På torsdagen röstade riksdagen om politiska partier ska ha ett särskilt undantag i lagen så att de kan bedriva lotteriverksamhet. Endast Sverigedemokraterna röstade mot.

Förslaget från Sverigedemokraternas fanns i en motion som Jonas Andersson (SD) är huvudförfattare till. Denna lades till följd av en proposition om en förstärkt spelreglering från den tidigare socialdemokratiska regeringen.

LÄS ÄVEN: Åkesson: Socialdemokraterna det verkliga hotet mot Sverige

Socialdemokraterna har under åratal sett till att rigga och skräddarsy spellagen på ett sätt som gynnar det egna partiet maximalt, skriver Andersson i ett Facebookinlägg. Att dessutom erbjuda spel på kredit är förbjudet i Sverige men även här har S möjliggjort det med ett undantag som omfattar politiska partier.

Lotter till skuldsatta

För några år sedan framkom det att socialdemokratiska Kombispel under en längre tid skickat Kronofogden på lottköpare tusentals gånger varav många pensionärer. Många var också redan skuldsatta, men inga kreditupplysningar hade tydligen gjorts.

Så här ska vi inte ha det i Sverige, och det är skamligt att fler partier likt SD inte vill sätta stopp för en korrupt lagstiftning som är riggad till enskilda partiers fördel.

Omröstningen i riksdagen:

LÄS ÄVEN: Ekeroth: ”Socialdemokraternas många rysskopplingar”

Tidigare i år togs frågan upp i en riksdagsdebatt: