simbassäng pool
Inrikes

Sämre hygien bland gästerna får badhus att lansera tvättkampanj

Publicerad 12/27/2019
Annons

Sedan Vattnets hus i Ängelholm öppnade har man genomfört kampanjen årligen för att råda bot på gästernas slarv med att tvätta sig ordentligt innan man badar. Enligt badets platschef har hygienen bland gästerna försämrats under de senaste åren.

Under höstlovet hade badet så kallade duschvärdar för att informera gästerna om hur mycket smuts som kan följa med ned i vattnet ifall man inte tvättar av sig ordentligt innan.

– Vi har haft det varje år sedan vi öppnade för att understryka vikten av att tvätta sig innan bassängbad, man ska tvätta sig med tvål utan badkläder före. Vi upplever det som att vi i Sverige har blivit sämre på det, förr fanns det duschvärdar som såg till att badgästerna tvättade sig ordentligt innan, säger Sara Hagström som är platschef på Vattnets hus till Lokaltidningen.

– Vi har en monter i entrén som visar hur mycket urinrester och hudavlagringar som kommer ner i bassängen annars, den är väldigt tydlig och talande, säger Sara Hagström.

Enligt Hagström finns slarvet med att tvätta sig ordentligt i alla ålderskategorier. Kommer man ut från badet och luktar klor är det ett bra bevis på att man inte tvättat sig ordentligt, menar hon.

Även om smutsen inte innebär en risk, och man använder klor för att rena vattnet, vill man ändå hålla nere mängden kemikalier för att ha en så bra miljö och kvalitet i vattnet som möjligt.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1060Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons