mikael-ymer-kaos-diskad
Inrikes

SD-fientlige tennishoppet diskad – attackerade domaren med racket

Publicerad 5/24/2023
Annons

Det var längesedan Sverige hade en riktigt stor tennisstjärna. Etiopiensvenska bröderna Mikael och Elias Ymer har beskrivits som Sveriges tennishopp i internationella sammanhang. På onsdagen skämde emellertid Mikael ut sig och Sverige rejält när han gjorde kaos under pågående match, gick lös på domarstolen så att både den och racket gick i bitar.

Mikael hade nått åttondelsfinalen i ATP-turneringen i Lyon där han mötte fransmannen Arthur Fils. Men när han tappade sin serve i ställningen 5–5 i första set gick han till attack mot domarstolen med sin racket.

Racket gick i bitar och efter vandaliseringen gapade ett stort hål i sidan av domarstolen. Mikael buades ut av publiken och diskades för osportsligt uppträdande. Det är nu slutspelat för honom i turneringen. Det är oklart om han är välkommen tillbaka till Lyon i framtiden.

SD-fientliga utspel

Mikael, med invandrarbakgrund från Etiopien, har vid flera tillfällen gjort SD-fientliga uttalanden. I en debattartikel i Expressen gick Mikael till attack mot Jimmie Åkesson och hans parti för ge en bild av Sverige i omvärlden som ett främlingsfientligt och intolerant land och med stora problem på grund av hög invandring.

I artikeln framhöll han sig själv som ett exempel på en ambassadör i omvärlden för den motsatta och goda bilden av Sverige. Den bild av Sverige som Åkesson förmedlar påstod sig Mikael som kringresande tennisproffs inte känna igen sig i.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1192”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons