Idag, den 12 december, nådde Samnytt milstolpen att ha publicerat 20 000 artiklar. Det är en bedrift trots hårt motstånd från etablissemanget och knappa resurser – men lyckas tack vare stödet från våra läsare.

Det var den 30 augusti 2017 som Samnytt publicerade sin första artikel. Idag publicerade vi vår 20 000:de. Vi på redaktionen är stolta att ha kunnat levererat nyheter varje dag, 365 dagar om året, inklusive jul, nyår och midsommar.

Vi är den alternativmedia som producerat överlägset flest artiklar och i det överlägset flest artiklar med eget material, alltså egna gräv och egna nyheter som vi själva har hittat eller grävt vidare i. Detta material är det viktigaste en tidning kan göra, men tar också mer tid och resurser än de andra nyheterna.

Utöver det har vi producerat videomaterial som valvakor, reportage och dokumentärer. Vi hoppas kunna fortsätta leverera mer djupgående dokumentärer framledes.

Tack vare er

Allt detta har endast blivit möjligt tack vare våra läsares hjälp, som först uteslutande bestod i donationer till tidningen men som sedan kommit att bli en kombination av donationer och prenumerationer. Eftersom Google fortfarande blockerar oss från att använda deras annonsnätverk så är vi i realiteten hänvisade till andra annonsbörser som bara ger en rännil i intäkter än vad de annars hade varit och dessutom tyvärr annonser av lägre kvalité.

LÄS ÄVEN: Efter censurmötet med regeringen: Google stryper all reklam på Samnytt

Samnytts fortsatta existens baseras därmed fortsätt på våra lojala läsare, som insett vikten av oberoende media som kan granska makten – och inte minst gammelmedias makt.

20 000 artiklar har publicerats och vi ser fram emot att fortsätta utveckla tidningen.

Bli prenumerant

Till de av er som stöttar oss med donationer eller prenumerationer – TACK! Ni ska veta att varenda krona gör skillnad som sammanlagt gör att vi kan behålla vår duktiga grupp av journalister.

Till de av er som läser oss men inte stöttar oss ännu – överväg gärna att bli prenumerant redan nu. Det tar en minut att skriva upp sig och då kan du också vara med att säkerställa att vi finns där som ett alternativ till gammelmedia! Klicka HÄR för att bli prenumerant.

Tack igen alla för stödet genom åren!