Arkivbild/Faksimil

Arkivbild/Faksimil

Inrikes

SD-kvinna fick avgå – kallade terrordådet i Stockholm ”ett iscensatt event med betalda skådespelare”

Publicerad 2/5/2018
Annons

Terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april förra året var ”ett iscensatt event med betalda skådespelare”. Det hävdar en av Sverige­demokraternas lokala företrädare för partiet i Skaraborg. – Hon företräder inte oss, säger Hannyah Jörtoft som är ordförande för SD Skaraborg till Samhällsnytt.

”Snart är det rättegång för den s.k terrorist anklagade ’patsyn’ Akilov! Det blir en fabricerad rättegång för det finns INGEN terrorist!”

Så inleds ett inlägg på Facebook som publiceras den 27 januari i år. Bakom inlägget står en kvinna i 50-årsåldern som enligt Sverigedemokraternas hemsida är suppleant till styrelsen för en av deras lokala kommunföreningar i Skaraborg.

Den terroråtalade uzbeken Rakhmat Akilov påstås vara en ”jewish zionist agent” och terrordådet, som tog fem människors liv och skadade ytterligare femton, är enligt kvinnan fabricerat.

”Stockholm var ett iscensatt event med betalda skådespelare (Crisis actors..) och agenter, INGA döda INGA skadade!”, skriver SD-företrädaren.

Fler inlägg av liknande karaktär postas de nästföljande dagarna. Bland annat hävdas att ett av terrordådets dödsoffer i själva verket fortfarande är i livet och att de ögonvittnen som intervjuas i TV efter dådet är inhyrda skådespelare.

”Företräder inte oss”

Samhällsnytt har gjort flera försök att nå den SD-företrädare som publicerat de minst sagt anmärkningsvärda påståendena, utan att lyckas få tag på henne. Istället pratar vi med Hannyah Jörtoft som är ordförande för Sverigedemokraterna i Skaraborg:

– Hon blev medlem och lyckades bli invald som ersättare i föreningsstyrelsen. Det tog inte många veckor innan vi märkte att det var något som inte stämde, så redan i våras, 2017, uppmanade vi henne att lämna sitt uppdrag och sitt medlemskap, vilket hon gjorde, berättar Jörtoft och tillägger:

– Så hon företräder oss inte och hon är inte medlem sedan ganska länge tillbaka.

Så sent som igår stod hon listad på er hemsida som suppleant för styrelsen?

– Jag fick höra det. Vi pratar om en väldigt liten kommunförening som har omkring sjutton medlemmar. Det är ingen av dem som har riktigt kläm på hemsidan och de har brustit i att uppdatera den helt enkelt.

– När jag fick höra det igår så bad jag vår IT-avdelning i Stockholm att gå in och redigera det, så det ska vara ändrat nu. Det har brustit och man har gjort det lite för sent.

Enligt Jörtoft har den medelålders kvinnan inte haft några andra förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna. Hon ska heller inte ha hunnit vara medlem i partiet någon längre tid.

– Hennes tid som företrädare var ytterst kort och hon hann vara med på ett möte, säger Hannyah Jörtoft.

Mattias Albinsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
842Man ihjälskjuten vid idrottsplats – ”Man vill flytta från Stockholm”
Annons