rusta kyrka
Inrikes

Rusta tar bort kors från kyrkor: ”för att anpassa för flera kunder”

Publicerad 11/12/2019
Annons

Inför den stundande julen säljer detaljhandelsföretaget Rusta de sedvanliga dekorationerna. Under årets julhandel har dock ett flertal kunder märkt att kyrkorna man säljer saknar kors. På tisdagen bekräftar Rustas kundservice att man tagit bort dessa för att man vill att ”alla kunder ska kunna njuta av dom … oberoende av religion”.

Det är journalisten och författaren Nuri Kino som mejlat Rustas kundservice för att ta reda på hur det ligger till och hur företaget resonerar.

I svaret skriver Rusta att det stämmer att man tagit bort korsen från dekorationskyrkorna för att tillgodose flera kunder, oberoende av religion.

Kino ska ha svarat Rusta med att skicka följande:

Tack för svar. I Sverige finns numera många kristna som har förföljts för sin tro, över 200 miljoner kristna är förföljda i världen. I Syrien och Irak pågår det ett folkmord mot kristna. Det har bland annat Europaparlamentet kommit fram till. I stora delar av dessa länder har kyrkor sprängts i luften. Att ta ned kors från kyrkor ses som en del i förföljelsen. De som har vänt sig till mig efter att ha sett kyrkan hos er på Rusta har känt obehag. Vad anser ni om det?

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
551VIDEO: Studentfirande i Göteborg – ”Fuck Sverige”
Annons