Feature 45 (1)

Joakim Cederberg-Hake/Genrebild. Foto: Faksimil Facebook

Inrikes

S-politiker i AFA-tröja – tycker vänsterterroristerna gör ”viktig kartläggning”

Publicerad 8/28/2021
Annons

På lördagen uppmärksammades det att en socialdemokratisk kommunpolitiker i Västsverige stödjer det våldsbejakande vänsternätverket AFA. Vid sidan om kommunpolitik tjänstgör socialdemokraten även som styrelseledamot i flera kommunala bolag.

Det är Exakt24 som har publicerat en video i vilken de konfronterar 41-årige Joakim Cederberg-Hake som tjänstgör i Partille kommunfullmäktige, Partille Energi AB, Partille Energi Nät AB och Partillebo AB.

Det framgår av videon att Cederberg-Hake hyllar Antifascistisk aktion (AFA) i sociala medier. Vänsternätverket angriper personer, organisationer och företag som man anser är ”fascistiska” – det kan bland annat handla om våldsamma hembesök för att skrämma personer. Säkerhetspolisen klassar AFA som ett hot mot delar av det demokratiska statsskickets grundläggande funktioner.

På Facebook delar s-politikern en länk till AFA:s hemsida och skriver att nätverket i hans tycke ägnar sig åt ”saklig och viktig kartläggning av samhällsfarliga element”.

S vill inte svara på frågor om politikern

Socialdemokraterna har valt att inte svara på uppgiften att Cederberg-Hake hyllar AFA. Katarina Bosetti Kristoffersson är ordförande för Socialdemokraterna i Partille och hon har stängt av sin telefon.

Katarina Bosetti Kristoffersson (S). Foto: Faksimil Facebook

På Facebook försvarar Cederberg-Hake sitt klädval med terroristorganisationens emblem på bröstet eftersom han anser att just Partille kommun inte har med saken att göra.

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
805Kritik när brittiska URAN-granater skickas till Ukraina
Annons