S-toppen: Valet ’misslyckande för demokratin’
Faksimil SVT

På tisdagsmorgonen hade den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten och feministen Veronica Palm bjudits in till statstelevisionen för att kommentera valet, vilket hon dömde ut utan att få några följdfrågor.

Det var i SVT:s Morgonstudion som Veronica Palm dök upp för att diskutera helgens val där det mesta talar för att oppositionen med Sverigedemokraterna i spetsen tar makten.

LÄS ÄVEN: V- och MP-valsedlar favoriseras av SVT

Då Palm får frågan om SD:s framgångar är ett misslyckande för Socialdemokraterna påstår hon att valet varit ”ett misslyckande för demokratin” men även för arbetarrörelsen.

Trots att hon dömer ut valet och hela den demokratiska processen får hon inga följdfrågor av statstelevisionens programledare.

Dubbla måttstockar

Hade den andra inbjudna gästen, debattören Ivar Arpi, gjort ett snarlikt uttalande om Socialdemokraterna är chansen ganska stor för att programledarna hade ifrågasatt uttalandet, noterar I allmänhetens tjänst som granskar public service.

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.