Under en interpellationsdebatt i riksdagen i veckan upplyste Ludvig Aspling (SD) sin miljöpartistiska kollega om hur det verkligen förhåller sig med illegala invandrare och deras situation i Sverige bortom yttervänsterns eufemismer som ”papperslösa” och visioner om en gränslös värld.

Asplings svar kom på Annika Hirvonens (MP) interpellation om rätten till skolgång för barn till illegala invandrare ställd till skolminister Lotta Edholm (L).

LÄS ÄVEN: Reaktioner när Märta Stenevi (MP) jämför Anne Frank med illegala invandrare

Sverigedemokraten hänvisade till den senaste partiledardebatten där Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi jämförde anmälningsplikt av illegala invandrare med Förintelsen.

– Vi pratar alltså om personer som inte är flyktingar, inte har något skyddsbehov, inte försörjer sig själva och inte har någon som helst anledning till att vara i Sverige. Att det här inte är samma sak som Förintelsen, det ska man inte behöva förklara för en vuxen människa. Men miljöpartisterna är inte vuxna människor. Mentalt så är dom som små barn.

Groteskt

Vidare konstaterade Aspling är jämförelsen inte bara är grotesk men även totalt ologisk. Han påpekade också att ett land som redan har anmälningsplikt är Tyskland där Miljöpartiets systerparti står bakom regeln.

Hela debatten

LÄS ÄVEN: Rödgrönt beslut i Göteborg: Blir fristad för illegala