna.

  Personalen kommer också få träna reflektion och formulera vad som är bra med att hemländerna konstant producerar migranter, istället för att de tvingas bygga sina samhällen genom: Sekularisering, Fred, Demokrati och Välfärdssystem.

  Tar endast 3250:-/40 min. vilket är halva priset, men ger mer än dubbelt så mycket!

  SWEXIT!

 80. Vi har massor hemlösa på Stockholm ( Tack VPK , för har gjort så Svenska folket inte har några bostäder ) så slösar vi pengar på den här värdelösa tramset.

 81. 2022 är försent.

  Nu får vi hjälpa varandra istället och vara noga i valen av konsumtion; livsmedel, nöjen, konfektion, restauranger, transporter, vård, omsorg, service…

 82. Hoppas dom skäms. Deras politiker vågar inte säga att dom inte ställer grupp mot grupp. Det vet dom nämligen att dom gör. Måste väl finnas mer intressanta författare som dessutom klarar av att skriva sin bok själv. Det kan väl inte vara för stort krav?

 83. Den här afghanskan som inte skall vara i vårt land har skrivit en bok??????? Det är ju en vänster fascist som skrivit för den här afghanen kan inte skriva själv.

   • Exakt.Smart strategi att putta fram henne i strålkastarljuset som ett emotionellt bete.Kulturkoftorna blir tårögda och öppnar plånboken.Skattebetalarnas plånbok.

  • Man undrar ju verkligen vad hen har av värde för mänsklighet att skriva om? Inget skulle jag tro och det spökskribenten har krafsat ihop tänker jag inte att slösa min tid på att läsa. Det är bara en politiskt korrekt charad.

 84. Hon/han har även varit i Kramfors, höll sk föredrag som få eller ingen hade någon behållning av, ca 10000 kostade äventyret. En kommun som för övrigt har ett underskott på över 50 miljoner.

 85. Hon siktar på att bli statsminister och jag kommer gladeligen att rösta på henne- Mikael Ribbenvik MP och GD miggverket.
  Förövrigt fick hon PUT på svenska ambassaden i Teheran 2014.
  Fy f*n.

 86. Sverige är sjaskspelarnas och charlatanernas paradis. Sanningssägare och rättskaffens folk förföljs däremot.
  Man skäms ta mig f*n!

 87. Nu när hennes muslimska gelikar likt en gräshoppssvärm dragit vidare från KRAMFORS återstår bara en stor räkning på över 50 miljoner. Kramfors som skulle tjäna så mycket på invandringen.

  • Detta med att tjäna pengar på dessa var väl hela Sverige som skulle göra
   Jag har alltid funderat HUR ???

 88. Makalöst! kan vissa tycka. Andra är av en annan åsikt. Normala människor är så upptagna med att jobba och betala skatt.., så sånna där grejer har ingen tid med. Min mormor ska hålla koll på sin kommun.

 89. Det vore bättre om personalen lade pengarna på självförsvarskurser, dvs. att ta sig så fort som möjligt till ett skyddat rum och låsa in sig där medan kulturberikarna använder biblioteket som en lekstuga.

 90. Att prioritera rätt handlar om kompetens och ekonomisk ansvarstagande. Men det skiter mupparnas beslutsfattare i när det gäller skattebetalarnas pengar.

 91. En titt på Region Jämtland Härjedalen hemsida ( ” https://www.regionjh.se/halsaochsjukvard.4.25b4d7ab1555006925c250.html

  ” ) visar att Regionen anser att ” Tillgängligheten till hälso- och sjukvård ska vara god och verksamheten ska präglas av ständiga förbättringar – alltid utifrån patientens perspektiv ….”. Hur ”ständiga förbättringar” går att kombinera med massiv nedskärning är intressant.Konstaterar även att sjukvård för ”Barn och unga under 18 år ”kostar 0 (noll ) kronor. Personer som är 85 år och äldre 0 kronor.Dessutom ”Barn och unga under 23 år på Ungdomspsykiatriska mottagningen och Ungdomsmottagningen” avgifts fritt ( 0 kronor ).Avgift för inneliggande patient 0-17 år 0 kr/dag. Inte helt orimligt att antaga att dessa avgiftsfria vårdbesök skapar ett underskott.Det går även att misstänka att vissa kategorier av nya invånare med stora familjer använder denna ”gratis” sjukvård.Vänster styre i Regionen.Så ser det ut på andra håll i Sverige.Ingen sjukvårdsavgift skapar ökad vårdkonsumtion och ökat underskott i vårdbudgeten.

 92. Smart strategi att putta fram henne i strålkastarljuset som ett emotionellt bete.Modern bondfångare.Kulturkoftorna blir tårögda och öppnar plånboken.Skattebetalarnas plånbok.

 93. Jag antar att medlemmarna i Region Jämtland kommer att mumsa i sig ett mycket rikligt julbord. Oops, glömde. Vem betalar? Jo Jämtarna!

 94. Ska bli intressant att se om Region Jämtland lärt sig något av Fatimas föreläsning. Avgjort billigare än ”tösaltet” många kommuner köpte förra året även om båda svider i skinnet!

 95. det känns så att allas vår älskade Moder Svea har blivit hela världens hovnarr, utskrattad, utnyttjad, hånad, bespottad och förslavad

 96. Fatima Khawari. Blir så trött o spyfärdig bara av att se och höra om denna hemska ”varelse” skicka hem detta spektakel omedelbart till hemlandet med en lapp om halsen att hon e lesbisk så slipper vi henne här för alltid.

 97. Hög tid att lägga ner biblioteken, som ändå är censurerade och placerar propaganda på displayplats. De flesta biblioteks verksamhet har helt spårat ur med bl a utlåning av elcyklar och utgör idag uppehållsrum för islamska gäng.

  På medeltiden fyllde bibliotek en funktion, men böcker och annan kunskap (som förresten är färskvara) är idag inte längre bort än några musklick via exempelvis Google Scholar. Dokumentärer via Netflix e dyl är också en åtkomlig informationskälla. Sänk skatten istället!

 98. Allt som våra förfäder byggt upp..

  Ger vi bort..

  Till icke-svenskar..

  Mina blå ögon blir tårfyllda..

  Ska sagan om Svenskarnas land ta slut på det här sättet..

 99. OT: Ja, fråga om att kunna döda någon är ibland en enkel fråga ….

  * * * Mångkriminell libyer våldtog 9-åring i soprum – erkänner brott. * * *

  MALMÖ En 30-årig man från Libyen åtalas nu för grov våldtäkt mot en 9-årig flicka. Mannen erkänner brottet och åklagaren yrkar på att han ska utvisas med förbud att återvända under 15 år.

  Det var den 25 oktober i år som mannen lurade in en 9-årig flicka i ett soprum som han sedan låste. Han brottade ner henne på golvet, slog henne i ansiktet, drog av hennes kläder på underkroppen och höll fast hennes ben. Han tog även stryptag om hennes hals och hotade att slå henne om hon inte slutade skrika när han våldtog henne.

  https://nyheteridag.se/libyer-valdtog-9-aring-i-soprum-erkanner-brott/

  • Ja nog gjorde Svensken Rick Viking Flinga rätt alltid , när han misshandlade och avrättade den som våldtagit hans dotter men det kostade han 20 år i ett av Texas hårdaste fängelse, men jag tror inte han ångrar sig.

   • då blir man ju omtyckt o då går det….

    men om du hamnar i sv. fängelse med muslimer… så blir ju det en hel annan situation!!!

    i polsk fängelse så blir pedofiler torterade.. våldtäcksmän oxå..
    men om man dödar en som våldtog ens dotter då blir man omtyckt o får klapp på axeln..
    i sv. fängelse är det tvärt om…. !!!!! o sedan vilka är det som är intagna.. 90% muslimer!!!

 100. ”Biblioteks personal”. Det är kanske samma kategori som brukar besöka bokmässan i Göteborg.Samma människor som ogillar att Sverige vänner ställer ut på bokmässan.Men fifflande Afghaner går tydligen bra.

 101. När ska dessa jä,,,la människor fatta att saker och ting hänger ihop. I det här fallet hänger det ihop på flera sätt. För det första så handlar det om prioriteringar, hur man faktiskt fördelar begränsade medel.
  Sedan så har vi det skattemoraliska sambandet, som en mycket känt affärsman frågade sig,, ”VA FAN FÅR JAG FÖR DET”. Han blev ju givetvis idiotförklarad av enig vänstermedia samt 7-klöver globalistpartier.

  Spysjuk är ju bara förnamnet. Pack

 102. 7500 för 40 min. Det blir 187 kronor per minut. 3 kronor per sekund när hon berättar en historia om sin egen bok som någon annan skrivit.

 103. Sverige prioriterar:

  Invandrare
  Flyktingar
  Bidrag, Boende, Mat, Sjukvard, Jobb till dessa manniskor.

  Svenskar: De ska bara jobba betala skatt och halla kaften, sa lange de overlever.

 104. Utan Europa och framförallt UK handlade allt utanför Europa om jordstampat golv. Tack England för eran kolonisationspolitik fram till 1950.

 105. får kräkreflexer… titta på min logo så fattar ni….
  wypierdalac..!!!!!

  jämtland fick som man röstade…!!!

  inför tjänstemanna ansvar!!! så slipper ni sådant!!!! helt vansinnigt!!!!! jag kokar när jag ser sådant!!! orden stockar sig i halsen!!!!

  ge mig en kala.. så fixar vi festen….

  afganer kom till polen.. o höll med knarkaffärer…. en film.. där han tar en kalashnikov o skjuter på dom .. o säger.. fuck of out of mine country

 106. Kan dom inte köpa en tunna skit för skattepengarna istället, det hade gett mer tillbaka än att lyssna på Fatima Khawari. Fatima Khawari spottar bara ur sej en massa nonsens utan substans. Hon har inget värdet i sitt budskap.

  • hur vet du att hon spottar ur sig nonsens.. har du lyssnat på henne???
   det tycker tydligen inte dessa svenska personer som köper hennes tid…

    • hahaha.. aldrig i livet att jag lyssnar på en afgan!!! jag är en polack för fan!!! det finns inte i min vildaste fantasi att hon har ngt som helst substans som kan intressera mig…

     men svenskar gillar ju afganer.. så ..??? lol!!!

     • o hur säger jag mot mig själv?? jag är ingen nysvensk.. jag är polack

      men svenskar gillar ju afganer.. så ..??? lol!!!
      ja men vadå.. 9000 fick ju stanna!! eller hur..

     • Titta på ditt svar till Eric häruppe så förstår du vad jag menar, och jag begriper du är polack vilket inte är ett problem för mig och vill betona att Polen och de andra i v4 gör helt rätt.

     • agne.. jag driver lite med dig.. lol.. men komigen.. låter man typ enlig brigitta 11 000 stanna så måste man ha mer kärlek än hat till afganer.. o därmed så får sådana som hon en plats på 1 bänken… ngn måste tydligen tycka att hon har mer vettiga saker att säga.. än vi .. som betalar henne.. o det får hända.. hur sjukt vi än tycker det är .. så finns det ännu sjukare personer med makt….

      -inför tjänstemanna ansvar !!! o låt dom själva betala afganen ur egen ficka ist. för att dra in på sjukvården!!! men o andra sidan.. så tycker man att hennes tal är viktigare än gamla o sjuka.. så?? vad ska lilla polack som jag säga om svenskar!!!??? vad ska jag ha för uppfattning?? säg det… jag höll mig undan samnytt några månader.. o inte f.an blev det bättre… snarare blir det hela tiden sämre..

     • Ja, det stämmer, så galet är det land vi kallar Sverige idag och det riktigt jävliga är det faktum att vår lille stasiminister och hans gäng i sjuklövern vill tvinga ditt Polen att följa den svenska vägen och öppna gränserna.

      Vilket innebär slutet för Polen som unik nation.

     • svensk stasi minister lol stasi.. har ingen makt i polen…värre där det med merkler.. man snart ryker hon .. tom donald tusk.. håller på o ändrar sin inställning… nu med putin som fick hjärnsläpp o ukraina i blåsväder.. får vi se vart vi hamnar nästa år när ukrainas fred med ryssland går ut. i vår… april tror jag?? då är det redan nu inofficiel krigsförklaring mot ryssland… om inte putin drar tillbaka!!! så till sommaren kan vi ha fullskallig krig… vi får se1

     • Jag hoppas du har rätt att varken Sveriges stasiminister eller de andra banditerna i EU kan tvinga er till underkastelse eftersom det skulle som sagt innebära slutet för Polen som du känner det och älskar.

      Sen är ju ett nytt fullskaligt krig det sista vi behöver nu, jag hoppas Putin har såpass mycket förnuft att undvika en sådan utveckling.

     • pratade med en innom Arbetsmarknadsorganistionen idag.. han sa att det är mkt värre i sverige än man erkänner.. hela arbetsmarknaden håller ihop av konstgjord andning…. det kan när som helst braka ihop.. o då blir det myyycket högre skatter att vänta… skatterna kommer höjaas nästa år mkt mer än man pratar…

     • om jag bor i sverige så är jag invandrare om jag kommer från annat land…men hur man ser på sig när man bor här.. det är en annan sak…
      samma sak om en sv. skulle bo i polen.. han är inte nypolack.. bara en invandrad sv. enkelt…

   • De som betalar henne för 40 minuters svammel bör man inte fästa något avseende vid. De bräker med fåren och vågar inget annat.

  • ja, hen s IQ står abolut i lä.Det finns mer Intelligent
   liv i soppåsen jag har under diskbänken än i
   F K huvud.

 107. Borde inte alla kunna lyssna på vad hon har att säga och det gratis? Hon skulle inte vara här utan skattebetalarnas och svenskarnas goda vilja. Det är väldigt fräckt och förslaget att ta betalt efter det.

 108. 7500 är ju blaha, blaha. Handelsbanken betalade 5,5 miljoner kronor för ett föredrag av Bill Clinton. Hillary får 1,2 miljoner för ett framträdande. Där kan man snacka om arvoden!

 109. Denna afghanska attackflata har ju som uttalad ambition att bli Sveriges statsminister. Förhoppningsvis har jag sällat mig till mina förfäder när den dystopin realiseras.

 110. Härligt med Afghaner som lurar skjortan av dumma svenskar! Vänta bara ABF, S, Mp, V, C och L, era sötebrödsdagar tar oxå slut!

 111. Hon kanske är en bordellmamma för ”unga” afghaner?? Där av är svenne fruntimmer(utopiskt pantade i väst) så förälskade i henne?

 112. OT: Mörkar Samnytt? För ett år sen läste man artikel på artikel både i msm och på Samnytt hur bra Trump var för börsen. Senaste månaderna har man inte sett en enda artikel om börsutvevklingen i USA. Beror det på att Trump leder i ett land vars börsutvevkling är det sämsta på typ ett decennium.

 113. En svensk anekdot, för tre – fyra decennier sedan så blev min man tillfrågad på stadens bibliotek om han kunde tänka sig att vidimera en betygskopia, min man gjorde givetvis det då den unge mannen som frågade var både artig och välklädd.
  Frågan min man ställde , -kan inte personalen stå till tjänst, den unge mannen svarade – jag vågade inte att fråga , då mitt betyg är från Lundsberg !!!!
  Jag har stått här och väntat för att se någon som jag vågade att fråga.

 114. 7 500 kronor är inte så mycket för ett föredrag. Men i detta fall helt onödigt. Man får också betänka att kommuner, stiftelser etc måste göra av med pengar som är avsatta för vissa ändamål, annars får de inga nya pengar till dessa områden.

 115. Det finns alltid pengar till ingentingföredrag. Varför skänker dom inte pengarna till barn som behöver pengarna som de alltid tigger om annars????

