Reinfeldts son om M-SD-samarbetet i Staffanstorp: ”Oacceptabelt”

Det senaste skånska samarbetet mellan Moderaterna och Sverigedemokraterna får tummen ned av Gustaf Reinfeldt, före detta statsminister Fredrik Reinfeldts 25-årige son.

På måndagen gick M och SD i Staffanstorp ut och presenterade sin gemensamma handlingsplan för kommunen under kommande mandatperiod. Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) konstaterar att partierna står varandra väldigt nära politiskt.

LÄS MER: M och SD tar över styret av Staffanstorp: ”SD ligger oss väldigt nära”

– Under den här mandatperioden som har varit så har vi har märkt att SD ligger oss väldigt nära rent politiskt. I omröstningarna i kommunfullmäktige har man i de flesta fall stöttat vår politiska linje, sa Sonesson.

De skånska moderater som valt att vara pragmatiska och lyssna till väljarna och på olika sätt samarbeta med Sverigedemokraterna ger Gustaf Reinfeldt inte mycket för, istället är det bland annat Stockholm han ser som en förebild – där Moderaterna vänt sig till Miljöpartiet.

På Fars dag som inträffade på söndagen publicerade Gustaf Reinfeldt ett inlägg på Instagram där han hyllar sin far Fredrik, bland annat för ”allt du åstadkommit”.

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.