SD öppnar för att stödja M-budget

Delningar

På torsdagen presenterade övergångsregeringen sin budget. Ifall denna kommer gå igenom är oklart, i synnerhet då både Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna öppnar för att istället rösta på Moderaternas budget – för SD förutsatt att denna bland annat innehåller nedskärningar på migrationsområdet.

– Vi arbetar intensivt med att lägga ett motförslag på riksdagens bord. Faller det förslaget är vi öppna för att rösta på andra motförslag, i första hand Moderaternas, säger Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomisk-politiske talesperson.

För att få SD:s stöd ställer man dock krav på innehållet – den enskilt viktigaste punkten är minskade utgifter för migration eller åtminstone en plan för detta. Man vill även se satsningar på polisen, försvaret och kortare vårdköer.

– Finns detta med är sannolikheten väldigt hög att den får vårt stöd.

På torsdagen deltog Sjöstedt i riksdagens budgetdebatt där han bland annat tog upp övriga partiers agerande under de senaste veckorna.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.