Nyamko Sabunis återkomst i den politiska hetluften som partiledare för Liberalerna har inte vunnit det svenska folkets bifall. I den senaste förtroendemätningen från Novus konsoliderar hon sin jumboplats ytterligare.

Innan Sabuni gjorde entré som partiledare var de nedersta platserna i listan vigda åt Miljöpartiets språkrör. Per Bolund och Isabella Lövin är fortfarande med i bottenstriden men räddas från att hamna allra sist av Sabuni. Även hennes parti, Liberalerna har parkerat sig längst ned i väljarstöd en god bit nedanför riksdagsspärren.

I toppstriden sker också en rockad där Socialdemokraternas Stefan Löfven får se sig besegrad av Moderaternas Ulf Kristersson. Det handlar dock om enstaka procentenheter som bytt plats.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson ligger stabilt kvar på tredje plats tätt följd av Centerns Annie Lööf och Kristdemokraternas Ebba Busch som delar på fjärdeplatsen. För Lööf är det en liten ökning medan det för Busch är en lite nedgång i populariteten.

På femte plats men en god bit efter ovanstående placerar sig Vänsterpartiets nyblivna partiledare Nooshi Dadgostar som dock stärker sin popularitetssiffra något jämfört med föregående mätning samtidigt som hon inte är i närheten av de siffror som hennes föregångare Jonas Sjöstedt kunde uppvisa.