fallman

Faksimil Mapio/Facebook

Inrikes

S-politikern Lottie Fallman avgår efter Samhällsnytts avslöjanden

Publicerad 2/7/2018
Annons

Under dagens sammanträde i kommunfullmäktige i Söderköping beslutades att tillgodose Fallmans begäran om entledigande från alla politiska uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Söderköpings kommun.

I en intervju för Folkbladet beskyller hon Samhällsnytts avslöjanden för beslutet och menar att hon blivit ”trakasserad”.  Invånarna i Söderköping ställer sig samtidigt frågande till denna förklaring i den lokala Facebook-gruppen Politisk debatt i Söderköping och menar att det är Fallman själv som utsatt andra för trakasserier genom åren. Enligt en källa med insyn i ärendet som Samhällsnytt har varit i kontakt med finns det en annan förklaring till avgången.

Fallman har, enligt uppgifter från källan, kommit att ses alltmer som en belastning för Socialdemokraterna på grund av hennes kopplingar med den dömda sexualbrottslingen Arif Moradi.

Tidigare uppmärksammades hon i samband med att hennes son tillsammans med Arif Moradi träffade Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Fallman anklagades även för att ha ifrågasatt brottsoffret – den 14-åriga flicka som blivit utsatt för sexuellt ofredande av Moradi. Under hösten engagerade sig Fallman för att Moradi skulle släppas fri från Migrationsverkets förvar i Flen där han sattes i början av november ifjol i väntan på utvisning. Kampanjen för att frige brottslingen slutade med att Migrationsdomstolen i Stockholm upphävde förvarsbeslutet förra veckan – med hänvisning till bland annat Moradis ”offentliga roll i sociala medier”.

I slutet av december 2017 uppmärksammade vi att Fallman i sin roll som kommunpolitiker utsatt flera kommuninvånare för trakasserier och oönskade kontaktförsök för att tysta deras kritik mot henne.

LÄS MER: Kommuninvånarna jagas av S-politikern -”Hon vill få mig att vara tyst”

I intervjun med Folkbladet hävdar Fallman att hon fick stöd från Socialdemokraterna lokalt – detta trots att hon enligt våra uppgifter mer eller mindre tvingades att avgå. Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat nepotismen och den osunda kulturen i kommunala förvaltningar i en krönika.

Enligt våra uppgifter planerar Fallman nu att ägna sig åt ensamkommande istället för politiken.

Egor Putilov
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons