I ett inlägg på sociala medier går skattefinansierade RFSL Ungdom till attack mot Sverigedemokraterna med påståenden som att partiet ”hatar hbtqi-personer” och ”de hotar våra liv”.

Det är på Instagram RFSL:s ungdomsförbund publicerade det hätska utfallet mot Sverigedemokraterna på torsdagen.

De 7,5 miljoner röstberättigade bestämmer hur den politiska kartan kommer se ut kommande mandatperiod. Det kommer avgöra hur hbtqi-ungdomars liv ser ut.

Man länkar till en rapport RFSL gjort där man ”granskar den gångna mandatperioden omröstningar och riksdagskandidaters inställning till hbtqi-politik”.

LÄS ÄVEN: SD portas från partiledardebatt på Pride – igen

Rapporten i fråga publicerades tidigare i augusti och hyllar Vänsterpartiet medan SD sågas.

Vänsterpartiet får högst betyg på hur man har agerat i riksdagen för hbtqi-personers rättigheter de senaste fyra åren, medan Miljöpartiet får högst betyg på den hbtqi-politik man vill genomföra framöver. Det framgår i den valrapport som RFSL släpper idag under Stockholm Pride. Sverigedemokraterna gör sämst ifrån sig.

Enligt RFSL:s förbundsordförande Trifa Shakely är man ”oroade över att Sverigedemokraterna som samarbetsparti till en framtida regering skulle leda till att inga fler förbättringar alls kommer att kunna genomföras för hbtqi-personer i Sverige”.

LÄS ÄVEN: Hård ordväxling mellan pridevänstern och AfS

SD kritiseras bland annat för att ingen av partiets riksdagskandidater som besvarat RFSL:s enkätfrågor uppger att man vill göra det möjligt att enkelt kunna ändra juridiskt kön utan krav på medicinsk utredning.

”SD hotar våra liv”

Detta tolkar RFSL Ungdom som att SD skulle ”hata” hbtqi-personer och att partiet hotar deras liv.

På RFSL Ungdoms hemsida står att organisationens ”vision är en värld fylld av kärlek och respekt”.