Claudia feat
Inrikes

Samhällsnytt välkomnar ny utrikeskorrespondent och krönikör

Publicerad 10/29/2017
Annons

➤ NY MEDARBETARE Samhällsnytt är glada att kunna berätta att vi rekryterat Claudia Gasparrini som ny utrikeskorrespondent och krönikör.

Claudia är 35 år, från Italien men idag bosatt på Malta. Hon har en kandidatexamen i litteratur och främmande språk och snart en magisterexamen med samma inriktning. Hon har ett stort intresse för samhälle, politik och olika kulturer. Hon har anknytning till Norden genom att hon är gift med en man från våra nordliga breddgrader som hon också har en dotter tillsammans med.

För Samhällsnytts räkning kommer Claudia att i nyhets- och opinionstexter bevaka såväl enskilda händelser som den allmänna samhällsutvecklingen i Italien med omnejd.

Regionen står, pga det geografiska läget vid Medelhavet, i fokus för den framskjutna migrationspolitiska diskussion som förs inte minst på EU-nivå. Claudia kommer bland annat att regelbundet rapportera om hur de europeiska medelhavsländerna och deras befolkningar påverkas av de stora migrantströmmar som dessa länder har att hantera.

Vi tror att Claudias artiklar ska bli ett uppskattat inslag hos Samhällsnytts läsare.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
830Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons