Våldsamma krigslekar och religiösa konflikter är nya problem på skolan. ”Det här är omvänd rasism”

Frilansjournalisten Joakim Lamotte uppmärksammar ett utskick från personalen på Kvarnbäcksskolan i Jordbro som riktar sig till föräldrar med barn i förskoleklasserna.

I detta skriver man bland annat att barnen leker våldsamma krigslekar och att konflikter av religiös karaktär uppstått.

En del barn har blivit retade för att de äter vissa livsmedel som fläskkött samt för deras kläder (exempelvis att de bär shorts eller att vuxna inte bär slöja).

Lamotte har talat med en av flickornas mamma.

– Jag blev helt rabiat när jag fick det mailet imorse. Man tänker ju inte att barn som är så små håller på med sådant. Det här är omvänd rasism. Jag blir chockad av att höra att det sker på vår dotters skola.

Hon menar att utskicket inte kommer att räcka som åtgärd, att föräldrarna – varifrån detta kommer – inte kommer bry sig, och konstaterar att om situationen hade varit den omvända ”skulle skolan rivit upp himmel och jord”.

– Om skolan menar allvar måste de sätta ner foten och plocka in föräldrarna tillsammans med socialtjänsten och förklara vad som gäller i Sverige. Om de vägrar lyssna så måste det få konsekvenser. Men det kommer sannolikt inte att hända. Jag tror att det kommer skyfflas mellan stolarna som vanligt.