Polishund Göteborgs-Posten GP

Montage. Foto: Faksimil YouTube

Inrikes

Rumäner på stöldturné greps efter polisjakt – Göteborgs-Posten mörkar ursprung

Publicerad 1/15/2019
Annons

I helgen greps två rumänska män misstänkta för stöld av ett hundratal bilfälgar. Gripandet möjliggjordes genom en polishund som spårade männen gömda i en trädgård. När Göteborgs-Posten rapporterar om händelsen väljer man att utelämna brottslingarnas ursprung. Detta trots att lokal media och Polisen uppger informationen tydligt.

Det var vid klockan 01 natten mot måndag som Polisen fick ett larm om en pågående stöld i Alingsås kommun i Västsverige. Enligt ett vittne pågick en stöld vid ett återvinningsföretag och tjuvarna bar in fälgar till bilar i sin utlandsregistrerade lastbil, rapporterar Alingsås Tidning.

Därefter lämnade tjuvarna området genom att köra länsväg 190 i riktning mot centrala Sollebrunn. Vittnet följde efter lastbilen för att underlätta för polisen som var på väg. Kort därefter valde tjuvarna att stanna till vid Sollebrunnskolan och sedan springa från platsen.

När polisen anlände valde man att kalla på en hundpatrull för att spåra personerna. Samtidigt inspekterades lastbilen och polisen påträffade ett hundratal fälgar.

Den inkallade polishunden lyckades få upp ett spår till en trädgård där två män låg gömda. Den tredje personen kom undan. Enligt Thomas Fuxborg, presstalesman vid Polisen har man anhållit två rumänska män födda 1996 och 1990 misstänkta för stöld.

Undanhåller ursprung
Trots att Alingsås Tidning och polisens pressavdelning uppger att de gripna har rumänsk identitet väljer Göteborgs-Posten att helt utelämna den uppgiften i sin rapportering. Det framgår inte av polisens eller medias rapportering om det rör sig personer med romsk eller annan rumänsk härkomst

GP

Alingsås Tidning

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
596Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons