SD Malmö vill placera hemlösa migranter på båtar

316 Shares

Nyligen framkom det att Malmö kommun under tio års tid spenderat över en halv miljard kronor för hotellplatser i huvudsak för migranter utan fast boende. Detta vill SD Malmö lösa genom att antingen placera dessa i andra kommuner eller på båtar.

Bara under fjolåret uppgick kostnaderna för hotellplatserna till 161 miljoner kronor. Detta skedde dessutom utan upphandling vilket kan utgöra ett lagbrott enligt revisorerna som granskat stadens hantering av hemlösa.

LÄS ÄVEN: Malmö köpte hotellplatser för över en halv miljard utan upphandling – kan vara lagbrott

Utöver hotellrum hyrde kommunen även lägenheter enligt en dygnstaxa som kunde ge en månadskostnad på 40 000 kronor.

– Det är märkligt att vi hamnat i en situation där Malmö stad hyr svart för att hantera hemlösheten. Det visar på att de styrande politikerna har visat brist på ledarskap. Ansvarigt kommunalråd har enligt egen utsago inte vetat någonting om vad som pågått, säger kommunalrådet Magnus Olsson (SD) i ett pressmeddelande.

Ytterligare en möjlighet är enligt SD Malmö husvagnar liksom man gjort i Staffanstorp.

För att bistå så kallade ensamkommande flyktingbarn med boende efterlyser Malmö stad på sin hemsida bostäder allmänheten kan bistå med. Där finns till och med information om hur man startar upp ett eget hvb-hem.

316 Shares

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.