stefan-jakobsson-kollage

Stefan Jacobsson

Inrikes

Riksdagsledamot (SD) anklagas för nepotism

Publicerad 4/23/2018
Annons

I helgen blåste det upp till storm i sociala medier kring Sverigedemokraternas riksdagslista, närmare bestämt om Ghazal Saberian som står som namn 72 på listan.

Diskussionen gällde hur den unga kvinnan – som av allt att döma saknar politisk erfarenhet och dessutom i närtid ska ha deklarerat att hon aldrig skulle kunna tänka sig rösta på SD – hamnade där. Detta samtidigt som erfarna politiker petats från listan.

Diskussionen startade på f.d. sverigedemokraten (numera avhoppad till Alternativ för Sverige) Andreas Feymarks Facebook-sida och spred sig sedan. En framskjuten teori bland de som kommenterat saken är att den 34-åriga servitrisen gått sängvägen in på riksdagslistan via partiets skolpolitiske talesperson Stefan Jakobsson.

Som belägg för detta påstående har en besökslogg publicerats som visar att Ghazal Saberian vid flertalet tillfällen besökt Stefan Jakobsson i dennes lägenhet i Ledamotshuset i Gamla Stan i Stockholm på sena kvällar och nätter.

Höga företrädare för SD, däribland partiets äldrepolitiske talesperson Per Ramhorn, menar att loggen inte bevisar någonting och är kritiska till att den överhuvudtaget publicerades. De som försvarar publiceringen pekar på att den är en offentlig handling.

Vid sidan av kritiken mot att eventuellt på ett oegentligt sätt ha erövrat en plats på riksdagslistan framför välmeriterade personer, har också moralisk indignation uttryckts kring den påstådda affären, eftersom Stefan Jakobsson har sambo med barn.

En källa berättar för Samhällsnytt att Ghazal Saberian träffade Stefan Jakobsson på en fest i höstas. Ömsesidig attraktion ska ha uppstått, varefter de två började träffas regelbundet.

Enligt Sverigedemokraternas tidigare rättspolitiske talesperson, Kent Ekeroth, som var ett av de tunga namn som inte fanns med på årets riksdagslista, ska Stefan Jacobsson ha visat upp Ghazal Saberian på SD:s riksdagskansli där hon presenterat sig som riksdagskandidat – detta innan listorna var satta.

Den profilerade värdekonservativa opinionsbildaren och skribenten Nasrin Sjögren skriver på Twitter i en kommentar till avslöjandet att hon aldrig mer kommer att rösta på Sverigedemokraterna. Hon uppmanar också andra att följa hennes exempel.

Samhällsnytt söker personer hos Sverigedemokraterna med insyn för en kommentar om på vilka meriter Ghazal Saberian bereddes en plats på partiets riksdagslista.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons