Samnytt har besökt Berlin för att få en bild hur invandringen har förvandlat staden. I vissa områden går det knappt att se tyskar.
Berlin är inte så tyskt – det är som hemma, berättar en nyinflyttad arab för Samnytt.

I april var Samnytt på plats i Tysklands huvudstad för ett reportage om den demografiska förändringen och intervju med det nationalkonservativa partiet Alternativ für Deutschland.

Reportaget har sin utgångspunkt vid Sonnenallee – eller Solallén på svenska. Platsen är bland annat känd som en av gränsövervångarna mellan Väst- och Östberlin. Men enligt den amerikanska nyhetsbyrån Bloomberg är området idag känd som ”Arabgatan”. Detta efter Angela Merkels migrationspolitik.

I Bloombergs reportage berättade 27-årige palestiniern Hamad att området är ”precis som hemma” – ett svar som även Samnytts reporter Christian Peterson fick när han intervjuade invånare i området.

Faksimil Bloomberg

Följ med Samnytt till Tyskland för att se hur stadsdelar förvandlas av massinvandring. Se reportaget nedan!

LÄS DETTA FÖRST!

Reportaget du kan se nedan kostade mycket att göra i både tid och pengar. Granskande reportage tar mycket resurser och det enda sättet för oss att kunna göra flera sådana granskningar är om du som läser och tittar på Samnytt stöttar oss. Du kanske inte tror att just ditt stöd spelar någon roll, men det gör det!

• Till dig som redan är prenumerant eller donerar – TACK! Du hjälper till att göra Sverige lite bättre.

• Till dig som kanske inte stöttar oss idag – ägna gärna en minut åt att bli prenumerant eller att donera:

→ Klicka HÄR för att bli prenumerant eller HÄR för att donera. Du kan även stötta oss genom att handla i vår butik HÄR .

Tack på förhand!