Rocklegend erbjöds stor summa av Facebook – bad företaget dra åt helvete
Foto: Jethro, CC BY-SA 2.5 / JD Lasica from Pleasanton, CA, US, CC BY 2.0

Enligt Roger Waters, basist och sångare i Pink Floyd, erbjöd Facebook och Instagram honom en ”enorm summa pengar” för rätten att använda gruppens låt Another Brick in the Wall (Part 2). Till detta ska han ha svarat ”Fuck you! I helvete heller!”

Det var under Waters deltagande i ett forum tillägnat WikiLeaks-grundaren Julian Assange som rocklegenden kom med avslöjandet. I ett videoklipp från den 10 juni ses Waters hålla upp en bit papper han hävdar är erbjudandet från nätjätten där man vill använda Another Brick in the Wall (Part 2) i en reklamfilm för Instagram.

– Så det är ett brev från Mark Zuckerberg till mig, anlände i morse, med ett erbjudande om en enorm, enorm summa pengar och svaret är ”Fuck you! I helvete heller!”

Waters menar att Facebook och Instagram bidrar till Assanges fångenskap genom censur.

– De vill använda [Another Brick in the Wall (Part 2)] för att göra Facebook och Instagram ännu större och mäktigare än det redan är, så de kan fortsätta att censurera oss alla i det här rummet och förhindra att denna story om Julian Assange kommer ut till allmänheten.

Zuckerberg en ”idiot”

Han lade till att nätjättarna vill ta över precis allting och att som någon med makt och kontroll över hur gruppens sånger används tänker han inte vara en del av det. Han ifrågasätter även hur Zuckerberg kan ha blivit en av de ”mäktigaste idioterna i världen”.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.