  • Det skulle vara intressant att veta vad hon menar med slutet.
   Är det när hon blir deporterad med våld ur landet eller när den sista kronan är sugen ur statskassan?

 116. Sverige är ett idiotland,dårskap och inkompetens är meriterande,och folkutbytet är den nya religionen.Svensken som sitter med öppen mun framför idol och bonde söker fru kommer försvinna och reduceras till en kuriosa not i historieböckerna.

  • Massor faktiskt. Få i det här forumet är tillräckligt lismande för att bli arvoderade när de pratar om något de inte gjort:-D

 117. Catarina Lundström skriver i ett mail.
  ”Jag och min kollega är väldigt sugna på att bjuda in Fatemeh Khavari”.
  Detta talar för sig själv vad dessa batikhäxor sysslar med och det handlar om våra gemensamma skattemedel !

  • märkligt att vänstern klagar på detta, då dom själv är väldigt snabba och glada för att säga att folk som röstar på sk. ”höger-extrema” partier är fattiga, lågutbildade och har låg IQ eller man säger allt detta fast kanske i andra formuleringar … man vill påskina att man är ”hillebillies” … bonnlurkar

 118. OT:

  Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit om vad som gäller beträffande FN:s ramverk för migration. Samhällsnytts läsare bara rullar förbi, antagligen för att det inte stämmer med deras missuppfattningar.

  Känns givetvis bra att demonstrera men det ändrar ju inget.

  170 länder av 180 kommer att rösta ja i Marrakesh. (Ramverket skrivs inte under utan man röstar).

  Sedan blir det enligt planerna en FN-resolution som röstas igenom i generalförsamlingen med enkel majoritet i december 2019.

  FN-resolutioner av generalförsamlingen är inte juridiskt bindande men anses moraliskt bindande.

  Läs här om vad som faktiskt gäller:

  https://www.svd.se/myter-florerar-om-fns-ramverk-om-migration

  • Spelar ingen roll.Folk skall ut på gatorna och säga sin mening.PK makten skall inte tro att dom kan göra vad dom vill oemotsagda.För övrigt verkar det bli en het weekend i Paris.Ännu större demonstrationer med de Gula västarna.

   • hjärntvätt.. att pränta in i svenskar det så att dom sitter tysta o sväljer fint…. sedan kan man anv. det som moralisk vapen .. men du gick ju med på det… så har politikerna i sverige gjort i alla tider.. o svenskar går på det … enkelt.!!!

  • Hur kan Abrahamsson säga att information har funnits löpande när det inte varit någon debatt i Riksdagen före valet, vilket hade varit lämpligt. Ramverket finns inte ens på svenska.

   Sedan kommer asyladvokater naturligtvis att utnyttja ramverket. Hur kan då Abramhamsson försäkra att ”Migrationsramverket inte påverkar staters möjlighet att besluta om exempelvis uppehållstillstånd, viseringar och gränsfrågor.” Det är en tolkning som regeringen gjort på sin hemsida. Men varför citerar hon inte direkt ur ramverket?

   Jag skulle kunna fortsätta med varje punkt. Men jag är för trött nu. Abrahamsson ägnar sig åt ren desinformation. Hennes roll är förstås att försvara avtalet. Läs i stället vad Nya Tider har skrivit i senaste numret. De citerar bla a en professor i internationell rätt. Han gör en helt annan tolkning. Kan inte länka dit eftersom artikeln kräver inloggning.

 119. Det verkar gå att tjäna pengar på att ”skriva själv biografi”.Hyra en arbetslös spökskrivare billigt.Kanske skulle testa det…

 120. ”Bokens dag…handlar om att bibliotekspersonal får träffa aktuella författare”. Så varför bjöds Khawari in, hon är ju inte ens författare?

 121. Jag betvivlar att man faktiskt fattar beslut som detta om man besitter ett verklighetsperkspetiv och en kärlek till folkets bästa. Att kasta pengar i sjön som i detta fall, det kunde man ju då bara göra ifall ingen annan hade ekonomiska problem. Men gå från ett halft ägg om dagen till ett varannan dag på äldreboenden, det som borde vara den bästa farvälresorten. Denna har blivit som ett besvärjelse avsked.

  • Ja istf att vara här och gnälla och vara missnöjd så borde jäntan åka hem. INGEN kommer sakna henne annat än en och annan kulturkärring men det går över. Ur sikt, ur sinne.

 122. I en skröna orsakade liberala potentater bara en massa problem. Man beslutade sig för att undvika att ha sådana. Dök det upp någon vattenkammad duktig-Nils så pekade man på ett ghetto-område, ”-Lös problemen där först, återkom senare” sade man åt honom. Någon duktig-Nils dök aldrig upp senare. Fölket hade löst sina liberala bekymmer, tyckte de..

 123. Ta allt från pensionärer och arbetare, dela ut till sig själva och ID lösa. Den enda politiska ståndpunkten oavsett parti. I ett normalt land hade samtliga 349 riksdagsmän suttit bakom galler och bom. Här äter dom hummer och champagne och skrattar på sig åt alla idioter som går och röstar. En stor teater på Potemkin teatern Sverige.

 124. Ja, låt svenskarna dö….. Själv är jag utförsäkrad, och kan inte jobba med hjärt- och lungfel…. En elogé till Strandhäll, Lövén och Lööf. Min kompis som är flygingenjör, böt läkaren medicin på. för att den var för dyr, han höll på att dö. Det nya Sverige….

  SVERIGE – LANDET LÖVÉN GLÖMDE!

  Och numer förråder med nytt FN avtal (Grattis Wallström till nytt FN jobb, och ny dokumentförstörare! Årets julklapp?)

  • Varje år dör cirka 15 000 äldres svenska pensionärer p.g.a. undernäring och svält. Deras pensioner har sänkts för många gånger. 60 procent (1,2 miljo-ner) äldre svenskar är fattiga eller nästan fattiga, enligt EUs norm för fattig-dom. Våra äldres pengar används i allt större omfattning till att ge pengar / bidrag till medvetet bluffande låtsasflyktingar. 99,97 procent som söker asyl här är inte riktiga flyktingar enligt Genevekonventionens andemening.
   /CC

 125. Mest märkligt är det att folk kommer och lyssnar på denna obstinata jäntunge! En otrevlig jänta som kommer till Sverige oinbjuden och ställer en massa krav. VAD kan hon ha att säga som är av värde för gemene man? Jäntan ska väl åka hem till sitt land ISTF att kinka och gnälla på VÅRT LAND?

  • Om hon hade något att säga, men hon sprider bara en massa påhittade lögner och billiga kommunist propaganda.

    • Det är sönder alkoholiserade kärringar i 50+ . Många Vänsterpartist politiker. Men mår illa när man satt ,när man tänker på Vänsterpartiet folkmord på Kiruna Svenskarna och nu vill man byta ut Svenska folket med sånt där värdelösa skräp ifrån MENA.

     VPK tanter som onanera till en bild på Kamrat Stalin, det är 100% ondska det.

 126. Den som beslutat om att bjuda in Fatemeh Khavari att propagera för sin bok och dessutom beslutat om att betala ut ett arvode till henne måste vara skvatt galen eller närmast efterbliven. Hur [email protected] kan man använda skattemedel för att stödja en fanatisk islamist i hennes uppsåt att sprida fanatisk islamism? Det övergår hela mitt förstånd. Ibland underar jag om delar av Sveriges befolkning är mentalt störda och / eller kunskapsmässigt efterblivna. [email protected] vakna upp svenskar och rösta bort 7-klö-verns alla galna och korkade politiker. Sverige tillhör väl i a f oss som har byggt detta land. Inte vill jag att vi ska ta hit massor av fanatiska hat-islamister. Vad [email protected] håller 7-klöverns politiker på med? Jag röstar i a f på SD och jag hoppas att många fler kommer att göra det i nästa val. Och hoppas att det bli nyval snart. För annars kommer vår välfärd att gå sönder. Vår (SDs) tid är nu. Vi måste ta över och rädda oss själva och rädda vårt land. Det är nog nu med galenskap. 7-klöverns politiker måste bort. SD måste ta över makten annar blir Sverige ett muslimskt styrt land. SD är idag ensamma om att vilja stoppa den pågående islamiseringen av vårt land.
  /CC

  • Lite upprörd hör jag. Jag gick igenom det stadiet, nu är jag mest uppgiven.

   Jag är glad att jag flyttade från sverige i tid, hade jag stannat så vore jag galen idag.

 127. Intressant med kopplingar till ETC. Den tidningen sprider fake news och många som jobbar där är dömda brottslingar. Finns grova kopplingar till kommunismen i ETC . Ganska hemskt att en ideologi som har mördat 100 miljoner människor. inkl. Vänsterpartiet Kommunisternas folkmord på Kiruna Svenskarna.

  Undra när man skall göra upp med historien?

 128. Och nu har man skickat iväg sin önskelista till Jultomten… och som nummer 1 på den listan står att jag vill slippa höra talas om den så kallade ”afghanledaren” någon mer gång…

 129. Förstår inte varför en del personer anser att hon är en framtida politiker.
  Hennes enda fråga just nu, handlar ju om att få hit män från Iran.
  Och att de som kommit, ska få stanna.

 130. Nåja… Härjedalens Sosse invånare har röstat och har majoritet. Detta är en vilja från röst folket att skänka pengar till Fatima och spara pengar på tex vården, – inte klaga nu på din röst som gör detta möjligt.

 131. Alla politiker och asylvurmare som vill öppna gränserna för mena . Varför öppnar ni inte upp era hem för dessa människor . Jä…. hyckleri !

 132. Som sagt. När ska det gå upp för folk att allas vår fiende nu är inbäddat i hela det västerländska systemet.

  När ska de förstå atr Wall street, storkapitalet och dess oligarker
  utnyttjar sitt ägande i media-, och har infiltrerat alla internationella organ av betydelse för att förgöra västvärldens ekonomier, demokratier och välfärdsstater.

  Vapnet är propaganda, lögner massinvandring, öppna gränser, och annihilering av nationalstaterna.

  Du, jag och vi alla är målet i en aktiv krigföring, indoktrinering och hjärntvätt som har som syfte att rasera allt vi har av trygghet, framtid, äganderätt, yttrandefrihet, privatliv, rätt till traditioner, nationer, demokrati osv.

  Det är mäktiga krafter som aktivt arbetar för att förgöra oss alla.
  I fronten för detta står människofientliga oligarker som äger hälften av jordens resurser och har genererat enorma resurser via bankväsendet, krig, stöld av naturresurser och monopolkapitalism.

  Svenska politiker är bara obetydliga nyttiga idioter och vasaller i denna massförstörelse av vår civilisation

 133. Hör du Egor Putilov! Du verkar ägna hela din vakna tid till att gräva. Varför inte ägna lite tid till att kartlägga SD-politikers arvoden? Uppbära femsiffriga belopp för att göra inte ett skit. Dammsug nätet och du hittar hur mycket som helst.
  Förövrigt lägger jag inte så mycket vikt vid EP’s artiklar.
  Allt handlar om projicering. EP är sur för att han nekats asyl och tvingats byta namn för att kunna söka igen. Hur mycket har EP kostat Svenska Staten?

 134. Det är olika budgetar och således inget konstigt alls. Skriv mer om FN:s migrationsavtal och varför SD tiger som muren i stället!

  • Det är ändå ett förakt emot skattebetalare att man hyr in nosens talare , när kommunen måste spara miljonbelopp. Om folket svälter så kan inte kungen välta sej lyx. Det här visa på stort förakt ifrån politiker , att man köper föredragstjänster av suspekta människor.

 135. Den tid när svenska politiker kan låtsas som om resurserna är oändliga är snart över.
  Hittills har man kunnat lura svensken att tro att massinvandringen inte påverkar den välfärd som erbjuds svenskarna
  Under nästa lågkonjunktur kommer det att bli uppenbart för alla att massinvandring Inte går att kombinera med en fungerande välfärdsstat.

 136. Påskkärringen är ju kommunisters nya älskling, klart att dom stör skattebetalarnas pengar över henne om dom kan.

 137. OT:
  Ännu en lyckad mångkulturell morgon levererad av en feministisk regering som vill globalisera och skapa ett socialistiskt lyckorike.

  ”Lund: Nytt knivrån i morse – en man till sjukhus”
  ”Vid halvfemtiden på lördagsmorgonen inträffade ännu ett knivrån i Lund. Fyra maskerade personer i övre tonåren utförde rånet med våld. Den rånade mannen fick föras till sjukhus.”
  – Sydsvenskan

  ”Skottlossning i morse vid Fridhemstorget”
  ”Vid halvfemtiden på lördagsmorgonen inträffade ännu ett knivrån i Lund. Fyra maskerade personer i övre tonåren utförde rånet med våld. Den rånade mannen fick föras till sjukhus.”
  – Sydsvenskan

  ”Polisen uppmanar till vaksamhet i julhandeln”
  ”Terrorister har tidigare slagit till under julhandeln då många människor samlas på allmänna platser. Därför ska man nu vara extra uppmärksam på avvikelser, varnar polisen.”
  – Aftonbladet

  ”Detonation vid Svenska kyrkans lokaler” – Aftonbladet

  • Oh yes! Det kosmopolitiska skit samhället expandera mer och mer. .. Så länge vi har lyxhotell till fängelse och man ge 1/3 i straffrabatt kommer vi aldrig bli av med problemet. Vi måste börja straffa det kriminella hårt.

   Vi har en kakistokrat till statsminister, en efterbliven femfemma till ledare som inte kan göra någonting rätt.

   • Nu med internet så vet alla att det finns ett land där allt är gratis och det ställs inga krav. Är inte det paradiset dit alla vill åka ? Till och med svenska skattebetalare vill åka dit men dom är inte välkomna.

  • Om allting kallades med sitt rätta namn tror jag att vi skulle kunna ta emot flyktingar, det skulle i så fall komma ett försumbart antal som med all sannolikhet skulle vara väldigt tacksamma!
   Det är alla dessa kriminella ockupanter som felaktigt kallas flyktingar som med alla medel ska hållas borta!

 138. 82% sitter hemma och tycker att det är SYND OM HENNE!? Vissa mjölkar getter, hon mjölkar VÅRT välfärdssystem och som sagt, 82% gillar läget!!!!! IDIOTER!!!!!

 139. Svenska politiker har en sak att bevisa och det är att de verkligen är
  Jesus som kan TROLLA fram ett oändligt antal bröd och fiskar som kan försörja alla bidragsmigranter som invaderar landet för att åtnjuta ”all inclusive”

  Svenska politiker spelar Jesus fastän i stort sett alla internationella ekonomer har enats om att jvälfärdsstater är oförenliga med massinvandring. Det är helt enkelt en matematik som inte går ihop.

  Med andra ord. Svenska folket är utsatta för ett gigantiskt bedrägeri

  I Ryssland protesterar folk när pensionsåldern höjs till 60 för kvinnor och 65 för män. I Frankrike protesterar de när den höjs från 55 till 60 år.
  I Sverige däremot kommer folk att sitta framför TV-soffan och gapa som indoktrinerade idioter även när pensionsåldern höjs till 80 år

  Ett mer korkat folk än svenskar får man leta efter. De saknar helt förmåga till kritiskt konsekvenstänkande

 140. Den, i det närmaste analfabet, afghanskan föreläser för bibliotekarier. Kände någon av de kränkt och framförde det? Just det! Det är svenskar som gräver en djup grav åt sitt land.

