SDSkurup

T.v. Lars Nyström (SD). T.h. Genrebild migranter. Faksimil Facebook

Inrikes

SD föreslår biljett hem för nyanlända som kräver att få bo i villor

Publicerad 8/28/2019
Annons

Sverigedemokraterna i skånska Skurup har ledsnat på  det man menar är otacksamma migranter som klagar över att den skattebetalda login inte håller tillräckligt hög standard. Nu föreslår SD istället med en smula giftig sarkasm en biljett hem så att migranterna kan återvända ”till sina slott i sina egna hemländer”.

Samhällsnytt uppmärksammade i början av året hur Lars Nyström, oppositionsråd och Sverigedemokraternas gruppledare i Skurup kommun, föreslog att man bör utreda möjligheten att placera nyanlända i husvagnar. Enligt Nyström är upplägget mer hållbart än användning av påkostade lägenheter och hotellrum.

LÄS ÄVEN: SD-förslag placera nyanlända i husvagnar: ”Bostadskö som andra medborgare och inte gräddfil”

I lördags publicerade den sverigedemokratiska lokalavdelningen ett Facebookinlägg i vilket de presenterar ett förslag på en lösning för de migranter som klagar över att boendestandarden i Skurup är för låg.

Kräver att få bo i villor
Enligt lokalavdelningen duger det för vissa migranter inte med att skattebetalarna står för boende, mat, bidrag, skola och vård. Ett flertal nyanlända vill ha boenden i villor.

SD Skurup har lagt ett Initiativärende under tisdagens kommunstyrelsemöte gällande att kommunstyrelsen ger nyanlända, som inte är nöjda med sitt boende, ekonomiskt stöd till att flytta hem.

Tyvärr har ett flertal nyanlända valt att klaga på boendestandarden som de anser är för låg i Skurups kommun, de nyanlända tycker att de ska bo i villor, tydligen räcker det inte med gratis boende, mat, bidrag, skola och vård för dessa.

Vi inom Sverigedemokraterna Skurup anser att det är bättre att dessa otacksamma individer får hjälp med ekonomiskt stöd så att de kan flytta hem till där de kommer ifrån istället, för att kräva villaboende här!

”Återvänd till slotten i hemländerna”
Den 20 augusti skrev lokalavdelningen ett initiativärende till Skurups kommunstyrelse rörande situationen. Där går det bland annat att läsa följande:

Att kräva boende i villa/hus som boendestandard vilket många hårt arbetande kommuninvånare med lägre lön aldrig kan få råd med är höjden av  otacksamhet och vi anser att det är bättre att dessa otacksamma personer ges möjlighet att återvända till sina hemländer

Med detta otacksamma beteende så kommer kanske endast Svaneholms slott att vara acceptabelt boende med tiden och då är det bättre att de återvänder till sina slott i sina egna hemländer.

SD gick om S
Vid valet förra året ökade Sverigedemokraterna kraftigt i Skurup. Partiet gick från 20,39 procent till 26,14 procent i väljarstöd och blev därmed större än Socialdemokraterna.

LÄS ÄVEN: SD-förslag ska stoppa andra språk än svenska i skolor

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons