jimmie akesson valkonferens

Jimmie Åkesson valkonferens SD https://www.facebook.com/watch/?v=481675543558476

Inrikes

SD höll valkonferens

Publicerad 3/13/2022
Annons

Igår höll SD sin valkonferens, där partiets listor i valet i höst sätts. Jimmie Åkesson pratade i sitt tal om svensk säkerhet, bränslepriserna, brottsligheten och migrationen.

Konferensen hölls i två dagar. I lördags inleddes dagen med formalia efterföljt av Åkessons tal. Därefter debatterades och beslutades partiets listor. Efter det hölls debatter om den valplattform SD planerar att ha i valet.

Under söndagen fortsätter debatterna och därefter röstas det om antagande av valplattformen som omfattar alla politiska områden. Några av förslagen är ett totalt asylstopp, uppmuntra återvandring, skärpt kriminalpolitik och sänkta arbetsgivaravgifter.

I talet tog Åkesson bland annat upp situationen i Ukraina och förklarade varför den migrationen är annorlunda jämfört med den Sverige är van vid.

– När vi nu pratar om flyktingar från Ukraina är det inte ekonomiska migranter, företrädelsevis män som tagit sig genom land efter land efter land över hela kontinenter för att slutligen komma till just Sverige. Vi pratar framförallt om kvinnor, barn och gamla, sa han och poängterade att SD alltid förespråkat flyktinghjälp i krisernas närområde.

Talet kan ses i sin helhet nedan:

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
843Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons