christina höj larsen

Christina Höj Larsen (V).

Inrikes

Riksdagen debatterade ”ensamkommande”

Publicerad 9/13/2017
Annons

➤ RIKSDAGEN På initiativ av Vänsterpartiet hölls på onsdagen en riksdagsdebatt om så kallade ”ensamkommande flyktingbarn”.

Debatten inleddes av Christina Höj Larsen (V) som nämnde de många afghanska ungdomar som tagit sig till riksdagens åhörarplatser. Vänsterpartisten uttryckte också tacksamhet mot dessa ”som varje dag kämpar”.

– Ert mod att möta hatet och splittringen med kärlek och solidaritet, det är något för alla vuxna att lära av. Er vilja att bygga landet tillsammans med oss gör mig stolt. Ni tar ansvar för varandra och vår gemensamma framtid när politiken har svikit, sa Höj Larsen.

– Regler ska följas. Beslut ska respekteras, sa Paula Bieler (SD) som också tog tillfället i akt att nämna it-skandalen och regeringens hanterande av säkerhetsklassad information samt statsministerns agerande.

– Vi i MP vill att de som kom som ensamkommande barn 2015 ska få stanna i Sverige. Vi har jobbat hårt för att det ska bli verklighet, sa Maria Ferm i sitt anförande där hon också underströk att låta afghanerna stanna är en framtidsinvestering.

Även från Centerpartiets Johanna Jönsson blev det ett brandtal för afghanernas sak där hon vädjade till övriga ledamöters empati.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons