Samnytts medarbetare tog i slutet av förra veckan initiativ till en insamling för den mördade polisens familj. Insamlingen har pågått över helgen och avslutades på söndagskvällen med hela 140 107 kronor.

Det var sent på onsdagskvällen som 33-årige polisen Andreas sköts i det särskilt utsatta området Biskopsgården i Göteborg. Polismannen som senare på natten avled av skottskadorna lämnar sin gravida sambo efter sig – som också arbetar som polis.

LÄS ÄVEN: Insamling för mördade polisen Andreas

På torsdagen startade Kent Ekeroth och Simon Kristoffersson en insamling genom swish och crowdfunding för polismannens sambo och barn.

– Det slog oss att en ensamstående polis, som dessutom är gravid, troligen kommer att få det väldigt tufft rent ekonomiskt, utöver den fruktansvärda sorg och saknad hon måste känna. Att då starta en insamling som skulle göra hennes materiella vardag enklare kanske kan ta bort åtminstone ett orosmoment i hennes liv, sade Ekeroth.

Många har bidragit

Vid midnatt på söndagen avslutades insamlingen och hade då passerat sammanlagt 140 000 kronor över de olika betalningssätten. I en kommentar på måndagen säger Kent Ekeroth att han är glad över att många har engagerat sig för familjen.

– Att vi tillsammans på enbart en helg har lyckats samla ihop 140 000 kronor är fantastiskt. Det är många som har bidragit med mycket och vi hoppas att detta kan hjälpa till att lindra eventuell oro för ekonomin hos familjen, säger Ekeroth till Samnytt.

Samnytt kommer att uppdatera när pengarna är överlämnade till familjen.

LÄS ÄVEN: Domstol mörkar misstänkte polismördarens identitet