Genrebild dokumentförstörare / Nicolás Westrup, Gruppledare SD Ronneby.
Faksimil Youtube / Foto: SD Blekinge

Inrikes

SD föreslår ökad insyn

Publicerad 12/5/2021
Annons

Sverigedemokraterna i Ronneby vill möjliggöra för styrande politiker att få större insyn inom sina ansvarsområden. Detta framgår av en motion till kommunfullmäktige som undertecknats av partiets gruppledare Nicolás Westrup.

SD anser att kommunstyrelsens ledamöter inte har tillräcklig insyn i kommunens verksamheter. Därför föreslås att de utrustas med personlig fotolegitimation som ska ge obegränsat tillträde. Tanken är att ledamöterna ska ges tillgång till ”ofiltrerad” information direkt på plats.

Om en styrelseledamot vill besöka en skola, boende eller annan instans som ledamoten ansvarar för, måste först förvaltningschefen kontaktas, som i sin tur kontaktar verksamheten, som i sin tur kontaktar enhetschefen”, skriver SD.

LÄS ÄVEN: Här granskar ex-polisen Peter Springare misstänkta s-valfusket: ”Sabotage mot demokratin”

Vill undvika felaktigt grundade beslut

Detta betyder att när ledamoten väl ges tillträde riskerar många problem redan ha ”sopats under mattan”, vilket i sin tur leder till att beslut fattas baserade på felaktig information och därför inte får avsedd effekt.

För att öka insynen och kapa kedjan av mellanhänder vill därför partiet möjliggöra oannonserade besök för kommunstyrelsens ledamöter inom vederbörandes verksamhetsområde, skriver Sydöstran (bakom betalvägg). Legitimationen föreslås vara tidsbestämd och giltig under den tid ledamoten är invald i kommunstyrelsen.

Almgren
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
518Samnytt under hård attack med nya stämningar – varför alla Sverigevänner bör stötta
Annons