I den massiva våg av sanktioner mot Ryssland som en följd av kriget, tas även en del framhastade beslut. Bland dessa finns att stoppa ryska katter från att delta på utställningar runtom i världen.

Fédération Internationale Féline, internationella kattfederationen, har beslutat att porta katter från Ryssland från att delta i internationella utställningar åtminstone fram till den 31 maj.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Alltid nära till hysteri”

Katter födda i Ryssland kan heller inte flyttas till ett annat land och där registreras, och på så sätt undgå förbudet. Man understryker att beslutet tagits på grund av den ryska invasionen av Ukraina.

Federationen har också beslutat att öronmärka en del av sin budget till att ”stödja kattuppfödare och supportrar i Ukraina som lider på grund av den nuvarande situationen”.

Inga ryska fotbollslag

TV-spelsföretaget EA Sports meddelar att man tar bort alla ryska fotbollslag från sina spel ”i solidaritet med det ukrainska folket”. Ryska och belarusiska lag tas även bort från ishockeyspel.

Inställda utställningar

Ytterligare en kategori sanktioner som nu genomförs på eget bevåg är inställda utställningar på museum och dylikt, som endast råkar handla om något ryskt.