åkesson-dadgostar-baudin

Åkesson / Baudin med ett fan. Foto: Poltikerveckan Almedalen, CC BY-SA 2.0 / Faksimil Facebook

Inrikes

S-topp kräver att Kristersson läxar upp Åkesson

Publicerad 12/3/2021
Annons

Efter att ett videoklipp med nyblivna klimat- och miljöminister Annika Strandhälls (S) hus lades upp på Twitter kräver Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin att M-ledaren Ulf Kristersson tar ett snack med Jimmie Åkesson (SD).

”En engagerad tittare skickade detta till mig: Strandhälls lyxbad som hon vägrade betala påfyllningsfakturan för”, skrev Rebecka Fallenkvist från Sverigedemokraternas ungdomsförbund och programledare på SD:s Youtube-kanal Riks i ett inlägg på Twitter. Sedermera har Fallenkvist tagit bort inlägget och bett om ursäkt.

Videoklippet har sin bakgrund i de räkningar Strandhäll säger sig ha glömt att betala. Ett av två betalningsförelägganden senaste tiden avsåg det så kallade utomhusbadet.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Annika Strandhäll betalade inte privatläkare för skönhetsbehandling

Trots att media tidigare gjort precis samma sak då det gällde Ebba Buschs husköp är många upprörda. En av dem som nu är arg är Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin som anser att fallet måste få konsekvenser.

– Det är otroligt upprörande att SD:s kanal lägger upp en film från en politikers hem, en film som nu sprids till många tusentals människor. Det hör inte hemma i vårt land, det är inte så här vi bedriver politik i Sverige. Jag förväntar mig nu att Ulf Kristersson tydligt markerar och sätter gränser mot sitt nya samarbetsparti, säger Baudin till Göteborgs-Posten.

Smutsig valrörelse

På frågan varför Kristersson ska ta ansvar för vad Sverigedemokrater gör säger Baudin att SD nu är ett samarbetsparti till M och att SD finansierar Riks.

– Jag förväntar mig att Kristersson talar Åkesson till rätta och förklarar för honom att i vårt land bedriver vi inte politik så här eller agerar så här mot våra politiska motståndare. Här måste han vara stentydlig.

LÄS ÄVEN: Strandhäll rasar över att ”kreti och pleti” fick se hennes hus

Ifall man inte markerar menar Baudin att det finns en risk för att valrörelsen kan bli smutsig.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
575Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons