Efter att Sverigedemokraternas nye riksdagsledamot Rashid Farivar och hans fru fått tillökning uttryckte han sin tacksamhet gentemot Sverige och svenskarna, närmare bestämt ”alla vita människor som har varit med och skapat det svenska demokratiska välfärdssamhället” – något som upprör den vanligtvis så hud- och rasfixerade vänstern.

Det var på tisdagskvällen som Farivar publicerade inlägget på Twitter med en bild från Östra sjukhuset i Göteborg.

Att Farivar valde att skriva just ”vita” har väckt uppmärksamhet och rört upp känslorna.

LÄS ÄVEN: Flera attacker mot Sverigedemokrater under valkampanjen

För Härryda-Posten utvecklar han sina tankegångar och understryker att den svenska välfärdsstaten har skapats och grundats av arbetande, vita svenska män och kvinnor.

– Det svenska demokratiska välfärdssamhället har skapats långt innan massinvandringen till Sverige hade påbörjats. Vad jag gör är att jag tar det som vi har idag, och jag tar det som fanns i Sverige för många, många år sedan och jag ser det från mitt perspektiv och jag tycker att jag har rätt att ha det perspektivet för mig själv.

LÄS ÄVEN: SR-journalist hatar vita män och SD: ”Kan inte SD bara gå och dö”

Farivar framhåller också att han tackat även andra som bidragit till välfärdssamhället.

– Jag har tackat dem redan. Om du läser den första delen så skriver jag ”den svenska välfärdsstaten”. Vi ingår alla i den svenska välfärdsstaten, du och jag och alla som bor i Sverige. Vårdpersonalen som har hjälpt oss och alla svenska skattebetalare. Det inkluderar alla.

Vänsterilska

Medan gratulationerna strömmat in från partikollegor och andra från det gulblå blocket, är det andra tongångar från den förment toleranta vänstern.