  • Jag kan se det framför mig, påskkärringen säger att folk som inte får leva i Sverige utan tvingas leva där dom är födda är det synd om. Det kan jag hålla med om för kommer dom bara till Sverige så är allt gratis och det ställs inga krav. Men frågan är hur länge vill dom svenska skattebetalarna betala för att vara snälla med idioter som inte klarar av att sköta ett land ? Är det inte bättre att vi tar över landet så att alla får det bättre ? Inte bara dom som har råd att ”fly” runt halva jordklotet ?

   • Svenskarna är, i grunden, ett snällt folk och det utnyttjas av så väl egna politiker som främmande folk. Sist folket/bönderna gjorde uppror var för några hundra år sedan. Jag har väldigt svårt att se en rörelse som franska ”gula västarna” i Sverige.

 141. Slöjklädda analfabeter ska undervisas i svenska och lära sig vad svensk kultur är.

  Inte föreläsa för politiskt korrekta bibliotekarier för skattepengar, som skulle gått till sjukvården.

  När rasar den svenska ekonomin ihop totalt?

  Alla jävla skattepengar går ju för fan till islamiseringen av landet.

 142. Snart kommer en ny verklighet att bli uppenbar för alla svenskar.
  Det är att skattebetalande svenskar i alla lägen kommer att behandlas som andra klassens medborgare när det gäller tillgång till all välfärd, sjukvård, bostäder, utbildning, tillsättning av statliga och kommunala tjänster, tillgång till åldringsvård mm.

  Invandrarna är nu så många (dvs mer än 3 miljoner) att de kan utöva utpressning och skapa upplopp om de inte går först i alla köer och får behålla alla bidrag)

  Vad har en utarmad svensk poliskår och HBTQ certifierad militär för möjlighet att stoppa stora upplopp eller stoppa stora klaner som hotar sig fram i samhället med våld och vapen?

  • För 4 år sedan blev jag förlöjligade av mina vänner för att säga att kriminella gäng skulle ta över de stora städerna. De skrattade så hårt på mig. De skrattar inte nu!!!

 143. Man mår illa av att se denna Fatima Khawari,som lever på att parasitera på svenska folkets ihopslavade skatter.

  Skick hem henne tillsammans med de övriga åldersfuskande,illegala afghanska skäggbarnen.

  Vad fan tillför de Sverige?

  Inte ett skit!

  • Ställ frågan till dom som vill ha mångkultur, vad har vi lärt oss från Afghanistan. Jag skulle tro att det blir tyst, men kanske det finns någon maträtt som inte finns på internet ?

 144. Fascinerande att se folk så inskränkta i huvudet att de tror att stoppad invandring och utvisning leder till välfärd, ingen brottslighet , inga hemlösa, ingen kriminalitet ,
  Om jag använder mitt sunda förnuft så tror jag att 80 procent av skribenterna här är kriminella och kommer att kosta staten mångmiljonbelopp. UTAN invandrare.

  • Mitt sunda förnuft säger mig,att du borde tänka efter lite,innan du postar insändare här.

   Att välfärd kostar pengar kanske du förstår.

   Men att bevilja över 100 000 uppehållstillstånd årligen,kostar enligt ditt räknesätt ingenting.

   Läs på för fan!

 145. Säg att jag är en rik välgörare som bestämmer mig för att hjälpa en ekonomisk migrant på egen bekostnad. Sedan börjar min skyddsling att utöva olika former av påverkan och propaganda i hela min bekantskapskrets för att jag borde ha skyldighet att försörja ytterligare 100 bidragsparasiter.

  Vad skulle man kalla det om inte höjden av otacksamhet och förräderi.

  Man skulle helt enkelt ta fram stora foten och sparka ut denna otacksamma parasit.

  Men så sker inte i dårarnas paradis Sverige, utan här hyllar man henne som nån slags hjälte

 146. Fatima är islamist. Ingen tolkning eller gren inom islam erkänner demokrati som styrelseskick. Det är blasfemi att ifrågasätta den gudomliga lagen sharia. En lagstiftande församling typ riksdagen är hädelse mot Allah. Dödsstraff på sådant. – Fatima är antidemokrat och tror på prästerskapsstyre. En liten Hitler har blivit de DN-skadades gunstling och Gandi. Fascinerande rent psykologiskt. En liten Hitler i slöja får 7500 för att orera i 40 minuter. Jihad går på räls i gamla Sverige. Fatima är på Jihad och tackar säkert Allah för att han gjort Svenskarna så dumma i huvudet.

 147. Det är ju bedrövligt. Sjukvården är i ren undergång, sen betalar man en clown som denne. Inte bara jag som mår illa…

 148. Inom mycket snar framtid, kommer denna muslima att få en hög post inom politiken! Sanna mina ord! Ett sjuk land – precis som de flesta västerländska länderna!

  • Bedragare räcker som definition. Är trött på att se denna bedragare överallt. Jeff Ahl lovade skicka hem Khawari som första person när återvandringen påbörjas.

 149. Finner det otroligt att vården alltid ska sparas in på, om något borde väl detta prioriteras först?! Dock värmer det att tänka på, att någonstans kommer troligen en pk:are få lida nått brutalt pga detta, brukar tänka på detta när det känns som jobbigast. Mångkulturens framfart drabbar alla, och vem vet, någonstans kanske en ”öppna alla gränser” pk:are får smaka på den bittra sanningen och sätter hyckleriet i halsen!

 150. Fatima måste känna att hon har hamnat i paradiset.

  Dumma och naiva godhetsknarkare överallt..

