I början av augusti uppmärksammade Samnytt att en nyanländ invandrare från Syrien, som kampanjade för Socialdemokraterna och Stefan Löfven i valet 2018, därefter fick jobb som reporter på Sveriges Radio P4 Kalmar. Hazem fick sedan lämna sitt arbete och nu skyller den S-märkte statsreportern på ”högerextrema” Samnytt som begränsar mångfalden i samhället.
– De högerextrema vann. De vill inte ha invandrare i radion och det lyckades de med, säger Hazem.

Hazem hade ett sommarvikariat hos statsradion med förhoppning att det skulle förlängas inför hösten. Samtidigt kunde Samnytt rapportera att Hazem har engagerat sig i Socialdemokraternas valkampanj år 2018 och spridit flera politiska inlägg i sociala medier.

Men enligt SR:s kanalchef Jesper Ericson har det aldrig funnits något löfte om att Hazem ska fortsätta i höst och hänvisar till att det råder platsbrist, rapporterar lokaltidningen Dagens Vimmerby.

När Samnytt talade med kanalchefen påstod han sig även inte ha känt till Hazems starka politiska sympatier innan han anställde honom. Detta trots att SR P4 Kalmar hade intervjuat Hazem i samband med valrörelsen 2018.

LÄS ÄVEN: Nyanländ kampanjade för Löfven – fick jobb på Sveriges Radio

Påstår sig vara sekulär

Det framgår av lokaltidningens artikel att Hazem i sitt hemland ska ha kidnappats och torterats av terroristorganisationen al-Qaida men att han lyckades fly från deras fångenskap. Enligt Hazem ville al-Qaida åt honom på grund av hans sekulära åsikter.

Samtidigt har SD:s tidigare riksdagsman Thoralf Alfsson lyft fram flera inlägg om ”otrogna” som Hazem gillar i sociala medier.

Hazem: ”De högerextrema vann”

Hazem berättar för lokaltidningen att han är ledsen över att numera vara arbetslös och påstår även att det nu blir mindre mångfald inom media. Detta eftersom ”högerextrema” Samnytt har tystat en röst som invandrargrupper i samhället lyssnade på.

– De högerextrema vann. De vill inte ha invandrare i radion och det lyckades de med, säger Hazem.

LÄS ÄVEN: SVT-journalist döljer att hon är gift med S-topp – sprider vänsterpropaganda