 151. Borde de inte bjuda in Arif Mo som kan berätta om rättsväsendet och ”högerextrema” mobbar som blir arga över endast en liten våldtäkt?

 152. Lägg ner landstingen. Dessa jä,,,,,pappersvändare. Ock en landshövding på man. Ugh Ugh. Dom har spelat ut sin s k roll.

 153. Ursäkta, men jag har – ointresserad som jag varit – inte brytt mig att läsa om denna Fatima. Har jag förstått rätt om jag säger att hon inte gjort ett dugg och bara är en ikon skapad av media för att ge ansikte till sin politiska agenda? Jag har ett vagt minne av att hon bara ställt en massa krav?

  • Kravmaskinermas ansikte utåt. Frågan är varför dessa oftast kvinnohatande Afghaner har en kvinna?? som talesman

 154. Bibliotekarier som behöver ” fortbildning ” av Fatima Khawari då kan man ju undra vad det är för hönshjärnor som jobbar där.

 155. Utländska ID-lösa barnarbetare som dyrkar islam från den andra sidan planeten skall utbilda svenska bibliotekarier om vad? I hur man marknadsför en spökförfattad bok med hjälp av att spela med rasistkortet? Detta för 7500 kr för 40 min. 187 kronor per minut.

  Kulturmarxism bär sig inte själv. Tömma pensionärers och de sjukas penningpungar är en absolut nödvändighet. – Fatima tar gärna deras pengar. Mer än gärna. Utan att blinka.

 156. Nu är det en svensk pensionär som lurat Sverige på en kvarts miljon. Det är lite mer än 7500. Fast han är ju svensk, så inget att prata om här. Hysch Hysch !

  • jämför det med asylkostnaderna per dag i landet så är nog guldfisken död pga vattenbrist.
   Tycker inte att 250000kr är bra att bli förskingrade men ser man helheten så finns det större frågor att ta tag i.
   7500kr bryr jag mej inte om, det jag blir lite konfunderad av är ju att denna gestalt ges tillfälle att häckla det svenska samhället med konferenser.

 157. Får hon behålla dom 7.500 kr när människan går på bidrag ?

  Eller ser myndigheterna mellan fingrarna även här när Afghaner är inblandade..

 158. 7500 för 40 min??
  11250 per timme?
  Det är till att vara lönsamt att leka ”flykting” ?
  Förutsätter självklart att det skattas för dessa belopp?
  Dags att kolla Khaveris deklaration? Detta ”föreläsande” har ju pågått länge.

 159. Men..hun har jo ikke engang skrevet boken selv så hvorfor skal hun presentere den? Jeg forstår ingenting av Sverige.

 160. 7500kr?? Det är inga pengar. Det är så jävla snedtänkt att ställa utsatta grupper mot varandra. Sjuka mot invandrare eller pensionärer mot invandrare. Skattesmitning från makteliten i Sverige kostar mycket mer än både invandringen och försvaret tillsammans. Men svaga individer med komplex kan inte tänka stort. Folk med Kycklinghjärta är fega och vågar bara sparka neråt på invandrare och andra utsatta grupper. Vikingar med lejonhjärtan är modiga och vågar sparka uppåt och ser var de mesta pengarna försvinner. Vem fan är du? Hur kommer historien komma ihåg dig? Hur kommer dina barn komma ihåg dig?

  • Fördomar mot kycklingar? Hur kommer historien ihåg Stalin? Det är inte alls säkert att du kommer få rosor i eftermälet. Det skulle nog vara på sin plats med lite ödmjukhet.

 161. VAD kan denna lilla tykna uppkäftiga SNORUNGE som inte ens kan korrekt svenska ge för utbildning och kompetens till bibliotekarier som har MINST – och i de flesta fall – 3 år utbildning på högskola.. ?

  • Det kan vara så att det säger en hel del om vilken klass en biblioteksutbildning på universitet håller nu för tiden. Det är väl mest en plats för kvasivetenskap och genusflum.

 162. Varför envisas ni med att alltid skriva ”Fatima”??? Hon heter inte så…. det ser väldigt oseriöst ut, dont get me wrong, jag avskyr henne som pesten, men skriv rätt namn på människor ni skriver om…

 163. Om Sverige hade tagit emot alla som tyskarna ville bli av med under WW2. Istället. Och stoppat allt mottagande efter det. Sverige skulle varit det mest framgångsrika landet på jorden.

 164. Hur ända inihelvete är det möjligt att svenska myndigheter och institutioner fortsätter att engagera detta extrema och obehagliga hen och dessutom BETALAR henne???

 165. Nu är visserligen inte 7500 kr så väldans mycket i en kommunal budget – men det är nog ett helt ägg varje morgon för tre äldreboenden i ett år.
  *
  Men det är klart, bäst att låta GapaMest får snacka (med en brytning som ingen förstår ett ord av vad hon säger egentligen) – för det är VÄRDEGRUNDEN som gäller… och det har förstaPrio!!

 166. Borde inte Fatima Khawari vara i sitt hemland istället och ”kämpa”
  men de sk arvodena är väl generösare i det socialistiska Sverige

 167. De är satanistiska, satan kontrollerar dem etc. Jesus är på väg folk, han kommer skipa rättvisa, eliminera evil, satan, evils people, NWO, EU och beastsystem, islam, comunism.
  God bless us al when he s coming

LÄMNA ETT SVAR